Ohlásenia z Apple WWDC 2022

pridal Kejdžop 7.6.2022 o 6:39 pod hardware
Ohlásenia z Apple WWDC 2022


Zhrňme si, čo všetko Apple ohlásilo na svojom aktuálnom evente WWCD. Je to hlavne softvérový event a preto sa venovali updatom systémov, ale ohlásili aj nový Air.

IOS 16

Ďalšia verzia operačného systému príde na jeseň tohto roka a ponúkne:

Väčšiu úpravu obrazovky uzamknutia - stačí stlačiť a podržať, aby ste mohli na nej zmeniť farby, typ písma alebo aktivovali miniaplikácie, ako kalendár, aplikácie na cvičenie alebo fotografie. Spojenie obrazovky a aplikácie Focus zabezpečí, aby sa na telefóne zobrazovalo len to, čo je relevantné pre váš aktuálny režim a vyhnete sa tak zbytočným notifikáciám a rozptyľovaniu.

Ohlásenia z Apple WWDC 2022

V správach pribudla možnosť upravovať alebo odstraňovať texty po ich odoslaní. Taktiež si môžete správu označiť ako neprečítanú a neskôr sa k nej vrátiť.

 

M2 čip

Apple hovorí, že nový čip M2 prináša 18-percentné zvýšenie výkonu v porovnaní s M1 v oblasti CPU a 35% v oblasti GPU. Bude k dispozícii v novom MacBooku Air a novom 13-palcovom MacBooku Pro.

Ohlásenia z Apple WWDC 2022

 

Nové Macbooky

Tohtoročná verzia ponúkne nový dizajn, ktorý je o 20% tenší, má menšie rámčeky okolo obrazovky a menší výrez na webkameru. Taktiež podporuje magnetické nabíjanie MagSafe. M2 čip vylepší výkon a výdrž batérie, ktorá má vydržať 18 hodín na jedno nabitie a to aj pri pozeraní videí celý čas. Váži 1,2kg a cena začína na $1,199.

Ohlásenia z Apple WWDC 2022

 

watchOS 9

Systém watchOS 9 zlepšuje dáta ohľadom cvičenia, hodinky dokážu lepšie sledovať pohyb rúk a nôh počas behu čo prinesie lepšie štatistiky. Hodinky teraz taktiež vedia majiteľa upozorniť, aby užil svoj lieky alebo monitorovať fázy spánku cez Sleep Stages, využívajúc akcelerometer a snímač srdcového tepu na sledovanie, v akom stave spánku sa nachádzate. Okrem všetkých týchto nových funkcií pridáva watchOS 9 aj štyri nové ciferníky. Aplikácia Fitness je odteraz dostupná pre všetkých majiteľov iPhonov, doteraz ste potrebovali mať Apple Watch.

Ohlásenia z Apple WWDC 2022

 

macOS 13 Ventura

Nová funkcia s názvom Stage Manager ponecháva všetky vaše stratené aplikácie a karty na bočnom paneli, ktorý sa dá ľahko zobraziť, a umožňuje rýchle prepínanie medzi skupinami. Apple taktiež pridáva Passkeys, táto nová funkcia v podstate nahrádza heslo a umožňuje vám prihlásiť sa na rôzne webové stránky iba pomocou vášho iPhonu alebo Macu.

Ohlásenia z Apple WWDC 2022

Váš iPhone budete taktiež môcť používať ako webkameru, pripojíte ho špeciálnym držiakom, ktorý príde na trh tento rok.

Ohlásenia z Apple WWDC 2022

 

iPadOS 16

Apple chce, aby ich tablet vedel fungovať viac ako laptop a umožňuje používateľom upravovať hustotu pixelov v režime rozdelenej obrazovky a pridáva Stage Manager, takže si budete môcť na iPade meniť veľkosť okna a prekrývať ich, rovnako ako na PC alebo laptope. Taktiež pribudne aplikácia počasie.

Ohlásenia z Apple WWDC 2022

Celú prezentáciu nájdete tu.





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19623)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk