Aká je budúcnosť herných diskov podľa WD?

Na Gamescome sme sa pozreli na horúce novinky od WD a zároveň od zástupcov spoločnosti zisťovali, aké vylepšenia nás čakajú v budúcnosti.

pridal matus_ace 3.9.2022 o 15:22 pod hry
Aká je budúcnosť herných diskov podľa WD?

HRY > NOVINKY >

Na Gamescome sme nelovili len dojmy o rozhovory o pripravovaných hrách, ale pozreli sme sa aj na nový hardvér. Zavítali sme napríklad do stánku Western Digital, kde nám predviedli svoje široké portfólio úložných zariadení zameraných na hráčov, ale prezradili aj to, čo pripravujú v blízkej či vzdialenej budúcnosti. Na otázky nám odpovedali Fabrizio KellerNeil Flynn.

Keď bežný používateľ uvažuje o vylepšení diskov, má zväčša na mysli len väčšiu kapacitu, vyššiu rýchlosť a možno nejaké to RGB. Ako je ale možné disky vylepšiť mimo týchto oblastí?

F.K.: Úprimne, to je veľmi dobrá otázka. Kľúčové oblasti, na ktoré sa pozeráme pri vývoji týchto diskov, sú rovnaké ako tie, ktoré sú dôležité pre zákazníkov, teda lepší výkon, vyššia rýchlosť, väčšia kapacita. To rozhodne. Dizajn je ale pre hráčov dôležitejší ako pre iné časti publika, čo je teda ďalšia vec, ktorú starostlivo zvažujeme v našom rade zariadení vzhľadom na náš unikátny dizajn. Celkovo by som ale povedal, že dnes sú to hlavne oblasti výkonu a kapacity, ktoré sú dnes zhruba rovnako dôležité. Na začiatku, keď sme vydali WD Black rodinu zariadení, sústredili sme sa skôr na kapacitu. Teraz sa rovnako sústredíme na kapacitu a výkon. Teraz tu máme NVMe disk s kapacitou 4TV, čo bolo nemysliteľné ešte pred pár rokmi, ale aj jeho výkon je na hranici možností PCIe 4.0.

N.F.: dodal by som k tomu, že náš nový Game Mode 2.0 je dobrým príkladom toho, ako dokážeme veci adaptovať a zlepšovať. Stále sa pozeráme na to, ako dokážeme veci pre zákazníkov zlepšiť.

F.K.: Je to aj záležitosť vylepšenia firmvéru a algoritmu, čo sú veci, ktoré bežne používatelia nevnímajú.

Prečo je pre dnešné disky tak dôležité práve chladenie?

F.K.: Chladenie je veľmi dôležité, lebo teplo je nepriateľom dobrého zážitku v hraní. V tomto ohľade teplo znižuje výkon samotného disku. Preto vidíme čoraz viac riešení s heatsinkom, rozptýlením tepla alebo aj externé disky s hliníkovým chladením v šasi. Nedokážeme teplo úplne odviesť, ale dôležité je znížiť ho tak, aby hráči mohli dlhodobo hrať a maž z hrania dobrý zážitok.

Aká je budúcnosť herných diskov podľa WD?

Vaše herné portfólio sa delí na produkty pre entuziastov, mainstream publikum a hardcore hráčov. Ako rozlišujete produkty pre tieto časti publika a na čo sa s nimi sústredíte?

F.K.: Najdôležitejšou časťou sú pre nás hardcore hráči, pretože ovplyvňujú všetky ďalšie časti publika. V zásade ale uvažujeme nad riešeniami, ktoré sa sústredia na všetkých zákazníkov. Neexistuje tak jedna línia produktov, kde by sme dodávali lepšiu kvalitu ako do iných. Snažíme sa dodať maximálnu kvalitu pre celú našu ponuku, produkty pre mainstream hráčov, produkty pre hardcore hráčov, produkty pre PlayStation, pre Xbox, PC, laptopy. Skôr toto je pohľad na to, ako rozlišujeme našu ponuku podľa skupín hráčov.

Máte naozaj široké portfólio úložiska na rôzne platformy, ale chýbajú v ňom prídavné disky pre Xbox Series X/S konzoly. Máte nejaké plány na prípravu takýchto diskov?

N.F.: Čo sa týka Xboxu, máme preň nadizajnované portfólio, ako sú D30, D10, P10. Tieto sú kompatibilné s Xbox Series X a S ako externé disky, rovnako s nimi budú fungovať nové P40 a P50, ktoré tu ukazujeme. Ale to je všetko, čo môžem v tomto ohľade povedať.

Za posledné roky sa technológia diskov výrazne posunula. Ako vidíte evolúciu diskov v nadchádzajúcich rokoch?

F.K.: Myslím, že môžeme očakávať evolúciu hlavne na strane výrobcov čipov základných dosiek. Taktiež uvidíme evolúciu na strane NAND flash technológie, ktorá sa bude ďalej vyvíjať, zvýši hustotu a kapacitu. Stále sa ale budeme sústrediť na pole kapacity a výkonu. Ale aj ďalšie novinky ako DirectStorage a iné umožnia sústrediť sa viac na úložisko ako významný prvok v hernom biznise.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19881)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk