Journey od tvorcov Flower

Žiadni nepriatelia, žiadne mená, žiadny jazyk, iba cesta vpred za svetlom cez nekonečnú púsť.

pridal spacejunker 30.6.2010 o 15:26 pod hry
Journey od tvorcov Flower

HRY > NOVINKY >

Thatgamescompany nás už zaviedli do sveta prvokov, ukázali nám, aké to je byť lupeňom vo vetre a teraz nás zoberú na cestu a ukážu, akí sme maličkí. Malá kreatívna sila stojaca za flOw a Flower nikdy nemala v láske konvenčné herné prvky a mechanizmy, ale vždy sa snažili o emočný atak s brnkaním na inú strunu. Thatgamecompany ako jedno z mála štúdií tvorí zážitky.

Journey je novou víziou Jenova Chena, ktorý sa raz rozprával s astronautom o tom, ako jeho kolegovia vstupujú na palubu po prechádzke po Mesiaci úplne zmenení. Vnútorne, duševne. Byť tak ďaleko od všetkého, čo máte radi a vidieť Zem ako malé teleso v nekonečnom vesmíre, asi TO na vás doľahne a poviete si, akí ste v skutočnosti maličkí.

Chen nechce prostredníctvom svojich hier vysielať do sveta názory ani nikoho ovplyvňovať skrytými odkazmi, aj z toho dôvodu boli veterné elektrárne vo Flower pozmenené tak, aby vytvárali len kulisy ako by mali odovzdať posolstvo o výhodách zelenej energie. V Journey nejde o náboženstvo ani o cestu vesmírom, ale o to, aby ste si pripadali malí.

Zobúdzate sa na púšti, neviete prečo, neviete, kto ste, ani ako ste sa sem dostali. Viete však, že musíte nasledovať svetlo v diaľave vyžarujúc z vrcholkov hôr týčiacich sa k nebesám. Ale medzi vami a skalami sa rozkladá nekonečná púšť. A teraz to začína byť zaujímavé, v Journey je nepriateľom prostredie, nestretnete tu ani živú nohu, ktorá by vám chcela ublížiť.

Tu a tam prídete do kontaktu s iným cestovateľom ako pri turistike. Podľa Thatgamecompany pôjde o živých hráčov, pričom hra nebude zobrazovať jeho nick ani meno. Autori sa snažia zachovať absolútnu anonymitu, dokonca zakážu aj Voice chat. Ako bude fungovať potom kooperatívne prekonávanie prekážok? Jednoducho, postavička nepozná žiadnu reč, ale dokáže spievať. Je to šialený nápad, podľa preview na IGN sa dokonca uvažuje, že hra bude fungovať iba v online a že v hre naraz budete iba vy a jeden iný turista.

V Journey budete cestovať po piesku a iba po púšti. Má sa presýpať podľa fyzikálnych zákonov, ale v hernom svete sa budú dvíhať aj vlny, ktoré sa budú dať surfovať. Do piesku sa bude dať aj kresliť, čo je ďalší komunikačný nástroj. Realisticky má byť spracovaná aj simulácia látok. V púšti narazíte na kusy handier, na ktorých sa dá lietať, ale aj na plachty, ktoré poslúžia ako mosty.

Journey pôsobí značne experimentálne, uvidíme budúcu jar, či si nebudeme musieť dávať na tvár šatku od toľkého chodenia po púšti. Thatgamecompany zatiaľ nikdy nesklamali.





Journey od tvorcov Flower  Journey od tvorcov Flower  Journey od tvorcov Flower
Journey od tvorcov Flower  Journey od tvorcov Flower
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






PS3
PS4

Vývoj: SCEE / Thatgamecompany
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 14. marec 2012
 6.6. 2019 (PC)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19854)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk