Fortnite sa vráti do UK na iOS v roku 2025

Po EU už aj UK odsúhlasilo protimonopolný digitálny zákon.

pridal saver 25.5.2024 o 21:20 pod hry
Fortnite sa vráti do UK na iOS v roku 2025

HRY > NOVINKY >

Po EU už aj UK odsúhlasilo protimonopolný digitálny zákon a firmy ako Google alebo Apple, Meta a Amazon nebudú môcť obmedzovať konkurenciu na digitálnych platformách. Nevieme ešte presne dopady zákona, ale regulátor už bude môcť týmto firmám dať masívne pokuty za utláčanie konkurencie aj bez súdov a to do 10% ich celosvetových tržieb.

Minimálne to znamená, že firmy ako Spotify alebo Epic Games už nebudú môcť mobilné firmy obmedzovať. Teda Fortnite sa vráti na iOS aj v UK. Epic to už oficiálne ohlásil a stane sa tak v druhej polovici roka 2025. Ešte predtým a to tento rok príde Fortnite na iOS v EU. Epic bojuje aj v ďalších častiach sveta a to v USA, ale aj v Austrálii, Japonsku, Kórei, Brazílii a zvyšku sveta.

 

 

Epic hovorí, že takýmito zákonmi už Apple tak nebude môcť blokovať konkurenciu. Tim Sweeney k tomu hovorí: 

Apple nemôže využívať svoju kontrolu nad operačným systémom pre miliardu používateľov na to, aby nútila zákazníkov používať jej monopolný obchod, ani využívať svoju kontrolu nad monopolným obchodom na to, aby nútila zákazníkov používať jej platobné služby.

Kalifornský zákon o nekalej súťaži, zákon EÚ o digitálnych trhoch a zákon Spojeného kráľovstva o hospodárskej súťaži a spotrebiteľoch na digitálnych trhoch hovoria, že každý podnik musí spravodlivo súťažiť s ostatnými účastníkmi na každom trhu na základe ich predností. Nie je to preto, aby sa pomohlo spoločnostiam, ako je Epic, ale aby sa zabezpečilo, že spotrebitelia ako vy získajú všetky výhody hospodárskej súťaže vrátane lepších cien a lepšieho výberu.

Ak radšej používate iba produkty a služby spoločnosti Apple, môžete ich ďalej používať! Zákon nebráni spoločnosti Apple súťažiť o vaše nákupy, len zabezpečuje, aby ste mali aj iné možnosti výberu, a existencia týchto konkurenčných možností bude motivovať spoločnosti ako Apple, aby ponúkali spotrebiteľom a vývojárom lepšie ponuky.

Pre zaujímavosť, Epic na iOS a Android prinesie svoj Epic Games Store, v ktorom nebudú firmy platiť Epicu nič, ak budú používať svoj platobný systém alebo pôjdu cez Epic First program. Len ak sa rozhodnú použiť platobný systém Epicu, zaplatia im 12%.  





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ps4 dualshock poradte ako opra... (4)
Ahojte, moj novy dualshock cca 3 mesiace standardn...
|Poraďte dobré sci-fi (13)
Zdar nevie niekto poradiť dobrú Sci-fi knižnú séri...
|Problém s asus fa507nv a huawe... (7)
Dobrý deň, Na stránku chodím už dlhšie, no bez ...
|Predam msi 3070ti gaming x tri... (0)
https://pc.bazos.sk/inzerat/165541838/msi-rtx3070t...
|Procesor na notebooku - vysoké... (14)
Zdar mám tento procesor na notebooku: intel core i...
|Svet, ukrajina, vojny ... (22054)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk