TRIALS EVOLUTION GOLD EDITION

TRIALS EVOLUTION GOLD EDITION

9.5

Jedinečná motorková séria sa vrátila späť na PC

Recenzia na PC verziu

Jedinečná motorková série Trials sa vrátila späť na PC v balíku Trials Evolution Gold Edition, ktorý tvorí dvojica už vydaných Xbox360 titulov - Trials HD a Trials Evoution. V hre narazíte cez stovku levelov rozdelených do dvoch kampaní, pribalený je editor máp, multiplayer pre štyroch hráčov a to celé s pridanou novinkou - uploadom videí priamo na YouTube.

RedLynx vás znovu posadí na motorky a donúti čo najdokonalejšie prechádzať rozmanité a náročné trate. Dívate sa na dvojrozmernú trať, čiže sa stačí sústrediť iba na pridávanie plynu, brzdenie a nakláňanie motorky, presne v štýle klasiky Elastomania. Napriek jednoduchému ovládaniu náročnosť tratí dá poriadne zabrať. Môžete sa tešiť na ešte rozmanitejšie nástrahy a rozšírenia.

Zatiaľ čo pôvodné Trials hry boli stereotypné a obmedzené jedným prostredím, RedLynx teraz ponukou nešetrí a v Trials Evolution Gold Edition spojil ako uzatvorené garážové levely známe z HD edície, tak aj nové otvorené prostredia v rozmanitých lokalitách, ktoré sa predviedli v Evolution. Vytvára sa tak rozmanitosť, ktorá siaha od temných kútov hangárov, cez levely v prírode, v rôznych časových epochách od druhej svetovej vojny po stredoveké a fantasy prostredia, ale napríklad aj mapy podľa známych hier ako napríklad Limbo. Celé to uzatvárajú surealistické scény s meniacou sa gravitáciou. Trate sú zábavné a nesmierne návykové, ktoré vás motivujú dosiahnuť najlepšie časy.

Trials Evolution Gold Edition
Trials Evolution Gold Edition Hra ponúka dve kampane, vnútornú v  hangároch a vonkajšiu v rozmanitých častiach a časových epochách sveta.
Hra ponúka dve kampane, vnútornú v hangároch a vonkajšiu v rozmanitých častiach a časových epochách sveta.


Trials Evolution Gold Edition Vonkajšie trate sú rozsiahle, príjemné, ale aj náročné.
Vonkajšie trate sú rozsiahle, príjemné, ale aj náročné.


Trials Evolution Gold Edition Vo vnútorných prostrediach vás budú sprevádzať výbuchy.
Vo vnútorných prostrediach vás budú sprevádzať výbuchy.





Samotná hrateľnosť na PC pokračuje v kvalitách série a ešte sa vylepšuje, oproti gamepadovému  ovládaniu na Xboxe. Ovládanie klávesnicou je odladené a precíznejšie, vďaka čomu krkolomné prekážky zvládnete presnejšie a môžete sa viac koncentrovať na dokonalosť prechádzania. Samozrejme až potom ako trate po množstvách padania a reštartov checkpointov spoznáte. V hre platí, čím menej reštartov a čím lepší čas, tým cennejšia medaila a tým viac bodov.

Body tak následne otvárajú nové časti hry, sprístupňujú nové motorky a vybavenie. Za zlato všetko odomknete rýchlejšie, za strieborné idete na doraz, ale ak získate len bronzové, ľahko sa vám stane, že ste všetky dostupné trate prešli a nemáte nič nové otvorené. Musíte sa tak vrátiť k predchádzajúcim a prechádzať ich dokonalejšie. Na rozdiel od Xbox verzií nehráte len v prostredí jednej časti Trails, ale musíte kombinovať ponuku levelov z Trials HD a Evolution a striedavo ich prechádzať, aby ste odomykali ďalšiu ponuku v oboch častiach hry. Pridáva to tak na rôznorodosti a čiastočne umožňuje vyberať, ktoré prostredia vám viac sadnú - či komorné a explozívne levely z HD alebo rozsiahle niekedy až niekoľkominútové trate z Evolution.

V oboch častiach hry sa nachádzajú aj zábavné minihry, vyskúšate si napríklad ako ďaleko dôjdete s motorkou bez paliva, so zablokovaným plynovým pedálom, ale nechýba ani lyžovanie, lietanie na ufo, či jazda v železnej guli. V minihrách sa mení ako ovládanie, tak aj podmienky získania medailí. Už nejde len o čas, ale na vzdialenosť, ktorú prejdete. Žiaľ autori stále fyziku iných dopravných prostriedkov ako motoriek nedoladili a tak sa všetky ovládajú zvláštne.

V samotnej kampani strávite viac ako desať hodín a ak by sa vám to stále málilo, máte možnosť vytvárať vlastné mapy, čo je už štandardý doplnok hry. Každý si tak môže vytvoriť vlastnú trať, či už v jednoduchšom alebo zložitejšom editore, kde sa dá nastaviť prakticky všetko. Nemusíte spraviť trať na motorke, môžete sa presunúť do štýlu FPS akcie alebo automobilovej hry, prípadne si vytvoríte stolný futbal či klon Angry Birds. Na Xboxe vznikali tisíce najrozmanitejších tratí a iné to nebude ani na PC.  Hráči už vytvárajú, hodnotia a zdieľajú svoje trate, ktoré (podobne ako v kampani) majú svoj rebríček s najlepšími časmi.

Návrat motoriek

Trials Evolution Gold Edition obsahuje aj multiplayer, ktorý je od Evolution novinkou v sérii a je veľmi dobre zapracovaný aj do PC verzie. Hrať sa dá ako online, tak aj lokálne a to až vo štvorici. NA PC je to nezvyklé, ale ak si pripojíte gamepady, môžete kľudne hrať a súperiť aj na jednej obrazovke. Ak niektorí z nich zaostane, spadne alebo nabúra, objaví sa až na ďalšom checkpointe. Ak by vás nebavilo multiplayerové hranie na relatívne ľahkých a krátkych tratiach, môžete súperiť v Ghost Race, kde si zasúťažíte proti najlepším pretekárom na tratiach z kampane.

Technickému spracovaniu PC verzie prakticky nič nechýba, kvalita detailov je na tento typ hry dostačujúca a scenérie s rozmanitým nasvietením priam perfektné. Eventuálne textúry mohli oproti Xbox verzii autori vylepšiť, ale pre poväčšine vzdialený pohľad to nie je problém a rovnako výkonovo je hra prijateľná a pobeží na širokom spektre PC (respektíve podľa reakcii hráčov úzkom spektre, keďže vraj hra trhá aj na priemerných kartách). Na rozdiel od grafiky je hra zvukovo príliš monotematická a jej rockovú repetetívnosť len miestami pri špeciálnych tratiach, ako napríklad Limbo, prerušujú príjemnejšie podmazy.

Trials Evolution Gold Edition sa Redlynxu podarila na výbornú a každý fanúšik, či už Trials série, alebo motoriek ju musí skúsiť. Masívna nádielka tratí zaujme nie na týždne, ale vďaka vytváraniu tratí na celé mesiace. Je to niečo ako dokonalý motorkový zážitok, ak vám vyhovuje hranie na dvojrozmerných tratiach. Ak nie, musíte počkať na MotoGP.

Trials Evolution Gold Edition
Trials Evolution Gold Edition Multiplayer pre štyroch hráčov je možný aj lokálne na jednej obrazovke.
Multiplayer pre štyroch hráčov je možný aj lokálne na jednej obrazovke.


Trials Evolution Gold Edition Rozsiahly editor tratí nechýba. Môžete si vytvoriť aj FPS hru.
Rozsiahly editor tratí nechýba. Môžete si vytvoriť aj FPS hru.


Trials Evolution Gold Edition Minihry sú plné rozmanitosti.
Minihry sú plné rozmanitosti.






napísal saver 4.4.2013
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
9.5
Vo svete
9.0
Ohodnotiť
TRIALS EVOLUTION GOLD EDITION
+ precízne ovládanie na klávesnici
+ množstvo rozmanitého obsahu
+ multiplayer aj lokálne
+ prepracovany editor tratí
- fyzika v minihrách

Zaradené pod: motorky


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Ubisoft / Playman / Red Lynx
Štýl: Šport
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 22. marec 2013
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (1)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19420)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk