Square Enix konštatuje, že Final Fantasy séria stagnuje

Už aj minulý rok sme videli, ako sa Square Enix sťažovalo, že Final Fantasy séria má problémy, a teraz pri predstavovaní Final Fantasy XVI to znovu potvrdili.

pridal saver 5.3.2023 o 11:20 pod hry
Square Enix konštatuje, že Final Fantasy séria stagnuje

HRY > NOVINKY >

Už aj minulý rok sme videli, ako sa Square Enix sťažovalo, že Final Fantasy séria má problémy a stagnuje teraz pri predstavovaní Final Fantasy XVI to znovu potvrdili. Respektíve Naoki Yoshida rovno povedal, že vidia, že sa základňa fanúšikov zmenšuje a hovorí, že aj preto túto novú hru dizajnovali pre väčší dosah, s väčšou diverzitou, etnikami, kultúrami.

Na jednej strane sa sťažujú, na druhej hru aj tak vydávajú len na jednu platformu. Režisér hry hovoril, že je to pre optimalizáciu, s ktorou im pomôže PS5. Čo ak by aj bola pravda, by bolo veľmi zvláštne, keďže 5 fps, ktoré takto získajú na PS5, vymenia za milióny hráčov na iných platformách. Je to zvláštne, keďže náklady na hry idú masívne hore a oni sa takto obmedzia na jednu platformu. Síce po polroku môže vyjsť minimálne na PC, ale už aj tak výrazne obmedzili potenciál hry.

Ale toto nie je nič nové v ich prístupe. Už sme videli, ako sa roky sťažovali na predaje Tomb Raidera, ktoré boli relatívne slušné a pohybovali sa na úrovni 7-10 miliónov. Nakoniec po rokoch podobného sťažovania sa svoje západné štúdiá predali za drobné, aby sa následne zase sťažovali, že nemajú hry s globálnym oslovením a aj to, že nemajú peniaze. Zároveň na väčšinu hier majú aspoň určitý typ exkluzivity.

Teraz síce vymenili riaditeľa firmy, ale nevieme, či ten s tým niečo dokáže spraviť. Napriek tejto výmene sa stále zdá, že všetkým tým zbavovaním pobočiek sa akoby pripravovali na odkúpenie. Alebo aj ak nie, skôr či neskôr zrejme aj tak budú odkúpení. Tam by bolo Sony jasným adeptom na nového majiteľa, ale s tým, že Sony aktuálne nebude nič kupovať, kým neprebehne odkúpenie Activisionu. 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20213)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk