Súdy s Activision Blizzardom napredujú, odkúpenie tiež

Na jednej strane Activision rieši odkúpenie, na druhej strane má stále na krku súdy

pridal saver 19.2.2022 o 14:43 pod hry
Súdy s Activision Blizzardom napredujú, odkúpenie tiež

HRY > NOVINKY >

Na jednej strane Activision rieši odkúpenie, na druhej strane má stále na krku súdy. Konkrétne je to viac súdov, kde na jednej strane sa čaká na proces so štátom Kalifornia, na druhej firmu stále prešetrujú aj úrady.

Kde si teraz úrad práce vyžiadal na vypočutie vedúcich firmy, chce vedieť, ako riešili situáciu na pracovisku. Zároveň si od polície vyžiadali všetky záznamy týkajúce sa Bobbyho Koticka a 18-tich ďalších zamestnancov firmy. Rovnako úrad cenných papierov SEC si vyžiadal ďalšie dokumenty ohľadom toho, ako firma riešila obvinenia ohľadom sexuálneho obťažovania. Pridali aj požiadavky komunikácie vedúcich až spätne do roku 2016. Activision na to reagoval, že len skúšajú a obťažujú, bez nejakého legitímneho dôvodu.

Vyzerá, že Bobby už minulý rok vedel, že to bude vážne a aj preto chcel firmu predať. V oblasti predaja Activisionu SEC zverejnila aj detaily odkúpenia. Konkrétne Microsoft ich oslovil takmer hneď po novembrovom článku WSJ, ktorý to všetko rozpútal. Vtedy najskôr Spencer kontaktoval Koticka, kde sa rozprávali ohľadom obvinení, ale objavila aj otázka strategickej spolupráce a dohodli sa, že ďalší deň si dajú hovor aj s Nadellom. Ten im následne potvrdil, že firma o to má záujem. Počas dvoch nasledujúcich mesiacov sa nakoniec dohodli na kompletnom odkúpení a 18. januára to celé predstavili. 

Dokumenty ďalej hovoria, že ďalšie štyri spoločnosti mali záujem o Activision, aj keď bližšie detaily nepopisujú. Nehovoria ich mená, ale vieme, že jedno bolo EA, jeden bol Facebook a jedna spoločnosť potvrdila, že nemôže plne odkúpiť Activision Blizzard.

Už je jasné, že Bobby po odkúpení odíde preč, ale nemusíte sa báť, že by skončil pod mostom. Stále bude mať okolo 400 miliónov dolárov v akciách a ak sa rozhodne ostať a Microsoft ho vyhodí, dostane 15 miliónový zlatý padák, plus je tam možnosť získania 2.2 milióna akcií v hodnote okolo 200 miliónov dolárov. 





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19907)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk