Prezident Microsoftu pôjde osobne navštíviť ministra financií UK

Minister financií rovnako chce, aby odkúpenie prešlo, zrejme budú spolu hľadať riešenie.

pridal saver 2.6.2023 o 22:51 pod hry
Prezident Microsoftu pôjde osobne navštíviť ministra financií UK

HRY > NOVINKY >

Prezident Microsoftu Brad Smith sa podľa Bloombergu budúci týždeň stretne s UK ministrom financií Jeremym Huntom, aby sa porozprával o ich blokovaní odkúpenia Activisionu. To dávnejšie zablokovala ich CMA agentúra a teraz sa to bude naťahovať súdmi. Microsoft určite bude chcieť proces urýchliť, alebo z UK úplne obísť.

Samotný Hunt nakoniec už aj bez tohto stretnutia upozornil CMA na ich zodpovednosť a smerovanie. Stará sa v krajine o financie a takéto blokovania mu nepomáhajú naplniť kasu. Totiž, ako Microsoft tak aj iné firmy sa po zamietnutí obchodu vyjadrili, že UK nie je dobré miesto na podnikanie a radšej pôjdu do EU (a EU svojim odobrením obchodu toto zmýšľanie ešte viac podporilo). Odchod firiem do EU je momentálne veľký problém v UK,  keďže v EU sa jednoduchšie obchoduje a UK je po Brexite viac izolované.  Musí sa tak viac snažiť. Sen o tom ako sa UK stane novým Silicon Valley sa im takto pomaly rozplýva.

Mimochodom dve tretiny Britov chcú späť do EU, lebo takmer nič z toho, čo im politici nasľubovali sa nesplnilo, skôr ako lepšie sa majú horšie a sú sklamaní. Aj samotný hlavný organizátor Nigel Farage nedávno povedal, že "Brexit has failed".

Ale čo sa týka Brada Smitha, ten si s Huntom pôjde vyjasniť aktuálnu situáciu a zrejme hľadať možnosti na rýchlejší postup. Už rýchlejšie možnosti rieši s právnikmi. Hunt to chce tiež čo najskôr urovnať a nechce, aby Activision z krajiny odišiel, alebo Microsoft znížil svoje aktivity. 

Celé to vytvorí ďalší tlak na prešetrenie postupov CMA aj z radov vlády. Síce CMA je nezávislá agentúra, ale jej smerovanie a aj samotné vedenie určuje ministerstvo obchodu. Musí si tak dávať pozor.

Podobne v US sa práve začalo prešetrovanie FTC a hlavne jej šéfky Liny Khan. Tam práve senátny výbor rozhoduje, či Lina nezneužíva svoje právomoci. Teraz ešte nie v prípade Activisionu, ale v odkúpení Mety firmy Within, kde ich opakovane zakazovala, až kým súd nerozhodol inak. Pritom bolo známe, že Lina len zásadne odmietala, aby Meta odkupovala ďalšie firmy, neriešila detaily. Správa hovorí, že pre toto mala byť rovno z rokovaní vylúčená.  Výbor si vyžiadal všetky dokumenty okolo tohto prípadu a aj komunikácie Liny Khan.

Snemovňa sa už medzitým vyjadrila, že by FTC agentúra potrebovala dohľad, keďže stratila smer.  Je to celé veľmi podobný prípad ako CMA v UK, kde si agentúra vymýšľa dôvody na zákazy a odklady.  Nakoniec, zdá sa, že sa obe agentúry koordinujú a aj preto chce Microsoft vidieť komunikácie medzi nimi na súde v UK.





Páči sa mi! (+8)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19954)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk