Activision Blizzard zarába, stále plánuje uzavrieť odkúpenie Microsoftom

Bobby Kotick spomína, že Sony s nimi už nekomunikuje.

pridal saver 8.2.2023 o 8:41 pod hry
Activision Blizzard zarába, stále plánuje uzavrieť odkúpenie Microsoftom

HRY > NOVINKY >

Activision Blizzard zverejnil svoje financie, ktoré sú samozrejme dobré. Mal 2.33 miliardy dolárové tržby za posledný štvrťrok s nárastom 9% vďaka novému Call of Duty. Celoročne to však bolo 7.33 miliardy s poklesom 14.5%. Pre zaujímavosť, 88% tržieb majú digitálnych

Samotný Activision išiel v poslednom štvrťroku 60%, ale predtým zvyšok roka zaostával. King išiel celoročne o 9% hore a Blizzard o masívnych 90%. Kde Blizzard mal ako Overwatch 2, tak World of Warcraft novinky a dobre ide mobilné Diablo Immortal a tento rok mu príde aj nové Diablo.

Stále plánujú uzavrieť Microsoft odkúpenie do 30. júna. K tomu Bobby Kotick aj povedal viac ako akcionárom, tak v TV. Spomenul napríklad, že im už Sony neodpovedá, štandardne by sa bavili o ďalších možnostiach a biznise po odkúpení v budúcnosti.

 

 

Ale čo sa týka samotnej Kotickovej taktiky v odkúpení Activisionu, poukazuje na silné japonské a ázijské firmy, ktorým je potrebné konkurovať a to Sony, Nintendo a Tencent.

„Či už je to FTC, CMA alebo EÚ, nepoznajú náš priemysel. Snažia sa dosiahnuť rýchlosť a lepšie porozumieť odvetviu. Nemyslím si, že plne doceňujú, že ide o free-to-play biznis. Že v tomto odvetví dominujú japonské a čínske spoločnosti. Pozriete sa na Sony, pozriete sa na Nintendo, majú tieto obrovské knižnice značiek. Nintendo má tie najlepšie postavy, aké existujú vo videohrách. Myslím, že sú trochu zmätení z toho, kde je dnes konkurencia. Najlepšie spoločnosti na svete sú dnes spoločnosti ako Tencent a ByteDance. Sú to spoločnosti, ktoré majú všetky chránené trhy. Bojovali sme so vstupom na japonský trh, nemôžeme vstúpiť na čínsky trh bez partnera, takže konkurenciou v skutočnosti nie sú európske spoločnosti alebo americké spoločnosti, ale stále japonské a čínske.

Spomenul aj UK, ktoré sa chce stať novým Silicon Valley, ale keďže blokuje všetky odkúpenia, Bobby hovorí, že z neho bude skôr Death Valley.

„Ak ste v UK a máte neuveriteľne vzdelanú pracovnú silu, máte veľa technického talentu, miesta ako Cambridge, kde je najlepšia AI a strojové učenie, myslím si, že by ste chceli prijať transakciu ako je táto, kde uvidíte vytváranie pracovných miest a príležitosti. A vôbec nejde o to, či ide o platformu Sony alebo Microsoft, ale o budúcnosť technológie. Minulý rok povedali, že premiér Rishi Sunak povedal, že by chceli byť Silicon Valley v Európe, a ak takéto dohody neprejdú, nebudú z nich Silicon Valley, budú Údolím smrti.“

Plné interview v ktorom Kotick vysvetľuje aj prístup Microsoftu, ktorý nie je o exkluzivite Call of duty. Zároveň hovorí, že Sony sa odkúpenie snaží sabotovať.





Páči sa mi! (+7)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18484)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk