Ako bolo na Game Days a čo prinesie budúci ročník?

Slovenská herná konferencia Game Days 2022 je za nami a môžeme tak zhodnotiť, ako dopadol návrat do klasického formátu po 2 rokoch pandémie.

pridal matus_ace 8.11.2022 o 20:13 pod hry
Ako bolo na Game Days a čo prinesie budúci ročník?

HRY > NOVINKY >

Po dvoch rokoch pandémie sa aj herný svet začal vracať do normálu a bolo to vidno aj na množstve eventov. Sú späť výstavy aj konferencie, sám som toho úspešne pobehal kopu a som rád, že som tento (ne)normálny rok z hľadiska konferencií zakončil na domácej pôde, kde sa konali Game Days, po pandemickej prestávke opäť v on-site podobe. Konferencia bola tento rok výrazne zameraná na herný art - teda koncepty, tvorbu postáv, tvorbu prostredí a ďalšie umelecké aspekty herného vývoja. Venovali sa tomu workshopy, prednášky aj panely. Vypočuť ste si mohli ľudí, ktorí pracovali na The Last of Us, Uncharted a kope iných veľkých hier.

V rámci konferencie navyše nechýbal ani showfloor, kde si návštevníci mohli vyskúšať niekoľko domácich aj zahraničných hier, medzi ktorými boli napríklad Artificial, Way of The Hunter, Medieval (podľa filmu Jan Žižka), HeistGeist, Workers & Resources: Soviet Republic, Die by the Blade, Colonize a mnohé ďalšie. Niektoré z nich boli súčasťou herných ocenení na Game Days, ktoré nakoniec vyhrala pripravovaná kyberpunková RPG HeistGeist.

Ako bolo na Game Days a čo prinesie budúci ročník?

Hlad po podobnej akcii do Košíc prilákal kopu domácich aj zahraničných profesionálov, no potešilo aj bohaté zastúpenie študentov, takže bolo badať, že je o štúdium odborov súvisiacich s herným vývojom naozaj záujem, čo domácej scéne len a len prospeje. Podľa organizátorov sa akcie zúčastnilo približne 500 ľudí, čo je na takúto konferenciu naozaj slušné číslo a je to aj na hranici toho, čo dokázali priestory Kasárne/Kulturpark ešte pohodlne obsiahnuť.

Matej Hudák z Grindstone a organizačného tímu konferencie prezradil, že návrat konferencie nebol jednoduchý: "Vrátiť Game Days do fyzickej podoby po dvoch rokoch online-u bol, samozrejme, výborný pocit, no pochopiteľne si to vyžiadalo aj omnoho väčšie množstvo práce pre organizačný tím. Každopádne vidíme, že to úsilie stálo za to a musíme priznať, že účasť prekonala všetky naše očakávania. Aj touto cestou by som chcel veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí priložili ruku k dielu, našim úžasným dobrovoľníkom, ale samozrejme najmä všetkým partnerom podujatia a spoločnostiam, ktoré sa na Game Days zúčastnili. Pomohli nám posunúť Game Days na úplne novú úroveň a priniesť do Košíc tých najlepších profesionálov z celého sveta, ktorí sa s nami mohli podeliť o svoje cenné skúsenosti v game developmente."

Ako bolo na Game Days a čo prinesie budúci ročník?

Každý, kto sa niekedy na podobne akcii zúčastnil v pozícii organizátora vie, že koncom jedného ročníka začínajú prípravy na ďalší. Rok sa môže zdať ako dlhá doba, ale skutočne to tak je a inak to nie je ani v prípade Game Days, kde organizátori tiež už teraz pracujú na ďalšom ročníku: "Trochu sa ešte musíme povenovať retrospektíve, feedbacku od účastníkov a tak podobne, aby sme si ujasnili, čo musíme pre ďalší ročník vylepšiť, ale minimálne už pracujeme na zarezervovaní priestorov pre jubilejný desiaty ročník Game Days. Určite by sme radi rozšírili priestory, v ktorých sa konferencia bude odohrávať, priniesli väčšie množstvo vedľajšieho programu, pripravili pre návštevníkov napríklad zaujímavý herne-hudobný zážitok a podobne."





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19903)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk