Survivalovka Lightyear Frontier vás neohrozí smrťou, ale inými nástrahami

Survivalovka bez hrozby smrti? Vývojári zo štúdia Frame Break to skúsia už na jar 2023.

pridal matus_ace 14.6.2022 o 16:32 pod hry
Survivalovka Lightyear Frontier vás neohrozí smrťou, ale inými nástrahami

HRY > NOVINKY >

Survivalovky sú hry, v ktorých ide o prežitie hráčov. Bojujete proti nástrahám prostredia a prípadne aj iným hráčom, aby ste prežili v náročných podmienkach a čo najdlhšie. Doslova tam ide o život. Autori zo štúdia Frame Break to ale skúsia inak a v ich pripravovanej hre Lightyear Frontier nad vami nebude visieť hrozba smrti. Budete však čeliť iným hrozbám, takže to stále nebude jednoduché. Hra priniesla trailer počas aktuálnych letných prezentácií a my sme mali možnosť sa na ňu bližšie pozrieť za zavretými virtuálnymi dverami v online preview evente, kde sme zároveň spovedali autorov.

Lightyear Frontier bude farmárska survivalovka, v ktorej sa dostanete na vzdialenú planét na okraji galaxie, kde sa budete snažiť hospodáriť a to aj kooperačne s možnosťou, že sa k vám pripoja ďalší traja hráči. Tento svet síce vyzerá mierumilovne, ale má svoje nástrahy rôzneho druhu. Autori chcú v hre spájať hráčov, prinášať im nové herné zážitky a miešať žánre. Hra je vystavaná na 4 pilieroch - obrovský sandbox s rozsiahlym craftovaním, tajomný príbeh, coop a komunita, nekonečná znovuhrateľnosť.

Hra síce ponúkne príbeh, ktorý postupne rozpletáte, ale aj po jeho konci môžete stále hrať, dostávať nové výzvy a prekonávať ich (a plniť kódex). Na rozdiel od takej Satisfactory ale chcú autori priniesť opak automatizácie a všetko budete musieť robiť sami, pričom sa musíte prispôsobiť podmienkam hry. Obchodníci sa objavia iba niekde a v konkrétnych časoch, takže ak chcete obchodovať, musíte vedieť kedy a kde. Rovnako ale aj musíte vedieť ako. Hra bude mať rozsiahly ekonomický systém, ktorý bude vplývať na ceny komodít, takže musíte lacno vypestovať a draho predať, ak chcete byť úspešní. Na základe toho potom môžete vylepšovať svoje možnosti a schopnosti a upgradovať aj svojho mecha, ktorý vyzerá tak trochu ako traktor (čo je úmysel autorov).

Síce vám tu nehrozí smrť, ale hrozieb je tu aj taj veľa. Musíte sa vyrovnať s nástrahami planéty, aby ste neprišli o svoju úrodu, keďže v tom prípade budete bez peňazí. Musíte tak hľadať spôsoby, ako ju ochrániť pred výstrelkami počasia a inými nebezpečenstvami. Rovnako si autori pripravili aj iné nástrahy. Bojovať pritom budete viac hlavou ako zbraňami. Váš mech síce dokáže "strieľať", ale na to, aby tvoril. Napríklad tak má zbraň na strieľanie (a teda sadenie) semienok. Tu dokážete taktiež postupne upgradovať alebo aj meniť.

Autori pre hru pripravujú masívny obsah, takže nás čakajú 4 rozsiahle open world prostredia a nebudeme túto planétu objavovať len  na povrchu, ale aj pod vodnou hladinou. K dispozícii bude tiež 40 rastlín, 100 zdrojov a 50 rôznych budov, pričom možnosti customizácie mechov budú tiež rozsiahle ako vizuálne, tak aj funkčne.

Hra vyjde na jar pre PC a Xboxy a rovno aj v Game Passe.





Survivalovka Lightyear Frontier vás neohrozí smrťou, ale inými nástrahami  Survivalovka Lightyear Frontier vás neohrozí smrťou, ale inými nástrahami  Survivalovka Lightyear Frontier vás neohrozí smrťou, ale inými nástrahami
Survivalovka Lightyear Frontier vás neohrozí smrťou, ale inými nástrahami  Survivalovka Lightyear Frontier vás neohrozí smrťou, ale inými nástrahami  Survivalovka Lightyear Frontier vás neohrozí smrťou, ale inými nástrahami
Páči sa mi! (+1)






Survivalovka Lightyear Frontier vás neohrozí smrťou, ale inými nástrahami
PC
Xbox Series X|S

Vývoj: Amplifier Game Invest / Frame Break
Štýl: Managementová
Early Access od: 19. marca 2024
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk