PlayStation 4 ponesie názov Orbis

Nový názov konzoly, internetové pripojenie vyžadované na hranie hier, nebude spätne kompatibilná s PS3.

pridal spacejunker 28.3.2012 o 18:44 pod hardware
PlayStation 4 ponesie názov Orbis

HARDWARE > NOVINKY >

Sony i Microsoft potvrdili, že na nadchádzajúcej E3 nebude žiadna zo spoločností predvádzať novú generáciu konzol, ktorú tento rok zaháji Nintendo s WiiU. Jeden by si myslel, že špekulácie ustanú, ale to by bol veľký omyl.

Kolotoč divokých snov roztočil dnes server Kotaku so správami o PlayStation 4, resp. Orbis, ako by sa mala konzola po novom volať. Podľa zdrojov blízkych Sony má nová konzola štartovať počas vianočných sviatkov 2013, čo je teoreticky aj analytikmi odhadovaný dátum.

Zaujímavejšie sú však informácie o ignorovaní spätnej kompatibility PS3 hier ako aj zabráneniu prehrávaniu hier z druhej ruky. Nová generácia, zdá sa, bude proti bazárovému predaju bojovať na hardvérovom fronte. O nástupcovi Xbox360 s kódovým označením Durango sa hovorí, že nebude mať fyzickú mechaniku, u PS4 sa majú jednotlivé hry viazať na jedno jediné PSN konto.

Táto technika je už aplikovaná v praxi v prípade PS Vita. Ak si požičiate hru, môžete si ju plne vychutnať, no odmietne vám zapísať získané trofeje. S malým trikom (zmazaním nainštalovaného profilu) je zase všetko v normále. U PS4 má kópia z druhej ruky prejsť automaticky do trial režimu a ponúknuť hráčovi možnosť kúpiť si jej plnú verziu, resp. upgrade. Ako bude kontrola vyriešená, sa nevie, desivé sú však správy o online DRM - na hranie bude vyžadované internetové pripojenie ako u PC.

Z hardvérových špecifikácií sa hovorí o AMD x64 procesore a GPU AMD Southern Islands (kódové označenie pre hi-end karty určené pre rok 2012). Takáto konfigurácia má teoreticky rozhýbať hry v extrémne vysokom rozlíšení 4096 x 2160 a pochopiteľne 3D obraz produkovať vo Full HD (2x 1080p). Vybraní vývojári vraj od začiatku tohto roka dostávajú prvé developerské verzie PS4.

Kotaku ďalej špekuluje nad samotným názvom, ktorý v latinčine znamená kruh alebo orbita. V spojení s Vitou dostáva hlbší význam – kruh života (Orbis Vitae) a ak sa ukáže pravdivý, tak handheld zohrá mimoriadne dôležitú úlohu v prepojení s konzolou.

Všetko sú však iba špekulácie a pokiaľ nebude povedané inak, nič nemožno brať vážne.





Páči sa mi!

Zaradené pod: PS4, rumour, spekulacia, Sony






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20290)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk