Spoľahlivé a výkonné herné počítače LYNX Grunex skladom za rozumnú cenu

Vtrhnite do herných svetov s tou najlepšou výbavou. Herné počítače LYNX vám otvoria brány gamingu dokorán.

pridal PR 30.6.2022 o 16:05 pod hry
Spoľahlivé a výkonné herné počítače LYNX Grunex skladom za rozumnú cenu

HRY > NOVINKY >

Skočte rovnými nohami do bojovej vravy, staňte sa vodcami civilizácií, sadnite si za volant alebo sa ponorte do strhujúcich príbehov. Nové zostavy LYNX Grunex ProGamer 2022 a LYNX Grunex UltraGamer 2022 vám sprostredkujú všetky zážitky z pohodlia domova.

Tento článok vznikol na základe testu externého redaktora a obsahuje jeho reálne skúsenosti. Nie je to náš redakčný obsah, ale platená propagácia.


LYNX Grunex ProGamer 2022 – gaming na dosah pre každého

Počítač Grunex ProGamer je univerzálnym spoluhráčom. Ocenia ho sviatoční hráči aj extrémni nadšenci. Či máte radi kompetitívne online hry, alebo napríklad singleplayerové veľkolepé rozprávanie príbehov, zostava ProGamer vám ponúkne všetko, čo potrebujete, aby ste si zábavu maximálne užili s krásnou grafikou, rýchlym načítaním a plynulým zobrazením s rýchlou frekvenciou.

Všetko vám sprostredkuje duo šesťjadrového procesora Intel Core i5-12400F, ktorý sa svojou frekvenciou šplhá až k 4,4 GHz, a výbornej grafickej karty MSI GeForce RTX 3060 v prevedení VENTUS. Táto dvojka sa spoločne so 16 GB bleskovej operačnej pamäte Kingston Fury stane vaším kľúčom k zdolaniu nepriateľov v športových hrách, rozprávačom tých najlepších príbehových titulov a sprievodcom naprieč novinkami na poli gamingu. Napadá vám, ktorú by ste vyskúšali ako prvú?

Spoľahlivé a výkonné herné počítače LYNX Grunex skladom za rozumnú cenu

Prérie Red Dead Redemption 2 si vo FullHD môžete dopriať v ultra kvalite pri priemernej snímkovej frekvencii 82 fps. Assassin's Creed Valhalla sa v rovnakom rozlíšení a kvalite pohyboval okolo 66 snímok za sekundu. A napríklad japonskú metropolu, ktorej vládnu nadprirodzené sily, v Ghostwire: Tokyo zostava zvládala vykresľovať v akčných scénach v priemere na 74 fps. Výber je len na vás, ako je vidieť, zostava si hravo poradí s akoukoľvek výzvou.

Zostava je perfektne vybalansovaná, ponúkne priestranné SSD úložisko Intel 670p s kapacitou 1 TB a vysokou rýchlosťou čítania až 3500 MB/s a zápisu 2500 MB/s, viac ako dostatočný 550W napájací zdroj Gigabyte P550B s výkonom 80 PL podobe vzduchového chladiča procesora SilentiumPC Fera 5, ale aj vďaka osadeniu do kvalitnej skrine SilentiumPC Ventum VT4V Evo s podsvietenými 120mm ventilátormi rovnakého výrobcu a prachovými filtrami pre ľahkú údržbu. Skriňa vás zaujme na prvý pohľad nielen majestátnym prevedením, ale aj praktickými vlastnosťami. Predný panel je plne perforovaný a trojica ventilátorov na vstupe a jeden v zadnej časti tak drží teploty zostávajúcich komponentov na uzde. Pevné telo skrine perfektne lícuje a eliminuje šírenie vibrácií ventilátorov von.

Spoľahlivé a výkonné herné počítače LYNX Grunex skladom za rozumnú cenu

Počítač má k dispozícii plnú portovú výbavu, vrátane rýchleho rozhrania USB 3.2 Gen 1, ľahko dostupných USB portov aj audio konektorov na čele skrine a bohato vybavená základná doska MSI vám tentoraz zároveň sprostredkuje aj bezdrôtové Wi-Fi pripojenie vďaka M.2 modulu Intel W-Fi 6.


LYNX Grunex UltraGamer 2022 – obrí výkon a hranie s maximálnym nasadením

Pre hardcore hráčov je však pripravený herný počítač Grunex UltraGamer, ktorý je ultimátnym priesečníkom rýchlosti a dych vyrážajúcich grafických detailov. LYNX do rovnakej skrine a základnej dosky MSI PRO B660M-A WIFI s možnosťou bezdrôtového internetového pripojenia vsadil všetko, čo si len hráči môžu priať. Pod mohutným RGB chladičom Fera 5 tepe extrémne výkonný procesor Intel Core i7-12700F s frekvenciou až na 4,9 GHz. Tucet jadier a dvadsiatka vlákien si hravo poradí s tými najnáročnejšími titulmi, ale aj neúnavným pracovným nasadením. Smelo môžete streamovať alebo pracovať v postprodukcii s videami a fotografiami.

Procesoru sekunduje výkonom nabitá grafická karta MSI GeForce RTX 3070 VENTUS. S ňou sa môžete pustiť do nekompromisného hrania tých najnovších titulov a užijete si ich v parádnom grafickom vzhľade a pri naozaj vysokých snímkových frekvenciách. Rozlíšenie 1440p dávno nie je žiadny limit, FullHD sa snáď ani nie je potrebné spomínať, ale veľa titulov si užijete aj v 4K. Opäť sa nesmie zabudnúť na rýchle moduly operačnej pamäte Kingston FURY s celkovou kapacitou 16 GB a podporovanou frekvenciou 3200 MHz. UltraGamer vdýchne hrám tú najlepšiu atmosféru a vy sa do nich ponoríte na maximum.

Spoľahlivé a výkonné herné počítače LYNX Grunex skladom za rozumnú cenu

Výkon ale nie je zďaleka všetko. LYNX myslí aj tu na adekvátne napájanie, úložisko a výbavu. Zostave dodá šťavu zdroj Gigabyte P650B s výkonom 650 W a certifikáciou 80 PLUS Bronze, svoje dáta uchováte opäť na veľkorysom M.2 SSD úložisku Intel 670p s kapacitou 1 TB a aj napriek neuveriteľnej porcii výkonu navyše nemusíte mať starosť ani o teploty. Dostávate totiž všetko, čo vám ponúka zostava ProGamer – skriňa osadená štvoricu 120mm ventilátorov SilentiumPC s RGB podsvietením, ktoré si môžete nastaviť podľa svojich najdivokejších predstáv, perfektný airflow, nevšedný dizajn s presklenou bočnicou, už v základe inteligentne vyriešený cable management prednom paneli a výborne dimenzovanú výbavu. Tentokrát ale s výkonom na steroidoch. A pritom ani pri veľmi intenzívnom benchmarkovaní v horúcich dňoch neprekročila teplota procesora 75 ° C a zostava zostávala tichá s občasným ševelením grafickej karty, keď zo seba začala vydávať porciu výkonu.

Spoľahlivé a výkonné herné počítače LYNX Grunex skladom za rozumnú cenu

Nepreberné množstvo hier si užijete s precíznymi grafickými efektmi úplne plynulo. Divokým západom z Red Dead Redemption 2 v Ultra kvalite sa môžete kochať v priemere vo FullHD s 95 fps a v rozlíšení 1440p sa stále budete pohybovať okolo 81 snímok za sekundu. Vikingské súboje v Assassin's Creed Valhalla v 1440p zostava precízne zvláda priemerne na 70 fps a akčné Battlefield 2042 nijako nevybočuje v rovnakom rozlíšení s presvedčivou frekvenciou 101 fps. Ponoriť sa skrátka môžete do ktoréhokoľvek z virtuálnych svetov.

Spoľahlivé a výkonné herné počítače LYNX Grunex skladom za rozumnú cenu

Dostupné hranie pre každého hráča

Kompletné aktuálne portfólio radu LYNX Grunex dopĺňa ešte model Gamer, ktorý je svojím pomerom výkon/cena skvelou vstupnou bránou do herného sveta. V rámci určitých kompromisov v grafickom nastavení hier tiež umožní zahrať si väčšinou moderných titulov, a to vrátane Ray-tracingu, teda pokročilej práci so svetlom, odrazmi a pod.

Záverečné hodnotenie

Univerzálny herný stroj Grunex ProGamer 2022 alebo nadupaná mašina Grunex UltraGamer 2022 pre tých, ktorí chcú hry nasať v precíznej atmosfére. To sú možnosti pestrého výberu počítačov, ktoré pred vás LYNX stavajú a finálna voľba je len na vás. Tak či tak sa môžete pustiť do zbierania zážitkov zo súčasných masívnych herných titulov aj kompetitívnych hier. Rozlíšenie 1440p pri plynulých snímkových frekvenciách je takmer samozrejmosťou a s nabúchanejšou zostavou sa môžete smelo oprieť aj do hrania v 4K. Porovnanie nami testovaného výkonu v hrách Red Dead Redemption 2 a Assassin's Creed Valhalla nájdete v nasledujúcej tabuľke.

Spoľahlivé a výkonné herné počítače LYNX Grunex skladom za rozumnú cenu

Sériu počítačov LYNX Grunex môžete zakúpiť na CZC.cz alebo DATART.cz, a to vrátane operačného systému Windows 11 a trojročnej záruky. Stačí len zapnúť, nainštalovať obľúbené hry a bez zbytočných odkladov sa vrhnúť priamo do akcie. Ste pripravení? Tak GL & HF!





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19530)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk