Apple Watch je už v predaji a aj s prvými hrami

Čaká najnovší produkt Applu veľká budúcnosť? Aké hry si na ňom zahráte?

pridal roberto 27.4.2015 o 20:07 pod hry
Apple Watch je už v predaji a aj s prvými hrami

HRY > NOVINKY >

Apple v týchto dňoch začína predávať svoje vlastné inteligentné hodinky. Reaguje tak na inteligentné hodinky iných spoločností často využívajúce OS Android Wear od Googlu a nazýva ich najosobnejším zariadením každého zákazníka. Je to prvé úplne nové zariadenie od Applu za uplynulých 5 rokov a prvé po smrti zakladateľa Steve Jobsa. Malé rozmery zariadenia a umiestnenie na zápästí vraj ponúkajú more nových možností, aj preto prišlo hneď s troma edíciami – štandardnými Watch, športovcom určenými Watch Sport s odolným displejom i náramkom a luxusnými Watch Edition s 18 karátovým zlatom a zafírmi.

Niektorí žurnalisti dostali príležitosť testovať Apple Watch niekoľko dní pred štartom predaja bežným zákazníkom a vďaka tomu vieme, že začiatok životného cyklu nebol jednoduchý. Inteligentné hodinky boli počas testovania pomalé, zasekávali sa počas načítania notifikácií, na pár sekúnd zamŕzali, načítavanie dát z iPhonu prostredníctvom Bluetooth i WiFi občas trvalo nepríjemne dlho, načítavanie aplikácií od Applu občas trvalo ešte dlhšie a aplikácie tretích strán sa niekedy nenačítali vôbec. To neznie ako opis zariadenia od Applu, spoločnosť však prisľúbila odstránenie softvérových chybičiek pomocou pár aktualizácií.

Apple Watch je už v predaji a aj s prvými hrami

Postrehy recenzentov:

  • Zdá sa, že Watch by mali podľa predstáv Applu zrejme mali zvládať v obmedzenej miere takmer všetko, ale nič úplne a recenzenti hlavne počas načítavania bojovali s nutkaním jednoducho vytiahnuť z vrecka rýchlejší a užívateľsky pohodlnejší iPhone.
  • Hmotnosťou okolo 80 gramov sa neodlišujú od bežných hodiniek.
  • Apple im dalo mimoriadne kvalitný displej iba s malou výčitkou smerujúcou k rozoznateľnej medzere medzi displejom a ochranným sklom.
  • Užitočná je možnosť rýchlo odpovedať na SMS a iMessage pomocou štandardných odpovedí, odpovedí ponúknutých hodinkami na základe textu prijatej správy (ak bola napísaná gramaticky bezchybnou angličtinou) alebo emotikonmi.
  • Funkcia Digital Touch umožňuje okamžitú komunikáciu medzi vlastníkmi Apple Watch. Poklepanie prstom na displej vlastných hodiniek premenia hodinky príjemcu na zodpovedajúce zavibrovanie. Tá istá aplikácia umožňuje kreslenie a posielanie jednoduchých obrázkov. Komunikácia prebieha live, bez nutnosti potvrdzovať odoslanie správy.
  • Hodinky kvôli šetreniu energiou nesvietia celý čas a po zdvihnutí ruky treba vždy chvíľu počkať pokým sa rozsvietia. Sledovať na hodinkách čas môže byť teda otravné.

Apple Watch je už v predaji a aj s prvými hrami

Okrem toho sú tu nevýhody prirodzene spojené s každými inteligentnými hodinkami. Keďže sa nosia na zápästí jednej ruky a musia sa ovládať druhou rukou a kvôli maličkým ovládacím prvkom si vyžadujú aj pozornosť očí. Stáva sa teda, že niektoré úkony je ľahšie urobiť jednou rukou pomocou iPhonu, tie najjednoduchšie (regulácia hlasitosti) aj naslepo alebo takmer naslepo. Užívateľ hodiniek sa okrem toho musí pripraviť na časté opakovanie otázky: „Ponáhľaš sa niekam?“ Čo iné sa aj spýtať človeka, ktorý sa počas rozhovoru s vami každú chvíľu pozerá na hodinky?

Apple Watch pri bežnom využívaní vydržia iba jeden deň, takže je celkom otázne, či na nich niekto bude chcieť hrať hry a riskovať večerné vybitie. Napriek tomu už majú vlastné exkluzivity, upravené porty mobilných hier i crossplatformové hry rozdelené medzi hodinky a iPhone.

Best Friends je síce mobilná hra, ale dostala hodinkovú odnož s možnosťou získať do mobilnej hry body navyše.

BoxPop ponúka jednoduchú puzzle výzvu.

Apple Watch je už v predaji a aj s prvými hrami

Letterpad na trénovanie angličtiny.

Apple Watch je už v predaji a aj s prvými hrami

Hodinkovú verziu svojej puzzle hry Rules vydali aj The Coding Monkeys. Za obeť padlo 12 obrázkov, takže na malom displeji zostali 4.

Apple Watch je už v predaji a aj s prvými hrami

Runeblade je pokusom dostať na hodinky čo najjednoduchšiu ťahovú fantasy RPG.

Štvorpísmenkové Snappy Word je opäť určené tým, ktorí chcú trénovať anglickú slovnú zásobu alebo hľadajú kratochvíľu pre čas strávený na toalete.

Apple Watch je už v predaji a aj s prvými hrami

Spy_Watch od Bossa Studios, autorov nezabudnuteľných hier Surgeon Simulator a I Am Bread. Vytvorte si vlastný tím špiónov a komunikujte s nimi pomocou notifikácií!

Trivia Crack, hra schopná preveriť vaše vedomosti z rôznych odvetví, tiež dostala hodinkovú verziu pre pohodlnejšie použitie.

Apple Watch je už v predaji a aj s prvými hrami

Watch Quest prepája obe spolupracujúce platformy. Hrdina je vystrojený a vyslaný za dobrodružstvami na iPhone, ale jednoduché súboje a riešenie puzzlov prebieha na Watch.

Apple Watch je už v predaji a aj s prvými hrami

Apple Watch exkluzivita Quest For Plunder ponúka dobrodružstvo zo zlatej éry plachiet.

A na záver niečo pre športových nadšencov – Watch This Homerun.

Apple Watch je už v predaji a aj s prvými hrami





Páči sa mi!

Zaradené pod: apple, smartwatch






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19570)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk