Xiaomi prechádza na štvorročnú podporu mobilov pri Xiaomi 11T sérii

Pre aktuálnu jedenástu sériu telefónov rozšíri Xiaomi podporu na 4 roky.

pridal saver 11.9.2021 o 11:23 pod hardware
Xiaomi prechádza na štvorročnú podporu mobilov  pri Xiaomi 11T sérii

HARDWARE > NOVINKY >

Pre aktuálnu 11T sériu telefónov rozšíri Xiaomi podporu na 4 roky. Teda 4 roky bude prinášať updaty a mobily dostanú 3 ďalšie verzie Androidov.  Začína to s mobilmi Xiaomi 11T, Xiaomi 11T Pro a Xiaomi 11T.  Pre ďalšie mobily to ešte zváži. 

Xiaomi k tomu hovorí:

„Vďaka neustálemu zdokonaľovaniu hardvéru smartfónov sa ich životnosť postupne predlžuje, čo znamená, že používatelia nemusia meniť smartfóny tak často. Práve preto stále viac spotrebiteľov kladie dôraz na získanie najnovších aktualizácií operačného systému a najnovších funkcií,“ povedal Albert Shan, šéf oddelenia produktov a technológií spoločnosti Xiaomi International. „Spoločnosť Xiaomi sa zaväzuje poskytovať používateľom špičkový hardvér a dlhodobý výkon. V nadväznosti na tento záväzok predlžuje spoločnosť Xiaomi životnosť svojich smartfónov tým, že zabezpečí tri generácie aktualizácií operačného systému Android. Týmto spôsobom môžu používatelia využívať aktuálne zariadenia dlhšie a spolu s tým si užívať aj najnovšie funkcie. Zároveň poskytneme používateľom bezpečnostnú aktualizáciu, ktorá zaručí bezpečnejšiu prevádzku zariadení na dlhšiu dobu.“ 

Pomaly sa stávajú 3-4 roky podpory štandardom, veľa firiem prechádza, keďže čipy sa výrazne nemenia a prechod na nové systémy nie sú až taký problém, ako býval. 

Ale EU si na výrobcov už chystá niečo tvrdšie a to potrebu podpory 5 rokov, respektíve Nemecko tlačí až 7 rokov a to aj v oblasti hardvéru. Teda firmy by nemuseli updatovať len softvér, ale odkladať alebo stále vyrábať aj starý hardvér, aby mohli vymieňať súčiastky. Čo môže byť problém. 7 rokov by bolo až príliš, keďže hráči menia mobily po 2-3 rokoch. Mobilní výrobcovia v European Digital Industries asociácii, kde je Samsung alebo Apple, tlačia EU na 2 roky upgradov a 3 roky bezpečnostných záplat.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk