Späť do školy s notebookom s RTX grafikou

Zjednodušte si svoj študentský život s cenovo dostupnými notebookmi s RTX grafikami od Nvidie.

pridal PR 28.8.2021 o 13:02 pod hardware
Späť do školy s notebookom s RTX grafikou

HARDWARE > NOVINKY >

Začína škola a nový notebook môže byť dobrou pomôckou na jej zvládnutie, a teda ako na učenie, tak aj relaxovanie pri hraní. Na to samozrejme potrebujete výkon, pričom v notebookoch je teraz veľmi dobrý kompromis v strednej triede, kde notebooky s novými RTX3050, RTX 3050ti alebo aj RTX 3060 od Nvidie dostanete za prijateľné ceny.

Grafické karty v tejto triede notebookov väčšinou dopĺňa Ryzen 5, i5 procesor, aspoň 8GB pamäť, samozrejme SSD disky a 1080p displeje aspoň so 144Hz refreshom displeja. Je to veľmi pohodové pásmo, kde pôjde všetko dostatočne rýchlo. Zároveň RTX grafické karty ponúknu dostatok výkonu, pričom je v nich je v nich podpora ray tracingu, AI a aj DLSS.

RTX využijete v hrách, ale aj v programoch (použite, ak by ste napríklad potrebovali zdôvodnenie nákupu pre rodičov):

  • Grafické programy vedia využívať akceleráciu cez RT alebo Tensor AI a urýchlia tak prácu. Podporuje to napríklad Adobe, Davinci Resolve alebo Blender 3D a aj veľa ďalších programov.  Výsledok tak môžete mať na obrazovke realtime alebo oveľa rýchlejšie ako pri iných grafických kartách.

Späť do školy s notebookom s RTX grafikou

  • Podobne, ak napríklad už študujete na vysokej škole, akcelerácia pomôže aj vo vedeckých programoch ako SolidWorks alebo MatLab, ktoré tiež vedia využívať RT a AI.

Späť do školy s notebookom s RTX grafikou

  • Zároveň grafika akceleruje aj streamovanie a videokonferencie, pri prípadnom ďalšom nutnom vzdelávaní na diaľku. Je tam podpora Nvenc, ale aj Nvidia Broadcast utility. Tá vám umožní vyčistiť mikrofón od ruchov v pozadí, ale aj prepnúť si ľubovoľné pozadie.

Samozrejme veľké využitie má RTX v hrách:

  • RTX čip vám umožní zapnúť ray tracing v hrách, vďaka čomu získate lepšie odlesky, tiene, nasvietenia. Teraz Nvidia ohlásila novú desiatku titulov s podporou a ďalšie stále prichádzajú.

  • DLSS pre zmenu dokáže vytiahnuť viac výkonu z podporovaných hier. Vďaka AI upscalingu nemusíte púšťať hry v najvyššom rozlíšení a ušetríte tak výkon, pri notebookoch to môže znamenať aj šetrenie batérie, hlavne v spolupráci s uzamknutím framrerate. 

  • Zároveň na RTX grafikách môžete využívať všetky DX12 Ultimate funkcie a to napríklad aj prichádzajúci Sample Feedback, ktorý sa ešte nepoužíva, ale po zapracovaní do hier umožní zrýchliť výkon prakticky vo všetkých enginoch.

  • Nakoniec RTX grafiky podporujú aj Nvidia Reflex, ktoré zaistí rýchlejšie reakcie v multiplayerových hrách a teda aj lepšie výsledky v bojoch.

Späť do školy s notebookom s RTX grafikou

Čo je dôležité, v týchto notebookoch s RTX3050, 3050ti a RTX 3060 nájdete nájdete dostatok výkonu bez toho, aby až príliš vyprázdnili peňaženku. Cenovo idú od približne 930 eur. Výber si môžete pozrieť tu, sú tam dobré kúsky ako Asus ROG, Asus Dash alebo Lenovo Legion.

Môžete sa pozrieť aj na MSI G75, ktorý ponúka RTX3060 6GB grafiku, dopĺňa ju o i7 10750H, ale aj veľký 17.3 palcový displej, 16GB pamäte a 1TB SSD. Ten teraz zlacnel z 1639 na 1409 eur.

Späť do školy s notebookom s RTX grafikou





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19916)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk