Nothing Phone (2a) sa predstavil, čoskoro vyjde

Telefón prináša vyvážený používateľský zážitok za dostupnú cenu.

pridal matus_ace 5.3.2024 o 14:05 pod hry
Nothing Phone (2a) sa predstavil, čoskoro vyjde

HRY > NOVINKY >

Spoločnosť Nothing dnes oznámila svoj nový telefón Phone (2a), ktorý poskytuje optimálnu kombináciu parametrov pre každodenné využitie. Novinka zaujme jedinečným a výkonným procesorom, kvalitným duálnym fotoaparátom, mimoriadne jasným AMOLED displejom a v neposlednom rade svojim perfektne odladeným systémom.

„Tento rok sa v Nothing zameriavame na zrýchlenie nášho rastu a Phone (2a) je naším prvým krokom k tomuto cieľu. Phone (2a) umožní väčšej skupine zákazníkov vyskúšať všetky naše inovácie, ktoré si zamilovalo po celom svete už nespočet zákazníkov a zároveň veríme, že sa Phone (2a) stane naším doposiaľ najpredávanejším produktom,“ povedal Carl Pei, generálny riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti Nothing.

Procesor Dimensity 7200 Pro, ktorý bol exkluzívne vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou MediaTek, poskytuje ten najlepší výkon pri optimálnej energetickej spotrebe. Mediatek 7200 Pro je postavený na najnovšej 4nm technológii druhej generácie TSMC a bez námahy zvládne akúkoľvek úlohu s bezkonkurenčnou efektívnosťou a vysokou rýchlosťou. V spojení s veľkorysou 20GB operačnou pamäťou s technológiou RAM Booster zaisťuje osemjadrový procesor taktovaný až na 2,8 GHz svižný a pohotový multitasking počas celého dňa. Phone (2a) má tak o 13 % vyšší výkon a o 16 % lepšiu účinnosť ako pôvodný Phone (1).

Telefón ďalej podporuje funkciu Smart Clean, ktorá zaisťuje o 200 % väčšiu rýchlosť pri čítaní/zápise na úložisko pri dlhodobom používaní a funkciu Adaptive NTFS, vďaka ktorej prebieha prenos súborov medzi telefónom a počítačom s Windows o 100 % rýchlejšie. Aj cez tieto nárasty v rýchlosti sa podarilo znížiť energetickú náročnosť dôležitých komponentov až o 10 %.

Nothing Phone (2a) sa predstavil, čoskoro vyjde

Phone (2a) disponuje batériou s kapacitou 5 000 mAh, ktorá telefón udrží v prevádzke až dva dni. Ide o najväčšiu kapacitu batérie v telefónoch Nothing. Oproti Phone (1) sa značne predĺžila životnosť batérie a Phone (2a) tak dokáže udržať viac ako 90 % svojej kapacity batérie aj po 1 000 nabíjacích cykloch – to zodpovedá viac ako trom rokom každodenného nabíjania. Batéria má tiež o 13 % nižšiu teplotu pri nabíjaní aj používaní telefónu. Pre rýchle načerpanie energie podporuje Phone (2a) 45W rýchle nabíjanie, ktoré dodá 50 % energie len za 20 minút.

Pre kvalitné fotografie za akýchkoľvek podmienok je pripravená dvojica 50MP fotoaparátov, ktoré sú doplnené TrueLens Enginom. TrueLens Engine je rad pokročilých výpočtových algoritmov, ktoré dohromady zaisťujú, že každá snímka sa čo najviacej blíži reálnemu svetu. Do týchto algoritmov patrí aj technológia Ultra XDR, ktorá bola vyvinutá spoločne so spoločnosťou Google a stará sa o presnejšie zobrazenie svetla a tieňov na každej snímke. Ultra XDR funguje tak, že zachytí 8 snímok s rôznymi úrovňami expozície vo formáte RAW a potom až päťkrát upraví jas každého pixelu pre čo najvernejší výsledok.

Ďalej tu nájdete predný fotoaparát s rozlíšením 32 MP, ktorý využíva rovnaký snímač ako vlajkový Phone (2). Ponúkne tak o 27 % vyššiu citlivosť na svetlo oproti Phone (1) a umožňuje prekresliť do výslednej snímky viacero detailov. 

O kvalitné predstavenie sa stará 6,7” flexibilný AMOLED displej, ktorý umožňuje presnú reprodukciu 1,07 miliardy farieb pri minimálnej spotrebe. Ponúka jas 1300 nitov poskytuje, môže sa pochváliť 120Hz obnovovacou frekvenciou, ktorá sa dynamicky prispôsobuje zobrazovanému obsahu a napríklad u videí alebo statického obsahu sa znižuje až na 30 Hz, aby sa predĺžila výdrž batérie.

Nothing Phone (2a) sa predstavil, čoskoro vyjde

Phone (2a) má tiež najtenšie rámčeky z rodiny telefónov Nothing, ktoré merajú symetricky na všetkých štyroch stranách len 2,1 mm. Výsledkom tohto zníženia je veľmi pôsobivý pomer displeja k telu telefónu, ktorý udáva 91,65 %.

Phone (2a) zhmotňuje vôbec prvý interný koncept telefónu, ktorý bol vytvorený už v roku 2020 pár mesiacov po založení spoločnosti. U Phone (2a) sa vďaka novému umiestneniu fotoaparátu v strede NFC cievky vytvorilo nové poznávacie znamenie telefónu – takzvané „oči“. Za nimi sa nachádza centrum inteligencie, ktoré poháňa celý telefón, tak ako mozog ľudské telo. Ostatné prvky sú rozmiestnené pomocou kruhového mriežkového systému. Ten sa tiahne až k okrajom telefónu a vytvára tak zaoblenejšie rohy, ktoré majú teraz väčší polomer. Celkovo tak zariadenie pôsobí celistvejším a jemnejším dojmom.

Phone (2a) zaujme historicky prvou unibody konštrukciou, ktorej boky obopínajú telo v uhle 90 °. Prináša tak svieži pohľad na ikonický Nothing dizajn a zároveň plynule integruje modul duálneho fotoaparátu. Aby Phone (2a) ešte viacej svojim vzhľadom zaujal, je zámerne spodná časť telefónu navrhnutá tak, aby jednoducho narušila plynulosť časti hornej. Kryt batérie je inšpirovaný mapou metra v New Yorku od Massima Vignelliho. Nové rozloženie fotoaparátu taktiež lepšie stabilizuje telefón pri položení na stôl a pomáha eliminovať nechcenú prítomnosť prstov vo výsledných fotografiách.

Phone (2a) vstupuje na trh s operačným systémom Nothing OS 2.5, ktorý je postavený na Androide 14 a dočká sa celkovo troch rokov podpory hlavných systémových aktualizácií a štyroch rokov bezpečnostných aktualizácií. S operačným systémom Nothing OS 2.5 rozšírila spoločnosť Nothing tiež svoju ponuku widgetov, ktoré dokážu ešte viac informovať o všetkom potrebnom priamo na domovskej obrazovke a zaisťujú jednoduchšiu interakciu s telefónom. Medzi najväčšie novinky patrí widget Záznamník, ktorý používateľom umožňuje jednoducho vytvárať hlasové poznámky počas ciest. Ďalej spoločnosť Nothing predstavuje Wallpaper Studio poháňané umelou inteligenciou, ktoré umožňuje neobmedzené možnosti personalizovaných tapiet pre domovskú aj uzamykaciu obrazovku.

Nového prepracovania sa dočkal aj ikonický svietiaci systém Glyph na zadnej strane zariadenia, ktorý zosobňuje nový spôsob interakcie s inteligentným telefónom. Nové rozhranie si stále zachováva funkcie z telefónu Phone (2), ako je Glyph Timer alebo Glyph Progress, ktoré môžu využívať aj vývojári tretej strany pre integráciu do svojich aplikácií. Systém svetiel možno detailne tiež nastaviť pre notifikácie, či priradiť určitý štýl blikania ku kontaktu pre jednoduchšie rozpoznanie, kto volá.

Nothing Phone (2a) sa predstavil, čoskoro vyjde

Phone (2a) dbá aj na udržateľnosť a uhlíková stopa je najnižšia naprieč inteligentnými telefónmi Nothing. S hmotnosťou 52 kg sa jedná o 12,5 % nižšiu hodnotu ako u Phone (1). S ohľadom na neustále zdokonaľovanie v tejto dôležitej otázke vyvinula spoločnosť Nothing vo svojom výrobnom závode celkom nový recyklačný proces, ktorý umožňuje plastový odpad z výrobnej linky slúchadiel Ear (2) znova použiť na výrobu telefónu Phone (2a). Spoločnosť Nothing stále dodržiava svoj záväzok používať obaly bez plastov a namiesto nich používa recyklované vlákna. Samotné zariadenie obsahuje tiež rad recyklovaných materiálov:

  • 100% recyklovaný hliník použitý vo vnútornom ráme telefónu
  • 100% recyklovaný cín na 6 doskách plošných spojov
  • 100% recyklovaná medená fólia na hlavnej doske s obvodmi
  • Recyklovaná oceľ u 22 oceľových súčiastok
  • Viac ako 50 % plastových častí pochádza z udržateľných zdrojov

V rámci zahájenia predaja Phone (2a) spoločnosť Nothing s potešením oznamuje svoje vôbec prvé partnerstvo v oblasti umelej inteligencie so spoločnosťou Perplexity, vyhľadávačom s umelou inteligenciou. Zákazníci, ktorí si kúpia Phone (2a) v období od 5. do 19. marca, môžu získať až ročné členstvo Perplexity Pro.

Špecifikácie Nothing Phone (2a):

  • Displej: 6.7 " AMOLED, 1B colors, 120Hz, HDR10+, 700 nits (typ), 1100 nits (HBM), 1300 nits (peak), , 1080 x 2412px
  • Procesor: Mediatek Dimensity 7200 Pro
  • OS: Android 14, Nothing OS 2.5
  • Pamät: 8GB RAM, 12GB RAM / 128GB, 256GB
  • Kamera: 50 MP, f/1.9, (wide), 1/1.56, PDAF, OIS
    50 MP, f/2.2, 114° (ultrawide), 1/2.76, 0.64µm
  • Selfie: 32 MP, f/2.2, (wide), 1/2.74
  • Nabíjanie: 45W
  • Rozmery:  161.7 x 76.3 x 8.6 mm 
  • Hmotnosť: 190 g
  • Batéria:  5000 mAh
  • plná špecifikácia >>>

Phone (2a) je k dispozícii v čiernej a bielej farbe vo verziách 8 GB/128 GB a 12 GB/256 GB. Novinku si budú môcť domáci zákazníci kúpiť už v utorok 12. marca a to za ceny:

  • 8 GB/128 GB – 329 EUR
  • 12 GB/256 GB – 369 EUR.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19971)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk