Bobby Kotick vedel o sexuálnom obťažovaní v Activision Blizzarde

Začal sa práve pád Bobbyho Koticka?

pridal saver 16.11.2021 o 21:15 pod hry
Bobby Kotick vedel o sexuálnom obťažovaní v Activision Blizzarde

HRY > NOVINKY >

Najnovšie informácie hovoria, že šéf Activision Blizzardu Bobby Kotick vedel o situácii vo firme. Teda vedel o obťažovaní, zvýhodňovaní a toxickom prostredí a dokonca aj často podržal obvinené osoby na vysokých miestach. Popritom tiež zneužíval svoje postavenie a rovnako zle zaobchádzal so ženami, napríklad sa bývalej asistentke vyhrážal, že ju zabije. Nakoniec to vyrovnal mimosúdne.

Takto bol obvinený viackrát a rovnako zasahoval aj ak niektorá žena obvinila niekoho z firmy. Napríklad raz letuška súkromného lietadla Activisionu tvrdila, že ju pilot sexuálne obťažoval. Po tom, ako sa sťažovala vo vedení firmy, Bobby ju vyhodil a povedal, že ju zničí. Keď to išlo na súd, arbitrážou to urovnali za 200 tisíc dolárov.

Kotick napríklad pomohol jednému z majiteľov Treyarchu, ktorý bol obvinený zo sexuálneho obťažovania. Pritom personálne oddelenie Activisionu odporučilo vyhodiť ho, ale Kotick mu to vybavil. Odišiel až nedávno, keď sa na to začali pýtať novinári. 

Podobná vec sa stala v Sledgehammer games, kde bol niekto obvinený zo znásilnenia. Personálne oddelenie Sledgehammer s tým nič nerobilo. Žena to dala na súd a Kotick to vyrovnal mimosúdne, pričom ani neinformoval správnu radu, ani nevyvodil dôsledky. 

Zároveň informácie ponúkli detaily o odchode šéfky Blizzardu Jennifer Oneal, ktorá len nedávno dala výpoveď. V auguste totiž po zemetrasení v Blizzarde postúpila do vedenia a následne poslal mail právnemu tímu firmy, kde naznačila svoje obavy, že sa niečo v Activisione zmení. Písala, že je jasné, že firma nikdy nebude brať svojich ľudí ako prioritu. Opísala svoje skúsenosti s obťažovaním vo firme a aj to, ako sa zúčastnila firemnej párty so sporo odetými ženami pri tyčiach a s DJejom, ktorý vykrikoval nech ženy pijú, aby si to muži užili.

Wall Street Journal o tom má podrobný report, kde novinári zistili množstvo informácií od bývalých zamestnancov. Je to platená stránka, ale ak chcete vedieť detaily, tu to nájdete prepísané. Pre zaujímavosť, potom ako štát Kalifornia zažaloval Activision, ženy podali ďalších 500 hlásení o sexuálnom obťažovaní, zastrašovaní alebo nerovnosti platov.

Zároveň už zamestnanci idú usporiadať pochod za odvolanie Bobbyho Koticka.





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19539)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk