Netflix znovu narástol

Netflix zakázal sharing konta a počet predplatiteľov stúpa.

pridal saver 19.10.2023 o 9:45 pod hry
Netflix znovu narástol

HRY > NOVINKY >

Vyzerá, že Netflix nasadil správnu stratégiu s úpravami predplatného a zároveň aj ponukou a počet predplatiteľov mu stúpa. Za posledný štvrťrok totiž stúpol o 8.76 milióna predplatiteľov a dosiahol 247.15 miliónov predplatiteľov globálne. Je to ich nový rekord a posun o 10% oproti minulému roku.

Zároveň však pokračuje v zvyšovaní cien a tentoraz v USA, UK a Francúzsku. Napríklad v USA zostávajú ceny predplatného s reklamami rovnaké, ostatné predplatné idú o 2-3 doláre hore (na 12 dolárov a 23 dolárov).

Zvýšenie počtu predplatiteľov je dôsledkom postupného rušenia sharovania predplatného. Pôvodne sa Netflix obával, že to bude mať negatívny dopad, ale nakoniec hovorí, že odpor je menší ako si mysleli. Znamená to, že s tým bude pokračovať do ďalších krajín. Zároveň keďže Netflix určuje trendy, pristúpia k tomu aj ostatné streamovacie firmy. 

Čo sa týka ich tržieb, tie boli na 8.54 miliarde dolárov so 7% nárastom a čistý zisk bol 1.67 miliardy s 12% nárastom. Pričom posledný štvrťrok išiel hlavne One Piece, ktorý prekvapil a získal 62 miliónov videní za prvých 91 dní, aktuálne im ide Fall of the House of Usher a aj Lupin. Zároveň keďže Suits išiel veľmi dobre a trhal rekordy, Netflix uvažuje nad licencovaním ďalších externých seriálov.

Netflix postupne rozširuje aj svoju hernú ponuku a najnovšie si chce licencovať GTA, zrejme mobilné verzie. Chce tak do hrania zapojiť viac svojich predplatiteľov. Aktuálne im denne hráva len 1% z ich 245 miliónov predplatiteľov. Za minulý rok mali len 70 miliónov stiahnutí. Zároveň už testuje streaming hier, čo by do budúcnosti bol pre neho základ hernej ponuky.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20289)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk