Activisionu po finančnej správe stúpli akcie, problémy však pokračujú

Activision sa síce hrdí ziskami, ale tie sú len pozlátkom zakrývajúcim problémy firmy.

pridal saver 4.8.2021 o 18:39 pod hry
Activisionu po finančnej správe stúpli akcie, problémy však pokračujú

HRY > NOVINKY >

Activision sa teraz zo všetkých síl snaží zapáčiť akcionárom a vo svojej finančnej správe nasľuboval viac ako politici pred voľbami. K tomu preventívne vyhodil pár ľudí, aby to celé podčiarkli dobrými číslami. Všetko sa to odrazilo aj na náraste akcií. Tie po ďalšom včerajšom poklese na chvíľu stúpli, ale dosiahli len hodnoty zo začiatku týždňa a postupne znovu strácajú.

Z vyjadrení vo finančnej správe Bobby Kotick nazval čísla silnými a firma zvýšila predpoklad na tržby na celý rok. K žalobe a problémom hovoria, že ostávajú zameraní na dobro svojich zamestnancov a sú odhodlaní spraviť všetko, čo je možné, aby zaistili bezpečné prostredie. Dodal:

„V našej spoločnosti nie je také miesto, kde by bola tolerovaná diskriminácia, obťažovanie alebo nerovnaké zaobchádzanie akéhokoľvek druhu. Naše pracovné prostredie - kdekoľvek pôsobíme - nedovolí diskrimináciu, obťažovanie alebo nerovnaké zaobchádzanie. Budeme spoločnosťou, ktorá nám v tomto odvetví ide príkladom.“

„Ľudia budú niesť zodpovednosť za svoje činy. Tento záväzok znamená, že nebudeme rušiť iba zamestnancov, ak je to potrebné, ale tiež ukončíme všetky funkcie, či už manažéra alebo vedúceho, u ktorého sa zistí, že narušil integritu našich procesov pri vyhodnocovaní nárokov a ukladaní vhodných dôsledkov.“

Už sa objavujú otázky, či to bude aplikovať aj na seba. Mimochodom, práve v tejto téme obťažovania žien sa jeho meno našlo aj na Epsteinovom zozname kontaktov. 

Zároveň firma odložila vydanie Diablo Immortal na budúci rok, ale potvrdila vydanie Diablo II Resurrected na 23. septembra. Overwatch 2 vývoj vraj už prešiel dôležitým bodom a v nasledujúcich mesiacoch z hry predstavia viac  Rovnako predstavenie Call of Duty bude už čoskoro.

Z nového vývoja v rámci firmy aktuálne zamestnanci protestujú proti výberu právnickej firmy, ktorú vybral Kotick na prešetretnie Blizzardu, firma je totiž previazaná s vedúcimi Activision-Blizzardu a nie je tak nestranná a má históriu ochrany bohatých a vplyvných ľudí. 

Zdá sa, že to tak skoro neskončí, prešetrovanie zo strany akcionárov pokračuje. Najnovšie to celé rozpísalo aj CNN, ktoré hovorí, že Activision žaluje samotný štát a ten nežaluje, ak nemá dobrý prípad, ktorý by nastolil precedens. Preto to aj CNN nazvalo ako prelomový okamih pre biznisový svet. 





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19747)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk