Sharp má novú vlajkovú loď, 4K TV posúva smerom k 8K

80 palcový televízor naučil deliť pixely na dve polovice.

pridal roberto 5.1.2015 o 23:06 pod hardware
Sharp má novú vlajkovú loď, 4K TV posúva smerom k 8K

HARDWARE > NOVINKY >

Televízory so 4K rozlíšením už nie sú žiadnou novinkou a výrobcovia sa už nevedia dočkať zavádzania 8K (7680x4320). Dôkazom je aj nová TV od Sharpu, ktorá sa začne predávať ešte v priebehu roka 2015. 80 palcová TV dostala meno AQUOS Beyond 4K Ultra HD TV.

Jej meno odkazuje na novú zaujímavú fintu. Sharp svoju TV naučil vertikálne deliť pixely na dve polovice –  subpixely, ktorým dokáže priraďovať odlišné farebné hodnoty. Výsledkom má byť obraz niekde medzi 4 a 8K rozlíšením. Samozrejme, technológia má svoje hranice, môže vytvoriť dojem ostrejšieho obrazu, ale nemôže zobraziť detail, ktorý nebol súčasťou pôvodného 4K obrazu.

Sharp svoju Beyond 4K vybavil aj lepšou technológiou upscalingu a vylepšil aj LED podsvietenie, vďaka čomu nová TV ponúka širší rozsah farieb než jej predchodcovia. Cenu sme sa zatiaľ ešte nedozvedeli, ale koncom roka by sa mala začať predávať v podobnej cenovej hladine ako ostatné hi-end TV.

Sharp má novú vlajkovú loď, 4K TV posúva smerom k 8K

Sharp na CES priniesol aj tri nové “obyčajné“ 4K televízory. Základný model UB30 sa bude predávať vo veľkostiach od 43 do 65 palcov a od starších TV ho odlíši predovšetkým nová technológia upscalingu. Drahší UE30 (60-80 palcov) je vybavený novšou verziou SmartCentral (4.0), systémom Android TV a obnovovaciu frekvenciu má posunutú na 480 Hz. Najdrahší model UH30 (70-80 palcov) má podsvietenie vylepšujúce farby, 960Hz obnovovaciu frekvenciu a dotykový diaľkový ovládač.

Všetky tri modely sa na trhu objavia na jar, pričom ceny sa budú pohybovať od 750 dolárového 43 palcového UB30 až po 6 000 dolárový UH30 s uhlopriečkou 80 palcov.





Sharp má novú vlajkovú loď, 4K TV posúva smerom k 8K  Sharp má novú vlajkovú loď, 4K TV posúva smerom k 8K  Sharp má novú vlajkovú loď, 4K TV posúva smerom k 8K
Páči sa mi!

Zaradené pod: TV, hardver






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19906)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk