Facebook má problémy, objavili sa Facebook Papers

Na veľké firmy sa to teraz poriadne sype a zdá sa, že na Facebook najviac.

pridal saver 25.10.2021 o 19:10 pod hardware
Facebook má problémy, objavili sa Facebook Papers

HARDWARE > NOVINKY >

Na veľké firmy sa to teraz poriadne sype a zdá sa, že na Facebook najviac. Nakoniec sám si tieto problémy vytvára. Objavili sa totiž Facebook Papers. Sú to dokumenty zozbierané z firmy, ktoré ukazujú, ako firma funguje a čo robí, respektíve nerobí pre svojich používateľov. Minimálne im nezaisťuje bezpečnosť a radšej berie peniaze.

Ukázali, akú mal Facebook úlohu v takmer prevrate v Amerike začiatkom roka, ako neriešil krízu v Etiópii alebo Mjanmarsku, kde bola platforma používaná na rozvrat krajiny. Tam sa potvrdilo, že do zastavenia šírenia dezinformácií v Amerike investovali 87 percent rozpočtu a zvyšné krajiny dostali len 13 percent. Rovnako stále plne nezastavili obchodovanie s ľuďmi, ktoré na ich platforme funguje. 

Zároveň Facebook vie, že ich algoritmus je rasistický, AI nefunguje, a tak je odstraňovanie hate speech pomalé a neefektívne. Rušia len 3-5% takýchto príspevkov a len 0.6% násilného obsahu. Rovnako platforma nebola vôbec pripravená na antivaxerov, ktorých vôbec nezvláda hlavne v komentároch.

Nakoniec dokumenty ukazujú to, že Zuckerberg podporuje vlády rôznych štátov a argerívne potláča opozíciu. Dobrý príklad je Vietnam. Tímy mali veľa nápadov ako spraviť facebook menej škodlivým, ale tie boli potlačené často aj samotným Zuckerbergom.

Sú to všetko veci, ktoré sú viac menej známe, ale ku ktorým sa teraz objavujú dôkazy a výpovede. Vidieť tam tlaky na firmu z každej strany a uvidíme, ako to skončí alebo čo s tým firma spraví. Objavujú sa návrhy na zmenu CEO namiesto zmeny mena firmy. Určite bude musieť niečo Facebook spraviť, keďže sa objavujú stále väčšie veci a budú potrebovať upokojiť svojich akcionárov.  

Akcionárov nepoteší ani to, že Facebooku starnú používatelia a mladí už hľadajú iné platformy. Síce pre mladých majú ešte Instagram, ale tam tiež niektoré kľúčové trhy strácajú mladých ľudí. V leaknutých dokumentoch to rovno Facebook priznáva a hovorí, že je to problém. Ťažko hľadajú používateľov pod 30 rokov. Zároveň vytvárajú plány, ako ich získať, keďže mladí sa dajú pritiahnuť odmenami.

Uzatvárajú to tým, že mladí idú radšej do sociálnych herných platforiem ako Fortnite alebo Roblox, kde sa zabavia a ostatní ich nesúdia podľa ich vzhľadu alebo prostredia.





Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19614)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk