Aké smart hodinky si kúpiť?

Škola začína a ak chcete nejaké hodinky, či už pre seba, alebo pre deti, môžete sa pozrieť na aktuálnu ponuku.

pridal saver 29.8.2021 o 16:36 pod hardware
Aké smart hodinky si kúpiť?

HARDWARE > NOVINKY >

Smart hodinky je oblasť, ktorá veľmi rýchlo rastie a pozrime sa, aká je tam aktuálne ponuka. Samozrejme hlavne v známejších značkách, kde si môžete byť istí kvalitou a aj podporou. 

V zásade sa hodinky, respektíve náramky delia na tri typy:

  • Fitness Náramky - len jednoduchšie náramky zamerané na šport, ale stále ponúkajú dostatok funkcii na prepojenie s mobilom

  • Smart hodinky bez doinštalovateľných aplikácií - hodinky prichádzajú so sériou základných aplikácií, ale ďalšie už nedoinštalujete. Ak nevyhnutne nepotrebujete hry na hodinkách alebo rôzne zložitejšie aplikácie, toto vám bude plne stačiť. Môžete si meniť a sťahovať číselníky. 

  • Smart hodinky s možnosťou doinštalovania aplikácií - sú to už plnohodnotné smart hodinky, kde si viete z ponuky aplikácii doinštalovať to čo potrebujete. 

Plus samozrejme hodinky sa delia aj na Bluetooth/wifi verzie a LTE verzie s vlastnou SIM kartou, ktoré vedia fungovať aj bez mobilu a napríklad sa dá cez nej aj samostatne telefonovať.

Zároveň sú hodinky vždy aj v pánskej a dámskej verzii, ale v zásade sú rozdelené len farbami, respektíve sú vždy aj vo väčšej 44-46mm a menšej 40-42mm veľkosti. Kde ak máte menšiu ruku, oplatí sa ísť do menšej verzie.

Čo sa týka značiek, lacné a kvalitné sú Xiaomi/Amazfit, dobre sa držia aj Huawei, z kvalitných sa pozerajte po Samsung a ak máte iPhone tak Apple ponuke. Z výrazných značiek je tam ešte ponuka Garminu.

V zásade všetky hodinky majú meranie tepu, krokov, sledovanie spánku, fitness funkcie. K tomu rôzne hodinky pridávajú aj svoje špeciality a stále hlbšie monitorovanie telesných funkcii.  Zároveň rôzne hodinky majú rôznu výdrž, kde Xiaomi, Huawei, Garmin mávajú aj týždeň-dva výdrž, Samsung a Apple skôr dva-tri dni výdrže.

Ak by ste chceli kúpiť smart hodinky pre menšie deti, určite choďte po 40mm veľkosti. Zrejme im cenovo budú stačiť aj nejaké nižšie pod 100 eur. Len pozor pri fitness náramkoch, niektoré im môžu byť na ruku veľké. Sú totiž robené na výšku a deti nemusia mať takú širokú ruku.

 

Fitness Náramky

Aké smart hodinky si kúpiť?

Xiaomi Mi Smart Band 6 - 38 eur

V náramkoch sú veľmi dobré Mi Smart Bandy, ktoré ponúkajú najlepší pomer ceny a výkonu v týchto zariadeniach a už pod 40 eur viete kúpiť najnovšiu verziu. Majú základné funkcie, kde máte na obrazovke čas, kroky, viete si tam dať tep, energiu, alebo aj počasie, monitoring spánku. Plus majú samozrejme fitness funkcie. Môžete ísť aj do predchádzajúcej verzie Mi Band 5, ktorá je len za 22 eur a tiež má podobné funkcie.

 

 

Aké smart hodinky si kúpiť?

Fitbit Inspire 2  - 95 eur

Ak chcete štýlový náramok, môžete sa pozrieť po Fitbite, ktorý síce nemá toľko funkciíi ako Smart band, ale je viac založený na fitness a aplikácia v mobile ponúka hlbšie možnosti.  vo vyššej verzii nájdete aj Fitbit Charge 4 s NFC za 117 eur, nový Charge 5 s ešte rozšírenými funkciami vychádza koncom septembra.

 

Hodinky

Aké smart hodinky si kúpiť?

Xiaomi Mi Watch Lite  48 eur

Ak chcete lacné smart hodinky, Xiaomi vydalo Mi Watch lite, ktoré majú síce len LCD displej, ale dostatočnú funkcionalitu so sériou predinštalovaných aplikácii, číselníkmi a samozrejme rozsiahlymi fitness funkciami.  

 

 

Aké smart hodinky si kúpiť?

Xiaomi Amazfit GTS Pink  78 eur

Vyššia verzia hodiniek, ale už s AMOLED displejom. Funkcionalita zostáva základná, ale stále postačujúca.

 

 

Aké smart hodinky si kúpiť?

Xiaomi Mi Watch 102 eur

Plné Mi Watch hodinky ponúkajú veľmi dobrý kompromis ceny a výkonu, kde máte jasný AMOLED displej, desiatky aplikácií, fitness podporu a keďže sú ľahké ponúkajú veľmi príjemné nosenie.  Na tieto sme robili aj recenziu a sú veľmi dobré, aj keď rátajte s tým, že sú väčšie. Výdrž je cez dva týždne.

 

 

Aké smart hodinky si kúpiť?

Huawei Watch GT 2 46 mm  124 eur

Ak chcete elegantné klasické hodinky v nízkej cene, pozrite sa po Watch GT2, má širokú ponuku funkcií a aj možnosť inštalovania aplikácií. Viete ísť aj po nižších Huawei Watch GT 2e 46 mm 111 eur

 

 

Aké smart hodinky si kúpiť?

Amazfit GTS 2 Desert Gold  126 eur

Ak chcete luxusne vyzerajúce Amazfit hodinky od Xiaomi, pozrite sa po GTS 2. Tie sú elegantné a funkciami slušné na svoju cenu. Oproti Mi Watch síce majú len okolo 9 dní výdrže, ale napríklad má lepšie chránené sklo. Nepodporuje však wi-fi.

 

 

Aké smart hodinky si kúpiť?

Fitbit Versa 3  195 eur

Fitbit má aj hodinky, ktoré sú elegantné a zároveň zamerané na fitness. Nečakajte tam hlbšiu podporu aplikácií, ale základ ako notifikácie a odmietnutie hovoru majú. Pridáva sa aj GPS funkcionalita.

 

Aké smart hodinky si kúpiť?

Asus Vivo 195 eur

Ak chcete hodinky aj s meraním tlaku, tak sa pozrite na Asus Vivo hodinky, ktoré síce vyzerajú veľmi podivne, ale možno sa vám to pre ten tlak oplatí.

 

Aké smart hodinky si kúpiť?

Samsung Galaxy Watch Active 2 40 mm  229 eur

Ak chcete základné lacnejšie Samsungy, pozrite sa po Active 2, ktoré rozširujú funkcie pôvodných Active, aj keď dizajn nechávajú veľmi podobný. Máte tu plnú funkcionalitu aplikácií, rozšírenie merania funkcií tela, spánku. Výdrž batérie tu sú 2-3 dni. 

Prípadnem ak nevyhnutne nepotrebujete hlbšie funkcie ako EKG, Samsung Galaxy Watch Active za 129 eur sú stále veľmi dobrá ponuka.

 

 

Aké smart hodinky si kúpiť?

Galaxy Watch 4 40mm - 269 eur

Čo sa oplatí kúpiť sú nové Watch 4, ktoré sú v základnej verzii 40mm za 269 eur, vo väčšej 44mm za 299 eur, ale už v nich Samsung prešiel na GearOS, vďaka čomu už budete môcť hodinkami aj platiť. Zároveň boli pridané nové senzory sledovania tela s rôznymi novými parametrami. Výdrž batérie sa však skráti na dva dni.

 

Aké smart hodinky si kúpiť?

Galaxy Watch 4 classic - 369 eur

Ak chcete viac klasický dizajn hodiniek, Watch 4 sú aj v tomto spracovaní, sú kovové s lunetou, ktorá okrem svojej funkcie na točenie aj chráni displej pred poškriabaním. Tieto sú v 42mm veľkosti, väčšie 46mm budú za 399 eur.

 

 

Aké smart hodinky si kúpiť?

Apple Watch SE 40 mm 279 eur

Ak máte iOS, pozrite sa po základných Apple Watch SE hodinkách, ktoré síce majú menej funkcii na monitorovanie tela, ale meranie tepu tu ostalo, nechýba ani platenie cez hodinky. Zároveň máte možnosť inštalácie aplikácií. Čakajte výdrž batérie na jeden deň. Väčšia verzia v 44 mm je za 295 eur.

 

 

Aké smart hodinky si kúpiť?

Fitbit Sense - 295 eur

Fitbit má aj vyššie hodinky, ktoré ponúkajú kovové vyhotovenie a ďalšie funkcie ako EKG, meranie stresu, nechýba podpora platenia. Aj keď pri Fitbite sa stretnete s platenými funkciami, bez ktorých naplno hodinky nevyužijete. Výdrž je okolo 5 dní.

 

Aké smart hodinky si kúpiť?

Apple Watch Series 6 40 mm - 369 eur

Aktuálne Watch Series 6 sú najvyššou verziou Apple hodiniek a v 40mm veľkosti ich dostanete za 369 eur v 44mm veľkosti za 419 eur. Ponúknu dostatok miesta na aplikácie a rozšírené senzory.

 

Aké smart hodinky si kúpiť?

Huawei Watch 3 - 372 eur

Watch 3 sú teraz najnovšou verziou Huawei hodiniek s ich novým Harmony systémom. Pridávajú senzor teploty pokožky, podporu eSIM, aj keď výdrž sa zníži zo 14 dní pri Watch GT2 na 3 dni. Vyššia Pro verzia má výdrž 5 dní. Tá má okrem toho kovové telo a je za 389 eur

 

Aké smart hodinky si kúpiť?

Garmin Fenix 6X Pro - 559 eur

Ak chcete niečo viac, môžete siahnuť po Garmin hodinkách. Firma má kvalitné modely aj za 500 aj za 1400 eur. Tieto Fenix 6X Pro sú aktuálne ich najpredávanejšie a majitelia si chvália výdrž okolo 20 dní a aj ich odolnosť. Má MIP displej, ktorý využíva svetlo okolia a je tak dobrý na vonkajšie použitie, vnútri až tak nie. Hlavne tieto vyššie garminy sú ideálne, ak sa veľa pohybujete vonku, veľa civíčite a používate GPS, bežné funkcie majú lepšie štandardné značky.

Plus tu rátajte, že 6X verzia má 51mm veľkosť, ak máte menšiu ruku tak 6 verzia má 47mm je za 419 eur a Fenix 6s verzia 41mm je za 776 eur.

Ak by ste chceli niečo s top cenou, tak Tactix Delta Solar Ballistics sú za 1399 eur.

 





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19553)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk