15 videoherných Easter Eggov

Tradícia skrývania "veľkonočných vajíčok" do videohier je tu snáď od samotného ich počiatku. Za tie roky sa milióny fanúšikov vŕtali v každom jednom kúte, aby tam našli skrytý odkaz od autorov. Pozrite sa spolu s nami na pätnástku tých najlepších.

pridal matus_ace 1.4.2013 o 13:07 pod informácia
15 videoherných Easter Eggov

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Skrývanie veľkonočných vajec nemá v našej kultúre hlboké korene, no aj tak našinec nie je úplne neznalý tejto tradície. V západných krajinách rodičia na veľkú noc skryjú vajíčka a ich ratolesti ich môžu s radosťou hľadať. Treba uznať, že u nás sú veľkonočné tradície zábavnejšie. Aj keď nie až tak spoločnensky korektné.

Tradícia skrývania "veľkonočných vajíčok" do videohier je tu snáď od samotného ich počiatku. Za tie roky sa milióny fanúšikov vŕtali v každom jednom kúte, aby tam našli skrytý odkaz od autorov. Pozrite sa spolu s nami na pätnástku tých najvydarenejších, ktoré ste v hrách mohli nájsť. Bez konkrétneho poradia vám ponúkame výber, ktorý vám snáď v tento krásny sviatok a deň bláznov zároveň vyčarí úsmev na tvári.


Recept na koláč - Portal

Valve je známe tým, že rado "trolluje". Náznaky vydania Half-Life 3 pravidelne prichádzajú a odchádzajú a v ich hrách môžeme často naraziť aj na vtipné skryté odkazy. Taglinom nečakaného hitu Portal sa stala replika "The cake is a lie". GLaDOS hlavnej hrdinke za najrôznejšie logické eskapády sľúbila koláč. Zdalo sa, že svoj sľub nedodržala, no nie je to tak celkom pravda. Hlavnú hrdinku to síce stojí život, no ak sa obetuje, tak jej modré jadro vyzradí recept na chutný koláč. Kto ho prvý vyskúša?

 

 


Prasa za volantom - Far Cry 

Videli ste už niekedy prasa za volantom? Ak nie, tak ste pravdepodobne neobjavili všetky záhady tropického ostrova, kde sa odohrával Far Cry. Na ostrove síce nezúri hustá premávka, no aj tak nesmiete parkovať kdekoľvek. V prípade, že necháte auto odparkované na nejakom hlúpom mieste, kde len zavadzia, objaví sa sviňa, aby dopravnú situáciu vyriešila. Zadarmo vám odparkuje a potom pokojne odkráča.

 

 


Čítanie mysle - Metal Gear Solid

Metal Gear Solid je sériou, ktorá by samotná vyplnila tento článok a to niekoľkokrát. Ak sa napríklad v trojke krútite s postavou, tak to jej žalúdok nevydrží. Podobných easter eggov by sme vedeli nájsť množstvo. Jeden ich však hravo všetky prekonáva. Psycho Mantis je expertom na čítanie mysle a neváha zaskočiť hráča tým, čo o ňom zistil. Vie napríklad, aké hry posledne hral, prípadne čo má v zbierke z portfólia Konami. Trošku pri tom však podvádza a vypomáha si čítaním dát z pamäťovej karty.

15 videoherných Easter Eggov

 



 

Poklop z LOST - X-Men Origins: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine bol jednou z mála vydarených filmových hier. Nie len tým však vynikal. Vývojári z Ravenu sú zjavne veľkými fanúšikmi kultového seriálu Lost a na Wolverinov ostrov umiestnili jeden z významných objektov - poklop, spod ktorého vychádza svetlo. Neleží však len tak niekde a musíte ho skúsiť nájsť.

 

 


Whimsyshire - Diablo 3

Diablo 3 vyvolalo už pred svojim vydaním veľký rozruch vraj príliš pestrou farebnou paletou, ktorou bol vytváraný jeho svet. Aké peklo by asi rozpútali títo kritici, keby vedeli, aký skrytý level pre hru v Blizzarde chystajú. Po útočných kravách z druhej časti sa posunuli ešte o kúsok ďalej a prinášajú pestrofarebný dúhový level s jednorožcami a vysmiatymi obláčikmi, kde vám po krku idú krvilačné plyšové medvedíky a kvetinky.

 

 


Žiaden easter egg tu nehľadaj - GTA San Andreas

Taktiež chlapíci z Rockstaru patria medzi tých, ktorí do hier radi pchajú akékoľvek odkazy. Popkultúrne, vtipné alebo len také obyčajné tabuľky. Ak sa náhodou dostanete k jetpacku, môžete skúsiť vyletieť na most v San Fierro, kde nájdete tabuľku s textom, ktorý vás informuje, že tam skutočne nie sú žiadne easter eggy. Pokojne choďte preč.

15 videoherných Easter Eggov



 

 

Hlava John Romera - Doom 2

John Romero je jedna z najzaujímavejších postáv v histórii videohier. Raketový štart zažil vďaka id Softu. Rovnako rýchlo však aj padol a po odchode zo spoločnosti už nepriniesol nič, čím by zažiaril. Boh vie, aké vzťahy vládli už v id Softe, keď sa do druhého Doomu dostala tajná miestnosť, v ktorej sa nachádzala Romerova hlava napichnutá na drevený kôl. A vy ste sa s ňou mohli aj náležite vyblázniť.

15 videoherných Easter Eggov

 

 


Zlatá sliepka - Gears of War 3

Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva. Čo sa však stane, keď vo svete Gears of War začnete kričať do potrubí? Nečakane z nich vyskočí sliepka. V čase vojny by bolo fajn si na nej pochutiť, no dobre si rozmyslite, či po nej chcete vystreliť. Z operenej hydiny sa totiž razom môže premeniť na nebezpečného a odolného nepriateľa, ktorý si dáva Locustov na raňajky.

 



 

Mr. Toots - Red Faction: Armageddon

Sci-fi videohry sú skvelé v tom, že prinášajú plejádu unikátnych a ničivých zbraní, ktoré nekladú medze autorskej predstavivosti a umožňujú im aj tak trocha uletieť na vlastnej fantízii. Občas sa však stane, že na fantázii uletia až príliš a potom sa dejú divné veci. Red Faction sa drží pri zemi. Väčšinou. V jednej tajnej jaskyni však môžete objaviť najničivejšiu zbraň v hre a v momente, keď jej silu spútate vo vlastných rukách, už ju nebudete chcieť pustiť. 

 

 


Barové kapely - Space Quest

Staré herné klasiky boli vždy plné easter eggov. Rôzne popkultúrne odkazy sa skrývali na každom rohu a maníci zo Sierry boli na tieto veci skutoční experti. Typický vesmírny bar sa už od Star Wars nezaobíde bez dobrej kapely. Tá v Space Queste bola bežná zelená. Ak ste však vytrvalo chodili von a dnu, tak ste tu mohli nájsť dvojicu John Belushi a Day Aykroyd - Blues Brothers a trochu neskôr sa objavila aj rocková legenda ZZ Top. 

 



 

Conan O'Brien a Andy Richter - Halo 4

Aj v sérii Halo ste mohli občas naraziť na drobné odkazy. V štvrtej časti však 343 Industries priniesli niečo nečakané. Easter eggy zväčša nie sú založené len na zvuku, menej ľudí ich takto totiž dokáže rozoznať. Ak ste ale v jednej misii trošku poblúdili po budove a našli dvojicu vojakov, mohli ste sa započúvať do rozhovoru o strastiach ich zamestnania. A tento rozhovor bol nahratý dvojicou výborných amerických komikov. 

 



 

Diskotéka vo výťahu - Crysis 2

V Cryteku radi pracujú s easter eggmi a vďaka jednému vznikla populárna dvojica. Pre bojovú morálku je dôležité byť v pohode. Dvojica vojakov CELLu mala už plné zuby naháňania Propheta a Cephskej hrozby a tak sa rozhodli si trocha povyraziť. Aby však nebudili podozrenie, tak si spravili súkromnú diskotéku vo výťahu.

 

 


Kraslice - Aliens: Colonial Marines

Aliens: Colonial Marines toho pokazil skutočne veľa. Neohúril hrateľnosťou ani technologicky sa nejednalo o kúsok, na ktorý by ste sa chceli dlhšie pozerať. Fanúšikom však hra spravila radosť hromadou easter eggov. Jeden hologram ukázal vesmírne boje medzi Inžiniermi a Xenomorphami, inde ste zas našli filmovú hračku. No a tajná miestnosť ponúkla skutočný easter egg - votrelčie kraslice.

 


 

Sector 7-G - Duke Nukem 3D

Homer Simpson má zamestnanie snov. Ako bezpečnostný tehcnik v jadrovej elektrárni nemá takmer žiadnu zodpovednosť a celé dni nič nerobí. Len sa napcháva šiškami a balansuje na hrane globálnej katastrofy. Raz za ním odbehol pozrieť aj samotný Duke Nukem, no nenašiel ho tam. Našiel tam však aspoň tradičné šišky.

15 videoherných Easter Eggov

 



 

Veľkonočný zajačik - Saint's Row 2

Čo by to bolo za Veľkú noc bez veľkonočného zajačika? A vývojári z Volitionu si na ňom dávajú záležať. Saint's Row séria sa nesie v zábavnom duchu a tak v sebe skrýva množstvo skrytých odkazov. Niektoré nájdete ľahko, iné ťažko a s týmto zajacom sa poriadne natrápite. Jeho príchod na scénu je však veľkolepý. 

 
Tieto, samozrejme, nie sú všetky zaujímavé easter eggy. V hrách ich nájdete na tony. Ak vám však v našom prehľade nejaký chýbal, pokojne sa s nami podeľte o svoje najobľúbenejšie v diskusii.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18433)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk