Späť na vysokú školu so Studio notebookom

Pozrime sa teraz na ponuku notebookov pre vysokoškolákov, ako aj pre tvorcov.

pridal PR 23.9.2022 o 16:10 pod hardware
Späť na vysokú školu so Studio notebookom

HARDWARE > NOVINKY >

Pozrime sa teraz na ponuku notebookov pre vysokoškolákov, ako aj pre tvorcov. Na to viete použiť ako RTX notebooky, tak Nvidia nedávno vytvorila novú podsériu notebookov s označením Studio. Je to už užšie cielené ako kreatívna platforma, ale aj prácu, výpočty, učenie sa. A samozrejme pre chvíle oddychu aj hry.

Studio notebooky sú vytvorené na to, aby maximalizovali vašu efektivitu a čakajte tak výkonné procesory, výkonne grafiky, ale aj kvalitné displeje s vernými farbami.  

Ako študenti môžete potrebovať rôzny výkon na rôzne využitie, či už 3D programy, video, grafický dizajn, ale aj fotografie. Preto nastáva otázka, aký výkonný notebook vlastne potrebujete?

Studio notebooky sú parádne na akceleráciu všetkých potrebných typov výkonu od 3D, cez video a AI, špeciálne 3D rendering a video editovanie. Väčšina používaných aplikácií bola aj optimalizovaná na RTX pre vyšší výkon. 

 

 

Notebooky pre prácu s videom

Budúci filmári, streameri alebo youtuberi síce nevyhnutne nepotrebujú ray tracingové efekty, ale RTX karty majú akceleráciu videokodekov cez NVIDIA Encoder (NVENC), ako aj tensor jadrá pre AI efekty. Všetko to umožní plynule pracovať s videom a aj rýchlo ho enkódovať do finálneho formátu. Dokážete pracovať s 8K raw videom, pridávať vizuálne a pohybové efekty, upravovať farby.

Späť na vysokú školu so Studio notebookom

Studio verzie notebookov sú k tomu vybavené displejmi so 100% sRGB alebo 95% DCI-P3 farebnou škálou pre čo najlepšiu vernosť. K tomu väčšina notebookov je nakalibrovaná od výroby a ponúkajú aj HDR možnosti.

Síce na 8K raw videá a videá s množstvami vizuálnych efektov je doporučené GeForce RTX 3080 Ti notebook s 16GB VRAM, ak nepotrebujete ísť až tak vysoko pri 4K si poradíte aj s nižším výkonom. 

 

Späť na vysokú školu so Studio notebookom

VICTUS by HP 16

V tejto oblasti sa môžete pozrieť po Victus by HP 16 notebook. Ten ponúkne pekný jednoduchý dizajn, zároveň pridá kompromis vo veľkosti obrazoviek a to 16.1" IPS displej s 1080p rozlíšením, 144Hz refreshom. Poháňať ho bude dostatočne výkonný Ryzen 5 5600H procesor, nechýba potrebných 16GB RAM a hlavne rýchla RTX 3060 6GB 90W grafika. SSD ponúkne 512GB miesta. 

 

 

Notebooky pre prácu s fotkami a grafický dizajn s AI podporou

Ak sa orientujete na grafický dizajn, alebo fotografiu, RTX notebooky vám umožnia akcelerovať prácu s efektmi, dizajnovať alebo rýchlo fotky upravovať. Všetko ako pre rýchle spracovanie grafických prvkov, tak vďaka AI podpore, ktorá vie dramaticky vylepšiť efektivitu. 

Napríklad je tu veľmi dobré využite Super Resolution upscalingu cez AI v Photoshope alebo Enhance details funkcia v Lightroome. Zároveň môžete efektívne pracovať s raw formátmi. Rovnako sa AI využije aj na rýchle izolovanie ľudí, výber oblohy, alebo sa pozrite aj na Topaz Lab kolekciu AI aplikácií na vylepšovanie fotiek.

Tu viete použiť aj RTX 3050  alebo 3050 ti notebooky.

 

Späť na vysokú školu so Studio notebookom

Lenovo IdeaPad Gaming 3

Lenovo má pre fotky a grafiku zaujímavú ponuku, ktorá kombinuje rýchly procesor Ryzen 7 5800H s RTX 3050 Ti 4GB 85W grafikou. Je to zaujímavý kompromis, ak chcete za dobrú cenu získať výkon v procesore a s dostatočným výkonom na 2D grafiku, ale stále s plnou ponukou RTX funkcii. Pridáva 15.6" IPS 1080p 120Hz displej, 16GB RAM, 512GB SSD. 

 

 

Notebooky pre STEM

Oblasti vedy, techniky, inžinierstva a matematiky (STEM) rastú takmer všetkými možnými spôsobmi. Viac pracovných miest, aplikácií, odborov a študentov sa sústreďuje práve na tieto oblasti.

Notebooky Studio sú vybavené GPU NVIDIA RTX, ktoré poskytujú akceleráciu pre inžinierske, počítačové vedy, dátové vedy a ekonomické aplikácie. Vďaka vykresľovaniu komplexných návrhov a simulácií v reálnom čase, rýchlejšiemu spracovaniu obrazu a signálu a schopnosti vyvíjať väčšie a presnejšie modely AI a dátovej vedy môžu študenti stráviť viac času učením a menej času čakaním.

V tejto oblasti záleží od náročnosti operácií, ktoré potrebujete a môžete ísť od notebookov s RTX 3060 grafikou až po RTX 3080 ti.

 

Späť na vysokú školu so Studio notebookom

Lenovo Legion 5

Tu môže byť zaujímavým notebookom Lenovo Legion 5, ktorý spája Intel Core i5 11400H s RTX 3060 6GB grafikou so 130W napájaním. Pridáva pôsobivý 15.6 palcový IPS displej s vyšším rozlíšením 2560 × 1440 a 165Hz refreshom. Nechýba 16GB RAM a 512GB SSD.

 

Notebooky pre 3D grafiku

Pre študentov, ktorí pracujú s 3D grafikou, vytvárajú 3D objekty, modelujú, ale aj vytvárajú animácie alebo efekty, je potrebný vyšší výkon pre čo najrýchlejšie spracovanie scény, ako aj samotný rendering. Nvidia odporúča rovno RTX 3070 Ti alebo vyšší, teda RTX3080 a aj RTX3080 ti

Výhody spoznáte pri 3D aplikáciách ako Adobe Substance 3D, Autodesk Maya, Chaos V-Ray, Unreal Engine  a ďalší. Ponúknu realtime ray tracing, AI odšumenie v reálnom čase.  Ušetríte tak čas  pri práci a ostane vám viac času na zábavu.

Späť na vysokú školu so Studio notebookom

 

A čo na hranie?

Samozrejme vďaka tomu, že vám Studio notebooky ušetria veľa času, môžete sa následne odreagovať pri hrách. Keďže aj Studio notebooky majú RTX grafiky, nič vám nebráni využiť ich aj pri hraní. Získate ako ray tracing, tak DLSS, rýchlu odozvu a aj vysokú kvalitu pre livestreaming. Tu viete použiť aj Nvidia Broadcast aplikáciu, ktorá ponúka rôzne doplnkové AI funkcie. 

Samozrejme, čím vyšší výkon váš notebook bude mať, tým vyšší framerate a rozlíšenie získate, ale reálne viete hrať už aj pri najnižších RTX 3050 grafikách.

 

 

Nvidia vám s notebookmi ponúka ako výkon, tak aj výhody pri štúdiu a aj práci. Nakoniec získate s nimi čas a to ako výkonom, tak ako akceleráciami vďaka AI a ray tracingu.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19941)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk