Square Enix verí, že nedávna blockchain volatilita môže byť prínosom pre jeho plány

pridal AutorNeznámy 3.1.2023 o 8:17 pod hry
Square Enix verí, že nedávna blockchain volatilita môže byť prínosom pre jeho plány


Square Enix opäť využil svoj novoročný list na propagáciu svojich "agresívnych" investícií do blockchainových hier a tvrdí, že nedávna volatilita na trhu by mohla byť v konečnom dôsledku prínosom pre jeho plány. Spoločnosť bola jedným z prvých veľkých vydavateľov, ktorí deklarovali podporu blockchainu. Ten využíva formu digitálnej účtovnej knihy, ktorá používateľom efektívne umožňuje vlastniť, kupovať a predávať digitálne predmety. V novom liste, kde sa rozoberajú plány spoločnosti na rok 2023, prezident Square Enix Yosuke Matsuda uviedol, že blockchain zostáva najväčším cieľom strednodobých investícií spoločnosti. Matsuda ďalej argumentuje, že získané skúsenosti a pravdepodobná budúca regulácia by mohli prospieť rastu blockchain oblasti a ich plánom na vývoj hier založených na tejto technológii.

Konkrétnejšie sa Matsuda vyjadril: „Pri pohľade zvonka si myslím, že je férové povedať, že blockchain získal v roku 2022 významné uznanie ako oblasť, čoho dôkazom je, že Web 3.0 sa stal medzi podnikateľmi silno zakotveným módnym slovom. V tomto roku však došlo aj k volatilite na trhoch s kryptomenami a NFT, ktorá sledovala vyššie opísané dramatické zmeny v makroekonomike. Najmä druhá polovica roka priniesla pochmúrnu sériu príbehov s blockchainovými súvislosťami vrátane škandalózneho návrhu na vyhlásenie konkurzu FTX v novembri. V nadväznosti na tieto udalosti počujeme z niektorých krajín šumy o skorých krokoch na prísnejšiu reguláciu takýchto podnikov. V Japonsku ale medzitým nabrala na obrátkach snaha vlády o podporu takýchto podnikov. Nové technológie a rámce vedú k inováciám, ale zároveň spôsobujú značný zmätok. Po prekonaní takýchto spoločenských prílivov sa niektoré takéto technológie a rámce postupne stávajú súčasťou života ľudí, čo nakoniec vedie k vzniku nových podnikov a rastu.

Matsuda na záver uznal, že väčšina diskusií okolo blockchainových hier bola predtým vedená investormi, pretože sa sústredila na možnosti monetizácie, ktoré by táto technológia mohla odomknúť. Tvrdí aj, že výraznejšia diskusia medzi širokou verejnosťou a poučenie z nedávnych trhových turbulencií by teraz mohlo nasmerovať blockchainové hry smerom, ktorý v konečnom dôsledku bude pre spotrebiteľov atraktívnejší. Square Enix má vo vývoji viacero blockchainových hier založených na jeho originálnych IP, ako napríklad titul Symbiogenesis.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19954)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk