ROLLCAGE STAGE 2

ROLLCAGE STAGE 2

8.0

Recenzia na PC verziu

Takže ako vidíte konečne sa mi podarilo sadnúť si a napísať recenziu na inak vynikajúcu hru Rollcage Stage 2(RS2). Predpokladám, že väčšina z vás už pochopila, že ide o pokračovanie taktiež vynikajúcej hry Rollcage. Rollcage sú preteky futuristických automobilov, ktoré súťažia v klasických kategóriách aké má napr. Need for Speed. RS2 má samozrejme taký istý základ ako jeho predchodca a všetko sa odohráva na futuristických okruhoch.

Rollcage Stage 2
Rollcage Stage 2
Rollcage Stage 2

Na začiatok rozoberiem SINGLE GAME. Začínate súťažou, ktorá sa volá CAMPAIGN I , a keďže ste nováčik na výber máte obmedzený počet automobilov. Na výber máte autá od 6tich dodávateľov SubSonic, Vostok, Richter, Unity a Patriot. Na výber máte dva základné módy hry : Total Racing a Classic Racing. Classic Racing je klasické jazdenie po trati a podľa toho, koľký prídete do cieľa získate body. Total Racing je jazdenie, kde získavate Combat Points, čo sú body za to koľko zostrelíte billboardov, budov pri trati a samozrejme aj protivníkov. Takže ak ste zvyknutý jazdiť na prvom mieste a nevšímať si, čo sa deje za vami nemáte šancu vyhrať ani jeden pretek. Body sa získavajú ešte za umiestnenie v jednotlivých kolách, takže niekedy je výhodne urobiť nejaký rýchlostný rekord za ktorý získate 2000 bodov. Na konci každého preteku sa body spočítajú a veľa krát sa vám môže stať, že aj keď ste dojazdili na prvom mieste v konečnom dôsledku ste zostali 4 – tý. To je pre niektorých hráčov nevýhoda, ale podľa môjho názoru je to oveľa lepšie a zábavnejšie ako Classic Racing, kde vlastne o nič nejde. Každá Liga má 3 okruhy na ktorých musíte obstáť tak aby ste na konci skončili prvý, v opačnom prípade sa nekvalifikujete na záverečný Knock Out a celá vaša snaha bola zbytočná. Pravidlá Knock Outu sú také isté ako u ostatných automobilových hier( v každom kole vypadne posledný jazdec). Po vyhraní Knock Outu sa vám otvorí ďalšia Liga a po prejdení všetkých Líg prejdete na ďalšiu CAMPAIGN.

Za každý vyhraný pretek získate nové auto, čo však nezaručuje, že bude sedieť práve vám, pretože mne sa veľa krát stalo, že nové auto mi vôbec nesedelo, takže autá nemusíte meniť ako ponožky (aj keď u niekoho by sa hodilo asi trochu iné prirovnanie :-). Pri výbere auta odporúčam prezrieť si parametre(max. rýchlosť, akcelerácia, sila a. iné.) a podľa toho sa orientovať a vybrať si typ, ktorý by vám mal sedieť.

Autori uprednostňujú teóriu, že bez práce nie sú koláče a tak aj pri hre bez toho aby ste sa snažili nie je možné dostať sa k ďalším autám, tratiam, módom hry  atď. (cheaty neberiem ako možnosť, pretože s cheatmi by celá hra nemala význam). Po čase sa síce stane, že hra vyzerá jednotvárna a prestáva vás baviť, ale to je osud automobilových hier.

Rollcage Stage 2
Rollcage Stage 2
Rollcage Stage 2

 Veľmi zaujímavý je MultiPlayer, kde máte možnosť pomocou SplitScreenu hrať proti sebe štyria na jednom počítači. Pri mojom teste som ako riešenie bral možnosť hrať dvoch hráčov na jednom počítači, pretože na mojej šunke(P300,96MB RAM, atď.) som nevidel ani jedno seknutie poprípade rozdiel od SINGLE GAME. Pri väčšom počte hráčov sa hra seká a rozdiel od SINGLE GAME je badateľný až príliš. Ostatné možnosti MultiPlayeru sú klasické ako u každej takejto hry.

 Futuristické spracovanie jednotlivých tratí je krásne a aj pri rýchlosti 400 mph máte možnosť prezrieť si prepracované okolie, ktoré sa zvyčajne stáva  terčom vašich útokov. Grafické spracovanie aut je taktiež dobré aj keď by som uvítal väčšie rozdiely medzi modelmi, pretože až na pár modelov sa rozdiel nachádza len vo farbe.

 Keď to zhrniem Rollcage Stage 2 je vynikajúca futuristická automobilová hra, ktorá vás zabaví aj na dlhší čas. Výhodou RS2 je možnosť hrať až štyroch hráčov na jednom počítači, čo však odporúčam len na silnejších mašínach.

Rollcage Stage 2
Rollcage Stage 2
Rollcage Stage 2

napísal Keith 31.7.2000
Páči sa mi!
8.0
Používatelia
6.5
ROLLCAGE STAGE 2


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20253)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk