Oplatí sa pozrieť seriál Money Heist: Korea?

Kórejci spravili svoju verziu Money Heistu. Vyrovnali sa originálu?

pridal saver 29.6.2022 o 14:24 pod filmy
Oplatí sa pozrieť seriál Money Heist: Korea?

FILMY > NOVINKY >

Netflix nechal Kórejcov spraviť svoju verziu Money Heistu / Le Casa de Papel. Vonku je zatiaľ prvých 6 častí, ktoré už ukážu, čo môžete čakať. Samozrejme, čakajte od toho kópiu Money Heistu, kde tím a mená postáv a aj samotná lúpež ostáva rovnaká, len sa menia herci a lokalita. 

Autori pre seriál vymysleli podivnú zápletku, kde sa v roku 2025 obe kórejské krajiny zmierili a vytvorili spoločnú ekonomickú zónu. Ťažko povedať, prečo išli do takejto nerealistickej situácie, ale možno chceli mať v pozadí niečo zaujímavé práve pre domácich.

V zásade znovu tu bude mincovňa, znovu sa do nej dostane tím na čele s Profesorom a znovu budú tlačiť peniaze. 80% vecí príbehu a situácii zostáva rovnakých, až na rôzne odchýlky, ktoré sú vždy slabšie spracované ako v origináli. Napríklad namiesto mobilu pre komunikáciu rukojemníkov sa tu využijú smart hodinky alebo pri snahe o zlikvidovanie auta z vrakoviska tu bude naháňačka a pár ďalších upravených detailov. 

Zároveň profesor je menej výrazný, menej rozhodný, síce má plán, nepodáva to celé až tak dobre ako originál. Ostatné postavy rovnako, Berlin je nevýrazný a máloktoré z ostatných postáv boli hlbšie priblížené. 

Je to aj tým, že celé je to približne dvojnásobne zrýchlené, čo výrazne ťahá dole kvalitu a atmosféru a aj informácie, ktoré dostanete. Prestrihov do minulosti je pomenej, ťažko sa pochopia dôvody postáv, motivácie, vzťahy. Od Kórejcov by sme čakali viac.

Oplatí sa pozrieť seriál Money Heist: Korea?

Zatiaľ nevieme, kedy príde druhá polovica série a či prinesie nejaké prekvapenia, ale minimálne tento začiatok ukázal, že lepšie je pozrieť si originál. Toto je ako keby scenáristovi niekto porozprával príbeh originálu pri pive a ten kým prišiel domov, polovicu z toho zabudol. Hlavný problém je, že robia to isté, mali radšej skúsiť niečo vlastné, čo by sa neporovnávalo s originálom a posunulo značku vpred.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk