FTC zažalovalo Microsoft, aby zastavilo odkúpenie Activision Blizzardu

FTC nakoniec podalo žalobu na Microsoft.

pridal saver 8.12.2022 o 20:26 pod hry
FTC zažalovalo Microsoft, aby zastavilo odkúpenie Activision Blizzardu

HRY > NOVINKY >

Očakávané rozhodnutie FTC úradu v Amerike je už tu a rozhodli sa zažalovať Microsoft, aby zabránili odkúpeniu Activision Blizzardu, respektíve zmenili podmienky odkúpenia.

Agentúra tvrdí, že výrobca Xboxu získa kontrolu nad špičkovými značkami videohier, čo by mu umožnilo poškodiť hospodársku súťaž v oblasti vysokovýkonných herných konzol a predplatiteľských služieb tým, že by odoprel alebo znehodnotil prístup konkurentov k obľúbenému obsahu.

Konkrétne hovorí:

„Microsoft už ukázal, že môže a bude odopierať obsah svojim herným rivalom,“ povedala riaditeľka FTC. „Dnes sa snažíme zabrániť Microsoftu získať kontrolu nad popredným nezávislým herným štúdiom a využiť ju na poškodzovanie hospodárskej súťaže na viacerých dynamických a rýchlo rastúcich herných trhoch.“

Dodáva, že Microsoft už nedal tituly ako Starfield, alebo Redfall na konzoly iných firiem. Hovoria, že v regulátorom v EU povedal, že nemá motiváciu zadržiavať hry na iné konzoly.  Aj keď konkrétne Microsoft v EU podaní je napísané, že exkluzivita bude "case by case basis", čo aj dodržiava. Ale aj tak je zvláštne, že vytýkajú práve tieto hry, keďže to nie sú ani zabehnuté série a ani neboli na iné platformy ohlásené. 

Znamená to, že odkúpenie pôjde v Amerike na súd. FTC väčšinou súdy nevyhráva a právnici hovoria, že ani v tomto prípade nemá argumenty, ale uvidíme, ako im to dopadne teraz.

Microsoft sa už vyjadril a že síce dúfal v mierové riešenie, hovorí, že vítajú možnosť predstaviť svoje argumenty pred súdom:

„Naďalej veríme, že táto dohoda rozšíri konkurenciu a vytvorí viac príležitostí pre hráčov a vývojárov hier,“ uviedol Brad Smith. "Od prvého dňa sme sa zaviazali riešiť obavy týkajúce sa hospodárskej súťaže, a to aj tým, že začiatkom tohto týždňa sme ponúkli FTC navrhované ústupky. Aj keď sme verili, že dáme šancu mieru, plne dôverujeme nášmu prípadu a vítame príležitosť predložiť náš prípad na súde

 

Update: FTC nežiada predbežné zastavenie obchodu.  Dávajú to totiž na svoje administratívne pojednávanie, nie na federálny súd.  Chcú si skôr prediskutovať podmienky a dohodnúť sa. Zároveň to znamená, že odkúpenie môže pokračovať a môže aj prebehnúť.


Prvé pojednávanie je naplánované na 2. august 2023.


Zdroj: www.ftc.gov



Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17919)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk