Hacker, ktorý hackol Valve,rozpovedal svoj príbeh

Hackeri a leaky sú momentálne témou číslo jedna, pozrime sa ako sa niekoľko rokov dozadu dostal na internet Half Life 2.

pridal saver 21.2.2011 o 20:36 pod hardware
Hacker, ktorý hackol Valve,rozpovedal svoj príbeh

HARDWARE > NOVINKY >

Hackeri a leaky sú momentálne témou číslo jedna a pozrime sa, ako sa niekoľko rokov dozadu dostal na internet Half Life 2. Nedokončený Half Life 2, keďže vieme, ako to z Valve bolo, sľubovali vydanie a hru ešte nemali dokončenú ani z polovice a leak to pekne ukázal. Nakoniec hra vyšla o rok neskôr. 

Valve vtedy hackol nemecký teenager Axel Gembe, ktorý vytvoril červa a dostal ho za firewally firmy. Našiel cestu, ako dostať dáta von a po dlhom hrabaní sa v ich adresároch, si skopíroval aktuálnu verziu Half Lfie 2 aj s jej zdrojákmi. Spravil ale dve chyby, kód posunul ďalším ľuďom, ktorí ho hodili na torrenty a keď mu to bolo ľúto, priznal sa mailom priamo Valve. Akoby to nestačilo, spýtal sa aj, či by pre neho nebolo miesto vo firme. 

Gabe Newell mu súhlasne odpovedal a poskytli mu 40 minútový rozhovor, v ktorom sa priateľsky porozprávali a pod taktovkou FBI z neho vytiahli všetko, čo vedel, prakticky sa priznal. Potom nasledoval druhý krok a to pozvanie na druhý rozhovor priamo do Valve. V US začali plánovať víza pre chlapca a jeho rodinu, ale nakoniec si to pre zdĺhavé konanie a možné ohrozenie Valve siete rozmysleli a nahlásili prípad lokálnej nemeckej polícii. 

Axel sa ráno zobudil so samopalmi pri tvári a odviedli si ho. Na polícii mu povedali, aké má šťastie, že nenasadol na lietadlo a nedostal sa do rúk FBI. Tri hodiny ho v priateľskej atmosfére vypočúvali prevažne o červovi Sasser, ktorý bol vtedy aktuálny, ale keďže on s tým nič nemal, veľa im toho nemohol povedať.

Nejaký čas potom sa dostavil Alex na súd, na ktorý nikto z Valve neprišiel a z ktorého obišiel ln s dvojročnou podmienkou, keďže medzitým Half Life 2 predal  6 miliónov kusov a nebolo mu dokázané, že ho leakol na internet. Paradoxne Valve ho zažalovala za straty v hodnote $250 miliónov dolárov.

Kedysi mladý hacker teraz robí v bezpečnostnej firme a má Steamové konto s hrami v hodnote 2000 Eur.

Kompletné interview nájdete na Eurogamer.net, zaujímavé čítanie. Možno si čoskoro prečítame podobný sumár od Geohota, možno ho napíše z väzenia, možno ho zamestná niektorá konzolová firma.





Páči sa mi!

Zaradené pod: half life, valve






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19919)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk