TOY SOLDIERS HD

TOY SOLDIERS HD

7.0

Hračkárska tower defense sa vrátila

Recenzia na PC verziu

Je to už cez 10 rokov, odkedy Signal Studios prinieslo na Xbox360 veľmi pôsobivú tower defense hru Toy Soldiers. Tú autori postupne rozširovali v pokračovaniach Cold War a War Chest, aby teraz po rokoch znovu sériu vrátili na scénu v HD verzii. Aj keď späť zatiaľ vracajú len prvú hru.

Pôvodný titul Toy Soldiers svojho času veľmi dobre využil základ tower defense hier a preklopil ho do 3D grafiky, pričom pridal aj možnosť ovládania jednotiek. Bolo to na svoju dobu veľmi pôsobivé a zároveň to tvorcovia obohatili prostredím prvej svetovej vojny. A nielen to. Toy Soldiers, ako už názov hovorí, sú hračky a konkrétne autori celé bojiská namodelovali podľa kufríkových bojísk a s hračkárskymi vojačikmi a autami na kľúčik. Len s tým rozdielom, že v hre sú skutoční a proti sebe bojujú ostrými nábojmi. Explózii bude plné bojisko.

Konkrétne vás hra v dvadsiatke scenérií prevedie sériou najväčších bojov prvej svetovej vojny, pridá aj fantasy scenáre a aj sériu čisto obranných máp, kde bude záležať na vás, koľko vydržíte. Obsahu je skutočne dosť a 25 eur je možno primeraná cena, aj keď je otázne. či sa oplatí zobrať práve Toy Soldiers HD a nie celý pôvodný Toy Soldiers complete balík aj s Cold War za 12 eur. 

Toy Soldiers HD
Toy Soldiers HD Vitajte na bojiskách prvej svetovej vojny. Začnite stavať svoje obranné veže.
Vitajte na bojiskách prvej svetovej vojny. Začnite stavať svoje obranné veže.


Toy Soldiers HD Jednotlivé veže môžete aj sami ovládať
Jednotlivé veže môžete aj sami ovládať


Toy Soldiers HD Detaily bojísk sú slušné.
Detaily bojísk sú slušné.





Toy Soldiers je postavený na klasickom základe tower defense hier, kde každý scenár ponúkne základňu a miesta, na ktoré môžete ukladať obranné veže. Následne už len čakáte na vlny nepriateľov a snažíte sa ich zastaviť skôr, ako prídu do vašej základne.  Ale tu sa hra už mení, nepriatelia nechodia v jednej línii, ale ju rôzne upravujú a prichádzajú zo zákopov, po lúkach, cestách, ale aj zo vzduchu. 

Náležite tomu musíte rátať s rôznymi typmi nepriateľov a podľa toho postupne rozmiestňovať svoje veže. Máte tu protipechotné mále guľomety a granátomety, veľké protilietadlové delá a aj protitankové delá. Plus plynové delo. Je to úzky výber, kde každá zbraň postupne dostáva tri levely upgradov, čo tiež nie je veľa. Postupne sa to stane rovnaké. Stále si to však vyžaduje taktiku rozdeľovania veží, kombinovania a aj ich natáčania. Pritom niektoré veže budete aj búrať, keď zistíte, že ste zabudli na protiletecké delá a príde vlna lietadiel.

Celú hru však veľmi dobre rozširuje možnosť prebrať každú zo zbraní a sám útočiť na nepriateľov. Vtedy sa hra zmení na akčnú. K tomu väčšina máp vám dá možnosť prebrať už postavenú stacionárnu ostreľovaciu vežu, ako aj niekoľko vozidiel. Na mape je napríklad niekoľko tankov, ktoré viete prebrať, alebo aj rôzne typy lietadiel, ktorými si môžete zalietať nad bojiskom. Je to príjemná možnosť, aj keď možno príliš overpowered. 

Mapy postupne prechádzajú rôznymi frontami, od nemeckých, až po ruské a ponúkajú nové strany a aj nových nepriateľov, kde sa priebežne objavujú aj bossovia, ako vzducholode, veľký tank, vlak alebo aj robot. Niekoľko posledných levelov je totiž zábavne ladených, pribudnú UFO nepriatelia, futuristické laserové hračkárske tanky a aj kozmonauti namiesto vojakov.  Spomínaný robot je taká príjemná záverečná bodka.

Toy Soldiers HD

Kampaň prejdete asi tak do 12 hodín podľa náročnosti, akú si určíte. Je to fixný čas, keďže z nejakého dôvodu autori nepridali do hry zrýchlenie postupu nepriateľov, a tak často len čakáte, kým sa nepriateľskí vojačikovia dotrepú, aby ste ich zničili. Možno by to však zrýchlené vyzeralo smiešne.  

Vizuálne je hra stále zaujímavá, bola kvalitná už v pôvodnej verzii, aj keď možno príliš prebloomovaná. Teraz je už vylepšená, ostrejšia a stále relatívne pekná. Bojiská majú veľmi dobre zachytené terény, umelecky sú postavičky a aj vozidlá veľmi dobre riešené, ako aj drevené okolie bojísk. Atmosféru  nedotvárajú len explózie a desiatky vojačikov pobehujúcich po bojisku, ale aj slušná deštrukcia, kde padanú stromy, steny a a niekedy aj domy.

Detaily bojísk pri priblížení síce nie sú najlepšie, ale tento štýl si to ani nevyžaduje, možno by sa skôr zišla lepšia kamera a odstránenie rôznych filtrov zo zoomu. Keďže keď sa vzdialite pohľadom, často to pridá zbytočný hmlový filter.  Skôr v tomto komplexnom pohľade na bojisko mohli byť farebne vyznačené nepriateľské jednotky. Sú totiž malé a bojisko nie je dostatočne prehľadné. Pri blízkom pohľade to vyzerá dobre a akčne, ale dajú sa vychutnať aj zábavné animácie vojačikov. Celé to dopĺňa kvalitná zvuková stránka, ktorá dodáva bojisku atmosféru.

Toy Soldiers HD
Toy Soldiers HD Budete môcť prebrať a priamo ovládať aj tanky alebo lietadlá a sami zničiť nepriateľov.
Budete môcť prebrať a priamo ovládať aj tanky alebo lietadlá a sami zničiť nepriateľov.


Toy Soldiers HD Bonusové levely pridajú sci-fi hračkárske zbrane a aj UFO.
Bonusové levely pridajú sci-fi hračkárske zbrane a aj UFO.


Toy Soldiers HD Bossovia nechýbajú a príde aj veľký robot.
Bossovia nechýbajú a príde aj veľký robot.





Toy Soldiers je stále pôsobivá tower defense stratégia. Už síce nemá takú inovatívnosť ako kedysi, ale dá sa pekne zahrať a zabavíte sa pri nej. Možno škoda cenovej stratégie distribútora, kde kolekcia pôvodných hier je lacnejšia, ale ak chcete lepšiu grafiku, môžete zobrať HD remaster.


napísal saver 10.11.2021
Páči sa mi!
7.0
Ohodnotiť
TOY SOLDIERS HD
+ pôsobivé spracovanie tower defense hry s netradičným zasadením a spracovaním
+ zábavná hrateľnosť s možnosťou zapojenia sa do bojov
+ dostatok obsahu
- hratelnosti chýba väčšia hĺbka
- zdĺhavé, chýba možnosť zvýšenia rýchlosti
- chýba lepšie vyznačenie nepriateľov


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Signal Studios
Štýl: Stratégia / Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19549)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk