Mick Gordon obviňuje id Software z klamstiev ohľadom Doom Eternal sountracku

pridal AutorNeznámy 14.11.2022 o 23:02 pod hry
Mick Gordon obviňuje id Software z klamstiev ohľadom Doom Eternal sountracku


V roku 2020 nastala kontroverzia, ktorá sa týkala vydania Doom Eternal soundtracku ako albumu v zberateľskej edícií hry. Ten vyšiel s niekoľkotýždňovým oneskorením a ešte k tomu nebol jeho mix príliš kvalitný. Väčšinu soundtracku nemastroval jeho hlavný tvorca Mick Gordon, ale Chad Mossholder, hlavný zvukový dizajnér v spoločnosti id Software. Do toho ešte Marty Stratton, riaditeľ štúdia id Software, na Reddite celkom rozsiahlo a nepekne obvinil z nekvality albumu práve Micka. Ten sa následne na 2 roky umlčal. Až doteraz. Tentoraz to je totižto on, kto napísal rozsiahly príspevok. 

V tom obviňuje Martyho Strattona z neférového a nečestného správania.

Martyho príspevok na Reddite vážne ovplyvnil moju profesionálnu aj osobnú povesť," napísal Gordon. „Zverejnením tohto vyhlásenia využívam svoje právo na obranu. Je to obrana, nie nevyprovokovaný útok, vydaná s krajnou neochotou až po tom, čo zlyhali všetky ostatné pokusy o vyriešenie tejto záležitosti."

Gordon uviedol, že sa pri práci s id Software stretol s mnohými ťažkosťami v podobe prísnych deadlinov, nedostatku pokynov a podporných materiálov, pomalej komunikácie atď. Jeho správa uvádza aj to, ako dostal napríklad zaplatené len za časť celej práce, ktorú odviedol pri tvorbe hudby do DOOM Eternalu, hoci finálna hra a jej marketing obsahuje a využíva jej dvojnásobné množstvo.

Mick ďalej povedal, že dlho nemal žiadnu oficiálnu zmluvu na DOOM soundtrack a tvrdí, že keď bol OST v marci roka 2020 odložený, tak mu stále nebola ponúknutá zmluva na túto prácu. Stratton nakoniec Gordonovi ešte aj prezradil, že spoločnosť id Software pracovala na "alternatívnom OST" najmenej šesť mesiacov pred ponukou zmluvy, ktorá podľa Gordona nakoniec prišla len dva dni pred vydaním hry. 

Gordon tiež opísal svoj vášnivý rozhovor so Strattonom cez Skype, ktorý sa uskutočnil po negatívnej reakcii na vydanie albumového soundtracku. Napriek všetkým kontroverziám sa obaja muži zrejme dohodli, že sa pokúsia celú vec spoločne ukončiť a upokojiť fanúšikov, jednotným vyhlásením. To sa ale nikdy nestalo. Namiesto toho sme dostali Strattonove obvinenie na Reddite. A týmto všetkým sa len dotýkame vrcholu ľadovca. Ak to niekoho zaujíma viac, tak si o tom môže prečítať v Gordonom príspevku dole.


Zdroj: medium.com



Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19879)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk