Valve: Windows 8 je katastrofa pre PC

Gabe Newell z Valve sa nevyjadruje o výraznejšie uzatvorenom Windowse 8 veľmi pozitívne a budúcnosť by rád videl v Linuxe.

pridal saver 26.7.2012 o 9:22 pod software
Valve: Windows 8 je katastrofa pre PC

SOFTWARE > NOVINKY >

Gabe Newell z Valve sa nevyjadruje o výraznejšie uzatvorenom Windowse 8 veľmi pozitívne a budúcnosť by rád videl v Linuxe.

Presnejšie povedal, že Windows 8 je katastrofa pre všetkých v PC sfére. Očakáva, že PC stratí niekoľko veľkých PC/OEM výrobcov, ktorí vystúpia z PC trhu, ale odhaduje, že zisky budú zničené pre oveľa viac ľudí. Preto by chcel, aby tu bola alternatíva, pre takýto krízový vývoj.

Motívy Gabea však nemusia byť také čisté, keďže vieme, že si vo Valve chcú spraviť vlastnú hardvérovú platformu postavenú na Linuxe a preto sa budú snažiť tlačiť hlavne vývojárov týmto smerom. Majú tam však výraznú bariéru a to minimálnu hráčsku základňu. Na druhej strane bola by to cesta do budúcnosti, keďže Linux bude stále otvorený, čo pri Windowse už nie je také isté, môže skončiť s čisto Metro UI a exkluzívnym Store s miliónmi malých hier.

Gabe však v kritizovaní Windows 8 nie je sám, jeho kolega so Stardock označil Windows 8 ako užívateľskú nočnú moru. Presnejšie vypichol tri zásadné problémy:

1. Windows 8 je schizofrenický systém - je touch alebo desktopový? Užívateľ si nemôže vybrať svoj a stále prechádza medzi dvomi rôznymi systémami a obrazovkami, ktoré nemajú nič spoločné.
2. Windows 8 núti Metro aplikácie ísť fullscreen - žiadne menu, žiadny title bar, neoptimalizované na desktop prácu na veľkých monitoroch. Je to ako spúštať si notepad na fullscreen.
3. Windows 8 je nočná mora na používanie - touchscreenové zmeny zničili ovládanie myšou v desktope, užívatelia musia kurzorom zachádzať do slepých zón v rohoch obrazovky, aby sa aktivovali skryté menu.

Microsoft by to mohol zachrániť umožnením úplného vypnutia Metro UI a presunutia ho do spustiteľného okna. Ak tak nespraví, ďalej bude na užívateľoch systému, či mu dovolia ísť ďalej týmto smerom a Windows 9 / 10 uvidíme bez desktopu, alebo ho dotlačia k návratu k štandardnému desktopu. Ak to inak nepôjde, zvolia cestu najmenšieho odporu a prejdú smerom naznačeným Gabeom Newellom - na Linux.





Páči sa mi!

Zaradené pod: steam, valve, windows 8, microsoft






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19565)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk