Budúcnosť konzol prichádza

Ukazuje ho zariadenie OnLive microconsole.

pridal saver 18.11.2010 o 12:20 pod hardware
Budúcnosť konzol prichádza

HARDWARE > NOVINKY >

OnLive, terminálový systém PC hier, dostane svoje zariadenie Microconsole už začiatkom decembra a Joystiq sa už naň bližšie pozrel. Malá krabička nám ukazuje budúcnosť konzol a prakticky obsahuje len dekompresný čip, HDMI a LAN konektory, plus má aj analógový a optický zvukový výstup. Plus wireless podpora pre gamepady a headsety. 

Zariadenie je o veľkosti mobilu, alebo DSka a dodáva sa k nemu aj jeden ovládač, ktorý vyzerá ako spojenie PS a Xbox gamepadov do jedného, rozmiestnenie páčiek je prebrané z PS ovládača, tlačidlá, dizajn a prakticky aj slot pre batérie z Xboxového. Dojmy na engadget ho označujú, ako veľmi kvalitný a priam konkurujúci Sony a Microsoftu.

Samotná herná časť je rovnaká ako pri PC aplikácií, teda môžete hrať všetky hry, ktoré sú v OnLive ponukne, stačí mať dostatočne rýchly internet, keďže tu sa všetko počíta na vzdialených serveroch a výsledný obraz sa cez internet prenáša ku vám. Jednotlivé hry si môžete kupovať, požičať na tri alebo sedem dní, prípade zahrať demá. Autori tu už ohlásili aj prídavok Indie sekcie, ako aj exkluzívne tituly. Systém mal mať pôvodne aj mesačné poplatky, ale tie už boli zrušené. 

Pri prvých testoch zariadenie ukázalo minimálny lag a čo Joystiq testoval, tak ponúklo perfektne hrateľnú verziu Unreal Tournament III, teda na konzolové štandardy. Obraz má síce kompresné artefakty, ale z väčšej diaľky ich veľmi nevidieť. Jediný problém, ktorý pri úvodnom teste, mali bolo vypadávanie ovládača, ktorý sa miestami odpojil od konzoly. Tu dúfajú, že to firmware napraví.

OnLive Microconsole stojí 99 dolárov, pričom 50 dolárov je za ovládač a za ďalších 50 si môžete vybrať free hru z ponuky OnLive. Ak nechcete hrať pred TV, na PC stačí zadarmo stiahnuť terminálovú aplikáciu. Samozrejme, u nás to zatiaľ nie je aktuálne, keďže OnLive sa zatiaľ rozbieha len v US. Európa príde na rad budúci rok. 

Konkurenčný Gaikai však nespí a práve začal posielať maily prihláseným betatesterom.





Budúcnosť konzol prichádza  Budúcnosť konzol prichádza  Budúcnosť konzol prichádza
Budúcnosť konzol prichádza
Páči sa mi!

Zaradené pod: sony, sony, microsoft, xbox, ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19553)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk