Podpor mladých herných vývojárov alebo sa nim staň

Len nedávno nám skončil 6. ročník Summer Game Dev, ktorý máš možnosť podporiť

pridal Hemisféra 28.8.2021 o 18:01 pod informácia
Podpor mladých herných vývojárov alebo sa nim staň

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Na bratislavskom MatFyze sa posledných 5 týždňov už tradične konala letná škola tvorby hier Summer Game Dev. V nových coworkingových priestoroch Unispace sa pravidelne stretávalo 30 nádejných game developerov, ktorí v tímoch pracovali na 6 unikátnych herných projektoch. Týždne tvrdej práce úspešne zakončili v pondelok 23.8 prezentáciou a verejným testovaním na slávnostnej Closing Ceremony spojenej s live streamom na sociálnych sieťach.

Tento rok tvorili tímy hry na tému UNEXPECTED SIDE-EFFECTS a do hry museli zakomponovať power-upy. Výsledkom bol 10-minútový vertical slice - funkčná ukážka zo všetkého, čo by sa malo v dokončenej hre nachádzať. Študenti na to neboli sami, pomáhali im lektori zo vzdelávacieho projektu LevelUp a viedli ich mentori z popredných slovenských herných štúdií PowerPlay Studio, Pixel Federation, Super Scale, Fatbot Games a Bored Monkey.

Summer Game Dev, organizovaný občianskym združením Hemisféra s podporou FPU, už 6 rokov spája šikovných programátorov, umelcov a game dizajnérov. Cieľom letnej školy je uvedenie mladých tvorcov do sveta game developmentu a ich prepojenie na slovenskú hernú scénu. Jednou z motivácií bolo aj ocenenie najlepšieho projektu cenou odbornej poroty a cenou publika.

Obe ceny si tento rok odniesol Racing Team #01 so závodnou multiplayerovkou TOWERACE, v ktorej si hráči medzi kolami nakupujú vežičky, ktoré na trati škodia súperom. Získali mediálny priestor na stránkach SECTOR.sk, profesionálne zvuky do hry od Grand Beats a neskutočný prize pool v hodnote viac než 2 800€ určený na financovanie ďalšej práce na hre.

Študentov Summer Game Devu môžeš stále podporiť aj ty - zahraj si hry, ktoré počas projektu vznikli, alebo podpor víťazný tím a aj projekt Summer Game Dev kúpou SGD merchu v StartLab kampani.

Chcel by si budúci rok zažiť niečo také aj ty, no máš pocit, že nevieš, kde začať? Prihlás sa na jesenné kurzy LevelUp a zapracuj na svojich skilloch! Ak už máš niečo za sebou, môžeš si vyskúšať úplne nový kurz compositingu, ktorý začína už 7. septembra.

 

Trailer víťazného projektu TOWERACE od Racing Team #01





Podpor mladých herných vývojárov alebo sa nim staň  -Víťazi s hrou TOWERACE z Racing Team #01 v zložení Martin, Viktor, Emma, Filip a Baška.Podpor mladých herných vývojárov alebo sa nim staň  -Porota v zložení Marián Kuruc z Tater Games, Peter Jánošík z Bitmap Galaxy, Michal Minárik zo SuperScale, Maroš Brojo z Slovak Game Developers Association a Ivan Krechňák z PowerPlay Studio.Podpor mladých herných vývojárov alebo sa nim staň
Podpor mladých herných vývojárov alebo sa nim staň  Podpor mladých herných vývojárov alebo sa nim staň  Podpor mladých herných vývojárov alebo sa nim staň  -Prostriedky sa použijú na pokrytie aktuálnych nákladov na realizáciu projektu a výdavkov na štúdium pre študentov, ktorý si vzdelávanie na kurzoch v Hemisfére nemôžu dovoliť.
Podpor mladých herných vývojárov alebo sa nim staň
Páči sa mi! (+2)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19911)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk