Vyskúšali sme si slovenskú bojovku Die By The Blade

Ako sa hra krvavá slovenská bojovka?

pridal matus_ace 5.6.2022 o 13:46 pod hry
Vyskúšali sme si slovenskú bojovku Die By The Blade

HRY > NOVINKY >

Ak sa o to bližšie nezaujímate, asi ani netušíte, aká pestrá je herná tvorba na Slovensku. Veľkých hier tu síce veľa nevzniká, ale vznikajú u nás hry všetkých žánrov pre všetky platformy – akcie, RPG, stratégie, manažmentovky a teraz už aj bojovka. O Die By The Blade nepíšeme prvý raz, ale teraz sme si konečne hru mohli vyskúšať na stánku autorov v rámci konferencie Game Access v Brne. Takže vám konečne môžeme opísať, ako sa Die By The Blade bude vlastne hrať.

Ak pri pohľade na videá z hry myslíte na Tekken, Mortal Kombat alebo Street Fighter, tak na tieto hry zabudnite. Die By The Blade vychádza z klasickej, no dnes už neprávom dosť zabudnutej hry Bushido Blade, ktorá vyšla v roku 1997 ešte na prvú PlayStation konzolu. Bola to síce jedna z raných 3D bojoviek, ale zaujala jedinečným systémom bez ukazovateľov života. Stačila jedna dobre mierená rana a súper išiel k zemi. Na rovnakom systéme je postavená aj táto hra, aj keď teda výrazne modernejšom.

Die By The Blade vás zavedie do netradičného samurai-punk sveta, ktorý kombinuje kyberpunkové prvky s typicky japonskými motívmi. V ňom sa stretávate s niekoľkými postavami a v rámci aktuálnej verzie sme mali možnosť vyskúšať si hru za tri z nich. Líšia sa bojovým štýlom, zbraňami a, samozrejme, vzhľadom. V zásade tu ale ide o to, aby si každý mohol vybrať to, čo mu sadne. Nechýbajú ani nejaké základné možnosti customizácie, takže si postavu môžete ešte viac prispôsobiť svojmu gustu.

Poďme ale k tomu dôležitému – samotným súbojom. Zabudnite na ovládanie tlačidlami, na ktoré ste zvyknutí. Namiesto nich tu využívate zadné tlačidlá gamepadu – triggery a buttony. Na pravej strane sú útoky. Sú tak síce len dva, ale aj napriek tomu postačujú, dokážete nimi viazať útoky do kombo reťazí a časom sa naučíte, ako a kedy ich používať. Dôležitejšie sú postoje. Na výber máte tri – štandardný, nízky a vysoký. Postoje ovplyvňujú útoky a aj obranu. Ak chcete správne aktivovať parry a získať tak okno s možnosťou protiútoku na súpera, musíte trafiť nielen správne načasovanie, ale zároveň reagovať na postoj svojho súpera, čo znamená, že ho musíte kopírovať.

Súboje sú tak naozaj dynamické a zároveň taktické. S veľkou dávkou nadnesenia by sa dali prirovnať k šachovej partii. Čakáte na ťah súpera, snažíte sa nájsť priestor na útok a ak sa nenaskytne, tak ustupujete do defenzívy. Naozaj vás dokáže zložiť jedna dobrá rana, takže sa nechcete zbytočne vystavovať útokom. Blokovanie tu pritom prebieha automaticky, čo vám boje aspoň trochu zjednodušuje, aby ste nemuseli mikromanažovať každú jednu sekundu. Sledujete súpera, reagujete naňho a hľadáte svoje príležitosti.

Síce ešte nevieme kedy, ale hry sa dočkáme tento rok. Autori nám v nej vyrozprávajú tajomný príbeh, ponúknu niekoľko rôznorodých postáv a vsádzajú hlavne na zábavu zo spoločného hrania. Lokálny multiplayer bude doplnený aj online hraním, no tu sme sa dozvedeli, že autori neplánujú rollback netcode. Sľúbili však, že sa s sieťovým kódom popasujú tak, aby sme zažili hladké online súboje bez nepríjemných lagov či oneskorení.





Páči sa mi! (+3)






Vyskúšali sme si slovenskú bojovku Die By The Blade
PC
PS4
Xbox One
Slovenské hry
Switch
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Grindstone / Tripple Hill Interactive
Štýl: Bojovka
Dátum vydania: 16. máj 2024
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18421)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk