Aká je piata séria Cobra Kai seriálu?

Cobra Kai stále nestráca dych.

pridal saver 18.9.2022 o 11:38 pod filmy
Aká je piata séria Cobra Kai seriálu?

FILMY > NOVINKY >

Cobra Kai pokračuje vo svojej vysokej kvalite aj v aktuálnej sérii (na rottentomatoes má 100% a 94%). Tá je už piata a znovu pokračuje v príbehu Johnnyho Lawrenca a Daniela LaRussa, dvoch nepriateľov z prvej časti Karate Kid filmu. Tých seriál zachytáva po tridsiatich rokoch a ukazuje ako ich život, tak vzájomný vzťah, samotné školy karate a deti, ktoré sa tiež rozdeľujú podľa školy karate. Seriál veľmi dobre zachytáva ako starú, tak aj novú generáciu bojovníkov. Pritom nezabúda na klasické postavy, ktoré postupne v jednotlivých sériách oživuje.

Aká je piata séria Cobra Kai seriálu?

Ak seriál nesledujete, tak v prvej sérii Johnny znovu obnovil karate školu Cobra Kai a odvtedy sú len problémy, ktoré sa každou sériou nabaľujú. Totiž keď sa škola otvorila, vrátil sa aj jeho bývalý tréner Creese a následne Silver a s nimi aj teror.

Nasledujú spojlery

V piatej sérii teraz Silver ovláda Cobra Kai, expanduje a Miagi Do a Tiger Claw museli pre prehratý turnaj zavrieť. Daniel sa však nevzdáva a hľadá cestu, ako ho zničiť. Na svojej strane má teraz pôvodne nepriateľa z Karate Kid II, Chozena Toguchiho, ktorý je teraz jeho priateľom a v tejto sérii aj výraznou a zábavnou postavou. Viac sa totiž bije ako myslí a prebral túto úlohu Johnnymu, ktorý rieši iné veci. Zároveň je dobrým protivníkom Silverovi, ktorý je teraz drsný a je veľmi dobrým záporákom. Silver nechal zavrieť Creesa a aby doplnil stavy, pozval zahraničných senseiov, aby mu trénovali deti jeho prístupom.

Novou postavou je teraz aj Mike Barnes z Karate Kid 3, ktorého zatiahnu späť do boja. Možno ho mohli využiť viac, ale stále to bolo zaujímavé a trochu odlišné využitie postavy. Uvidíme, či ho zoberú aj do ďalšej série. 

Aká je piata séria Cobra Kai seriálu?

Stará generácia má v tejto sérii výraznejšie miesto, ale priebežne sa vyvíjajú vzťahy detí, ktoré sa síce menej bijú, ale napätie medzi skupinami tam stále vládne. Svoj príbeh možno trochu naprázdno rozvinul Migel, ktorý išiel hľadať otca, Tory má najvýraznejší príbeh, väčšinu série trpí preto, čo musí vydržať a čo skrýva, Robby sa stále snaží ukázať Kennymu, že ide zlou cestou. Možno škoda, že nie je ešte využitý Anthony LaRusso v spore s Kennym. Ale celkovo je aj konflikt dobre spracovaný. Možno veci príliš melodramatizujú a na konci to skončí až prehnane pozitívne, ale to je jeden zo základných prvkov série, respektíve celej značky.

Aká je piata séria Cobra Kai seriálu?

Príbehovo je táto séria prechodná a teda nemá turnaj, ale už ukazuje prípravu ďalšieho, najväčšieho medzinárodného turnaja doteraz. Ten by sme tak mohli zažiť v šiestej sérii. Uvidíme, či to bude posledná séria. Autori od začiatku hovorili, že mali obsah na šesť sérií, ale hovoria, že minimálne šesť. Uvidíme, na koľko sérii sa to ešte natiahne. Autori hovoria, že to chcú plne ukončiť a následne prísť so spin-off sériou. Na tú majú veľa nápadov.

Aká je piata séria Cobra Kai seriálu?

Mimochodom už sa pripravuje aj nový Karate Kid film, ktorý podľa popisu bude návratom k pôvodnej značke. Príde 7. júna 2024. Autori Cobra Kai potvrdili, že nemá s nimi nič spoločné a nebude tam ani nikto z ich hercov.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19803)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk