Aký je Severance seriál?

Prvá séria Severance práve skončila a ak ste nepozerali a chcete niečo z prostredia firiem ako Dharma Initiative alebo Aperture, určite si pozrite.

pridal saver 10.4.2022 o 16:52 pod filmy
Aký je Severance seriál?

FILMY > NOVINKY >

Prvá séria Severance (na Apple+) práve skončila a ak ste nepozerali a chcete niečo z prostredia firiem ako Dharma Initiative alebo Aperture, určite si pozrite. Tu pôjde o podobne zvláštnu firmu Lumon Industries. Aj keď rovno treba povedať, že seriál nejde po akcii, ale presne zachytáva spoločnosť s podivnými experimentmi. 

Totiž Severance rozpráva príbeh ľudí, ktorí sa dali odstrihnúť. Presnejšie odstrihli svoj vonkajší život od pracovného. Bol im implantovaný čip, ktorý prepína spomienky v hlavne. Znamená to, že hneď, ako vojdú do budovy, zapne sa ich pracovná osobnosť, ktorá si nepamätá nič zo života vonku, je čisto len vytvorená pre prácu. Vonkajšia osobnosť žije svoj život ďalej, ale po odstrihnutí už nevie, čo sa deje v práci. 

Následne sa ukazuje to, ako si osobnosti zvyknú na to, že sú stále v práci, nevedia, čo sa deje vonku, respektíve sa nemôžu spojiť so svojou druhou osobnosťou a aké problémy to pre nich vytvára. Vonkajšie osobnosti sa tiež často pýtajú, čo sa deje. Samozrejme, nájdu sa aj riešenia, ako sa spojiť, a práve o tom je celá prvá séria, ktorá je veľmi dobre spravená s veľmi dobrým finále.

Aký je Severance seriál?

Zároveň príbeh ukazuje aj samotný Lumon, kde zatiaľ čo skupinka hlavných postáv má svoje počítače a ťukajú čísla v nejakej minihre, iné oddelenia majú iné, zdanlivo rovnako zbytočné práce. Respektíve práce, o ktorých efekte si môžu len domýšľať. Pritom Lumon má technológie niekde na úrovni 60-70-tych rokov, zatiaľ čo vonku sú dnešné technológie. 

Aký je Severance seriál?
 

Možno je Severance celkovo trochu pomalé a nie príliš zamerané na technológie, ale stále je to zaujímavé stvárnenie takejto podivnej spoločnosti a jej fungovania. K tomu sa zdá, že v druhej sérii nás zavedú ešte hlbšie k jej jadru a vedeniu.

Plus video zo zaujímavosťami, ak ste už seriál videli:





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18436)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk