Razer pripravil handheld s novým Snapdragon G3x Gen 1 čipom

Zatiaľ devkit handheldu od Razeru naznačuje, akým smerom chce Qualcomm tlačiť nové Snapdragon čipy. Uvidíme, či sa to ujme. Minimálne na Game Pass streaming by vyzeral zaujímavo.

pridal saver 2.12.2021 o 12:32 pod hardware
Razer pripravil handheld s novým Snapdragon G3x Gen 1 čipom

HARDWARE > NOVINKY >

Razer priebežne navštevuje mobilné hranie a už dávnejšie mal PC tablet s hernými ovládačmi, mobilom zase pridal doplnkové gamepadové násady, ale teraz už prešiel do kompletného herného handheldu. Aj keď zatiaľ spravil pre Qualcomm len devkity. Firma ešte nevie, či tento handheld posunie aj do masovej výroby. Najskôr chce vidieť hry od vývojárov, a teda aj to, či sa mu oplatí ísť týmto smerom.

Qualcomm sa totiž najnovšie snaží expandovať na všetky strany, a teda ide so svojimi čipmi ako do PC, tak skúša aj herné zariadenia ako napríklad toto. Konkrétne s čipom Snapdragon G3X Gen 1, ktorý je nadizajnovaný na herné zariadenia bežiace na Androide a na streamovanie z cloudu alebo z PC. Nakoniec s Xbox ovládaním vyzerá handheld ako pripravený na Game Pass streaming. Qualcomm mu chce dať aj vlastné hry a preto vývojárom rozdá tieto devkity.

Čip v Razer handhelde dopĺňa chladiaci systém, pridaný na to, aby sa čip nespomaľoval. Má aj haptickú odozvu, štyri reproduktory napojené na Snapdragon Sound technológiu, pridáva sa 1080p predná kamera na streamovanie aj svojej tváre. Batéria je v ňom 6000mAh a displej je OLED 1080p/120Hz s HDR. Ponúka aj 5G na streamovanie hier a aj Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.2.

Nevieme presne výkon čipu, ale zrejme to bude vyššie ako Snapdragon 888, a teda o rýchlosť sa nebude treba obávať. O čo sa bude treba obávať je všeobecné prijatie hráčmi, kde tieto Android zariadenia to nemajú ľahké, kým neponúknu niečo viac ako štandardné mobilné hry. Nie je to Steam Deck, kde sa dá spustiť prakticky všetko z PC. 





Razer pripravil handheld s novým Snapdragon G3x Gen 1 čipom
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18388)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk