Aká je beta Back4Blood?

Vyzerá, že fanúšikov kooperácií a Left4Dead série čaká kvalitný zombie zážitok.

pridal saver 7.8.2021 o 11:05 pod hry
Aká je beta Back4Blood?

HRY > NOVINKY >

Autori Left 4 Dead pokračujú vo svojom kooperačnom zombie štýle v titule Back 4 Blood. Ten je doslova spirituálnym nasledovníkom pôvodnej série, pričom rozširuje hĺbku hry a pridáva rozsiahlejšie mapy. 

Hru teraz bližšie ukazuje uzavretá beta, ktorá pobeží tento víkend (budúci bude otvorená beta). Umožňuje zahrať si sériu 8 úvodných máp z prvého aktu hry a dá sa hrať ako kampaň, tak Quickplay a aj Versus režim.

Čo sa týka samotnej hrateľnosti, je to podobné ako Left 4 Dead, a teda vždy štyria hráči musia prejsť jednotlivými mapami z jedného bodu do druhého a prestrieľať sa zombíkmi, bossmi. Tento základ ostal, aj keď Versus režim je teraz iný, nebude v celej kampani ako v Left 4 Dead a teraz sa ľudia budú obraňovať proti iným hráčom v podobe zombíkov na jednom mieste.

Aká je beta Back4Blood?

Zároveň sa hra rozširuje aj mimo bojových máp a napríklad po zapnutí hry ste v tábore, kde máte ľudí, obchodníkov, zbrojnicu a aj veliteľa, ktorý vás nakoniec pošle do akcie. K tomu ešte následne pred každou akciou je malá lobby miestnosť, v ktorej sa môžete dozásobiť alebo prezbrojiť, ak vám nevyhovuje aktuálne vybavenie vašej postavy. Postavy sú tu znovu rozdielne, každá má svoj štýl, svoje hlášky počas hry, svoje špecializácie a bonusy, plus na začiatku vždy vlastnú sekundárnu zbraň. Zbrane síce počas hry viete vymeniť, ale bonusy postavy ostávajú.

Aká je beta Back4Blood?

Bonusy pre postavy sú tu základom hĺbky hrateľnosti. Tie navyšujete prostredníctvom kartičiek, ktoré náhodne dostávate a môžete si z nich vybrať a vytvárať si vlastný deck, respektíve viac deckov kariet. Viete si tak vylepšovať rýchlosť nabíjania, odolnosť, ale zároveň sú aj úlohové kartičky, ktoré si tiež vyberiete a ak ich splníte dostávate peniaze. Peniaze rovnako nájdete na bojisku a po konci hry ich môžete použiť na nákup zbraní a vylepšení.

Aká je beta Back4Blood?

Beta má 8 máp rozdelených do dvoch častí jedného aktu. Každá mapa vám potrvá okolo 10 minút, pričom sú rozsiahle, zložené aj z niekoľkých prostredí a jednej alebo viacerých úloh. Niekedy sa prestrieľavate chodbami, niekedy lesom, aby sa následne prešli do dediny, niekedy musíte spustiť most, ktorý vám umožní cestu ďalej ale zároveň privolá hordu, inokedy zničiť hniezdo, alebo iný event, ktorý vám otvorí cestu do ďalšej časti danej mapy. 

 

Samotné zbrane sú veľmi dobre zapracované a doslova cítite, že sú rozdielne. Od zvukov, cez stabilitu, silu proti zombíkom. Na vlastnej koži cítiť aj rozdielnu rýchlosť nabíjania, čo je veľmi dôležitá vec v tejto hre. Zároveň je tu kladený dôraz na náboje, ktorých v prostredí nenájdete veľa a ak nájdete, musíte sa k nim dostať skôr ako spolubojovníci. Síce spolubojovníci vám môžu dať svoje, ale radšej sa spoliehajte na seba.

Zapracovaní sú aj boti, ktorí nastúpia vtedy, ak hra nenájde jedného alebo viacerých hráčov do vašej partie, a rovnako keď sa niektorí hráč odpojí. V zásade sú to slabí boti, čakajú vždy čo spravíte vy, ale vedia strieľať a pomôžu proti záplavám zombíkov. 

Aká je beta Back4Blood?

Vizuálne je hra decentná, autori sa nesnažili o extra kvalitu, ale o dobrý pomer kvality a výkonu. Hra ide v 70 fps pri 4K na maxime na RTX2080 Super. Ale keďže hra má DLSS, určite ho s RTX kartou použite. S Quality nastavením to stúplo na 82 fps, s balanced 94 fps, performance 104 fps a s ultraperformance podobne okolo 100 fps, tam sa to veľmi nepohlo. Hra má aj nastavenie sharpeningu, ak chcete ešte zvýšiť ostrosť obrazu. Už samotné DLSS vie dobre vytiahnuť detaily, so sharpeningom ich vytiahne ešte viac.

Celkovo Back4Blood prekvapuje, má štýl, hrá sa veľmi dobre a je to zábava. Zároveň je to stabilné. Otázne je len to, ako to bude po vydaní s dopĺňaním obsahu a či bude prichádzať dostatočne rýchlo. 





Aká je beta Back4Blood?   Aká je beta Back4Blood?   Aká je beta Back4Blood?
Aká je beta Back4Blood?   Aká je beta Back4Blood?   Aká je beta Back4Blood?
Aká je beta Back4Blood?   Aká je beta Back4Blood?   Aká je beta Back4Blood?
Aká je beta Back4Blood?   Aká je beta Back4Blood?   Aká je beta Back4Blood?
Aká je beta Back4Blood?   Aká je beta Back4Blood?   Aká je beta Back4Blood?
Aká je beta Back4Blood?   Aká je beta Back4Blood?
Páči sa mi! (+3)






PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Warner bros. / Turtle Rock Studios
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 12. október 2021
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19845)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk