Ukrajinské štúdio Frogwares informuje o svojom stave a plánoch

Tím sa snaží pracovať, ale mnohí jeho členovia chýbajú. Aj tak ale vydal DLC pre Sherlock Holmes: Chapter One

pridal matus_ace 24.3.2022 o 18:10 pod hry
Ukrajinské štúdio Frogwares informuje o svojom stave a plánoch

HRY > NOVINKY >

Na Ukrajine stále prebieha vojna a tamojšie herné štúdiá tak majú úplne iné starosti teraz. Medzi ne patrí aj Frogwares, ktoré o svojom stave stále otvorene informuje a teraz pridáva ďalšie informácie. Štúdio, respektíve jeho časť, stále pracuje. Výhodou je, že časť tímy bola vždy mimo Ukrajiny, no aj tak to majú teraz ťažké. Bližšie o tom porozprával Wael Amr, CEO Frogwares:

"Zjednodušene povedané, musíme udržať štúdio nažive a fungovať podľa našich najlepších schopností teraz viac ako kedykoľvek predtým. Od nikoho v tíme sa neočakáva, že bude pracovať, iba od tých, ktorí môžu a chcú. Niektorí v tíme sa stali dobrovoľníkmi na plný úväzok v humanitárnom úsilí po celej krajine. Ďalší sa pridali k obranným silám. Zvyšok je na rôznych, bezpečnejších miestach v zahraničí alebo po krajine a dali sa k dispozícii na prácu na diaľku. A naďalej platíme všetkým týmto ľuďom v tíme. Na tých, ktorí bojujú alebo sa hlásia ako dobrovoľníci, bude na konci vojny čakať každé z ich miest v tíme. Ale v podstate je to vďaka skupine zamestnancov, ktorí utiekli z Ukrajiny do susedných krajín EÚ, a tých, ktorí sa presťahovali do bezpečnejších oblastí, že udržujeme Frogwares v chode.

Sme nezávislé štúdio bez externého financovania, investorov či materskej spoločnosti, ktoré nás držia nad vodou. Je teda len na nás a prostredníctvom podpory našich hráčov, ktorí chcú hrať naše hry, udržať toto štúdio pri živote. A keďže sa táto vojna stále viac a viac naťahuje, my a ľudia na celom území Ukrajiny vidíme, že aj keď nie sme priamo zapojení do bojov, musíme nejako pohnúť veci dopredu. Aby sme, keď toto všetko skončí a bude čas na prestavbu a reštart, nezačínali od nuly."

Takže časť zamestnancov pracuje s pomocou externých partnerov a prinášajú aj novinky. Už dnes vydali DLC M For Mystery pre adventúru Sherlock Holmes: Chapter One. Je to posledné DLC pre hru, prináša viac ako 2 hodiny obsahu a musíte v ňom zistiť, kto je tajomná postava skrytý za písmenom M. DLC je dostupné na PC a nextgen konzolách. Majitelia Deluxe edície a season passu ho už majú, ostatní si ho môžu kúpiť za 9,99€.

Okrem toho štúdio pracuje na porte Sherlock Holmes: The Devils’ Daughter pre Nintendo Switch. Hra pôvodne vyšla v roku 2016 a je ďalšou úspešnou časťou série (recenziu nájdete tu). Vyjde 7. apríla za 29,99€ a len digitálne. Predobjednávky budú spustené už zajtra s 15% zľavou. Majitelia The Sinking City alebo Sherlock Holmes: Crimes and Punishments na Switchi dostanú ďalšiu 10% zľavu.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk