Resident Evil 4 demo look

pridal spacejunker 10.10.2005 o 23:04 pod hry
HRY > NOVINKY >

Jednou z najočakávanejších hier konca tohto roka je jednoznačne Resident Evil 4. Pokračovanie survival horor série už presvedčilo majiteľov konzoly GameCube o svojich prednostiach a mnohí ho označujú za renesanciu hororového žánra. PS2 verzia sa nezadržateľne blíži a na tomto mieste sa s vami podelíme o dojmy z hrania demo verzie, ktorá bola k dispozícii aj na výstave Game Convention v Lipsku. Demo ponúka úvodnú časť hry, kedy sa Leon S.Kennedy so sprievodom vydáva hľadať unesenú prezidentovu dcéru do španielskej dediny v lese. Koordinátorka operácie Ingrid Hunnigan upozorní Leona, aby s Ashley jednal ako v rukavičkách. Ona však nevie, že ho nebudú vítať chlebom a soľou, ale nabrúsenou sekerou.

Miestni obyvatelia neváhajú útočiť, keď sa Leon dostane do ich blízkosti a naruší ich večernú pohodu na námestí, kde prebieha opekačka na kôl napichnutého votrelca. Dedina skrýva mnohé desivé tajomstvá, ako hrnce plné ľudského mäsa, kosti voľne pohodené pod schodmi či ochrana svojho teritória výbušninami a pascami. Capcom tentoraz vymenil zombíkov za posadnutých ľudí, ktorí sa svižne dostanú do vašej blízkosti a svoje kroky spomalia niekoľko metrov od vás, aby ste ich stihli zastreliť či inak zneškodniť. Používať môžete palné zbrane, základný nôž alebo omráčeného protivníka usmerniť k zemi kopancom.

Boje sú dynamické a často aj frustrujúce, ak vás obkľúčia. Veľkou mierou sa na tom podpisuje ovládanie, ktoré neumožňuje pohyb pri mierení so zbraňou! Vytiahnete pištoľ, laserom si zameriavate nepriateľov, ale nemôžete robiť opatrné kroky do strán ani smerom dozadu. Rovnaké je to aj pri noži. Keď sa vám minú náboje, nezostane vám nič iné len zariskovať, pribehnúť k dedinčanovi a začať sa oháňať. Pri presnom mierení (ak sa vám podarí headshot, hlava efektne vybuchuje) a pozornom prieskume okolia, by sa nemalo stať, že sa vám vyprázdni zásobník. Po dedine je rozmiestnených niekoľko drevených debien s dobrotami vo vnútri.

Jednou z predností RE4 je úžasná atmosféra. Nie je to iba priestorové ozvučenie, hrdelné výkriky, ale psychický teror a strach o hlavnú postavu. Protivníci sa k vám dostávajú cez okná a dvere domov. Pri zatárasoch použijú svojho maskota s vrecom na hlave a motorovou pílou v rukách. Kľudne vylezú aj na strechu a zo zálohy vás prekvapia domáce paničky s vidlami. Hra vás nenechá ani na sekundu vydýchnuť, napätie graduje a vy neviete zastreliť skupinku stojacu tesne pri vás. Grafickú stránku sa z úvodnej úrovne neodvážim hodnotiť. Evokovala prechádzku lesom zo Silent Hill 2, prostredie je zaliate hmlou a všetko vyzerá neuveriteľne opotrebovane. Postavy sa realisticky pohybujú, Leon dokáže vyskakovať z horných poschodí alebo cez okno podniknúť únikový manéver. To všetko plynule bez nejakého dodatočného nahrávania alebo narušenia dynamiky hry.

RE4 po úvodných rozpačitých dojmoch s ovládaním, dokázal prekvapiť diabolskou atmosférou bohom opustenej dediny a šialenými obyvateľmi. Ambiciózny horor začne terorizovať vaše konzoly začiatkom novembra.





Resident Evil 4 demo look Resident Evil 4 demo look Resident Evil 4 demo look Resident Evil 4 demo look Resident Evil 4 demo look Resident Evil 4 demo look Resident Evil 4 demo look Resident Evil 4 demo look Resident Evil 4 demo look
Páči sa mi!






PS2
PC

Vývoj: Capcom / Capcom
Štýl: Akcia / Survival
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  november 2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dragons dogma 2 (0)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20218)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk