CALL OF DUTY WARZONE MOBILE

CALL OF DUTY WARZONE MOBILE

8.0

Minimalizované Warzone

Recenzia na Mobil verziu

Activision v posledných rokoch postupne expanduje s Call of Duty aj na mobily. Už dávnejšie v spolupráci s Číňanmi priniesli autori Call of Duty Mobile. Hra bola primárne zameraná na multiplayer, ale novú hru chceli spraviť sami a v nej chceli prepracovať Call of Duty Warzone do mobilnej podoby. Podarilo sa im to a prinášajú decentnú konverziu titulu do mobilnej verzie.

Už aj na mobiloch si tak budú môcť hráči zahrať prakticky plnohodnotné Warzone, a to aj s prepojeniami na veľké Call of Duty hry. Síce v hre nie je priamo crossplay ako vo Fortnite, ale hráči budú môcť používať a odomkýnať veci z battle passov a posúvať svoj progres vpred. Teda všetky verzie Call of Duty budú previazané a previažu sa vám aj odomknuté skiny. Nakoniec, prihlasujete sa v hre na rovnaké konto ako na veľkých hrách.

Samotné Warzone prechádza na mobily prakticky v rovnakom systéme ako na PC a konzolách a teda free-2-play, veľká mapa, stovka hráčov a následne boje do posledného. Nechýbajú ani špeciálne prídavky oproti ostatným Battle Royale hrám, vďaka čomu môže hra ponúknuť niečo viac. Všetko je decentne spracované a vizuálne neurazí. Aj keď v rôznych oblastiach vidieť, že hra je ešte len v začiatkoch a ďalšie updaty a vylepšenia budú potrebné.

Call of Duty Warzone Mobile
Call of Duty Warzone Mobile Mobilné Warzone vám ponúkne návrat na Verdansk
Mobilné Warzone vám ponúkne návrat na Verdansk


Call of Duty Warzone Mobile Užijete si ako plnohodnotné Battle Royale, tak ďalšie režimy
Užijete si ako plnohodnotné Battle Royale, tak ďalšie režimy


Call of Duty Warzone Mobile Vizuál na mobile nie je zlý, aj keď je tam downgrade oproti plnej verzii.
Vizuál na mobile nie je zlý, aj keď je tam downgrade oproti plnej verzii.





Keďže je mobilná verzia prakticky menšia verzia veľkej hry, obsahom nemá ďaleko. Aj keď autori tu nepridali rovnakú mapu, ako je teraz vo veľkej verzii, ale možno aj prezieravo zobrali klasickú a veľmi obľúbenú Verdansk mapu. Tú použili pre veľké Battle Royale režimy a pre menšie pridali aj Rebirth island. Môžeme čakať, že mapy sa tu budú podobne ako vo veľkej verzii postupne meniť. Ale skôr ako o rok, možno dva, výmenu Verdansku nečakáme, takže ak vás bude baviť, budete si ju môcť vychutnávať.

Čo sa týka ponuky režimov, z nich je hlavný režim Mobile Royale, prakticky na mobily upravená Battle Royale verzia s počtami do 60 hráčov, ale rovno pridali aj sériu ďalších. Je tam Buy Back so 120 hráčmi, čo je úprava Battle Royale, ale môžete sa vykúpiť za peniaze, Plunder je režim pre 84 hráčov zameraný na zbieranie peňazí, Rebirth Resurgence ponúkne menší Battle Royale pre 36 hráčov na Rebirth islande.  Pridávajú sa aj čisto multiplayerové režimy Mosh Pit a Team Deathmatch pre 12 hráčov. Nie je to zlá ponuka a zrejme sa bude postupne rozširovať o ďalšie režimy.

Hra trochu sklame už na začiatku, kde je trochu zbytočný a zdĺhavý úvodný tutoriál hry, ktorý sa zatiaľ nedá preskočiť a musíte si ako dieťa zopakovať všetky možnosti, ktoré viac-menej poznáte zo všetkých ostatných hier. Tutoriál vám ukáže, ako sa skrývať, ako zbierať zbrane, zameriavať a popritom vám umožní vybrať si systém ovládania. Totiž ak hráte dotykovo a ako ste zvyknutí z iných hier, môžete mať zapnuté automatické strieľanie, keď zbraňou prejdete na nepriateľa, alebo manuálnu streľbu. Možno by na to stačila len jednoduchá výberová obrazovka. 

Keď sa dostanete k samotnej hre, pocítite, že zápasy sú iné ako na konzolách a PC. Sú rýchlejšie a rovno optimalizované na čas okolo 10 minút. Pre zaujímavosť, sedem minút je to pre deathmatch. Bude to tak dynamickejšie a koncentrovanejšie. Zároveň môžete rýchlejšie umierať a častejšie umierať. Pritom rýchlejšie nájdete lepšie zbrane a aj oblasť mapy je vždy menšia, alebo sa rýchlejšie zmenšuje

Teda je tu štandardná Battle Royale formula, ktorú všetci prebrali z PUBG, respektíve jeho predchodcu. Vyskočíte z lietadla na územie, zbierate zbrane, utekáte pred zmenšujúcimi sa zónami, zabíjate nepriateľov a snažíte sa prežiť ako posledný. Tu je ešte doplnok, a to zarábanie peňazí, kde peniaze môžete minúť v nákupných staniciach na upgrady alebo killstreaky prípadne možnosť respawnnúť svojich tímových kolegov. Zároveň je tu rozdiel v tom, že po smrti idete do gulagu, odkiaľ sa môžete prestrieľať v boji s iným hráčom. Je to pekné oživenie tohto režimu. Dobrým prídavkom je aj hĺbka v podobe kontraktov, ale sú to už voliteľné veci.  

Vyššie spomínané platí pre veľký Mobile Royale ktorý zároveň obmedzuje tímy na troch hráčov, ale ak si zapnete Buy Back režim, máte tímy pre štyroch hráčov a vynechaný je gulag. Môžete sa síce respawnnúť, ale len ak máte peniaze. Keď sa vám minú, v hre končíte.  Ak by ste chceli menší Battle Royale, tak Rebirth je pre mobil oveľa zaujímavejší ostrov, je menší, intenzívnejší, sú tu vynechané gulagy a neustále idete späť do boja. Zároveň zbraní je všade dosť a v tíme ste tu štyria. Súčasne je mapa hustejšia a detailnejšia. 

Celé to dopĺňajú decentný a intenzívny deathmatch multiplayer a mosh pit režimy, ktoré sú dobre hrateľné, rýchle a ponúkajú aj výber loadoutov. Tu ide viac o rýchlosť a reakcie, a tak záleží na vašej šikovnosti a aj type ovládania. Totiž ovládať sa dá ako touchscreen dotykom, tak gamepadom a spraví to dosť rozdiel v presnosti a rýchlosti. Pri Battle Royale to až tak necítiť, ale v deathmachi potrebujete rýchlosť, ktorú s touchscreen len ťažko dosiahnete.

Call of Duty Warzone Mobile
Call of Duty Warzone Mobile Doplnený je aj štandardný multiplayer na menších mapách
Doplnený je aj štandardný multiplayer na menších mapách


Call of Duty Warzone Mobile Trochu škoda absencie hlbších grafických nastavení. Hra by mohla na high-end mobiloch vyzerať aj lepšie
Trochu škoda absencie hlbších grafických nastavení. Hra by mohla na high-end mobiloch vyzerať aj lepšie


Call of Duty Warzone Mobile Pridaný je aj menší Rebirth island.
Pridaný je aj menší Rebirth island.





Vizuálne je hra prekvapivo slušná. Je vizuálne ďalej ako PUBG a podobné klony a vidieť, že preberá objekty a prostredia s veľkej verzie. Zbrane sú tak pekné, animácie decentné, aj keď, samozrejme, samotné prostredie je zjednodušené, aj keď nie až tak ako pri PUBG. Stále ponúka decentný vizuál, možno prostredie je slabšie ako multiplayerové mapy v Call of Duty Mobile, ale stále dostatočné. Čo je väčším problémom hry, minimálne teraz v úvodnej verzii je nedostatok nastavení.

Zatiaľ sa totiž v grafike da nastaviť len základná vizuálna kvalita, kde ja na S22 Ultra mám Mid a High, dá sa nastaviť optimalizácia na batériu alebo výkon a aj maximálne framerate, kde viete obmedziť na 30fps, alebo dať neobmedzené, aj keď zobrazovanie samotného framerate hra nemá v ponuke. Zároveň treba rátať, že minimálne teraz pri vydaní je hra náročnejšia a menej optimalizovaná pre strednú triedu a už vôbec nie pre low-endy. Nakoniec v mnohých mobiloch sa hra v Play Store ani nezobrazí.

Čo sa týka samotného výkonu, hra ide na S22 Ultra okolo 50-60 fps v samotnom boji na zemi v Battle Royale, pritom skok na bojisko je slušne zoptimalizovaný a tam ide hra okolo 90 fps. Väčšinou to býva naopak, zrejme autori dobre zoptimalizovali približovanie ostrova a naopak na bojisku je to prekvapivo pomalšie. Deathmatch mapy idú niekedy lepšie, niekedy slabšie, ale miestami dajú 70 fps, ale väčšinou 40-50 fps.

Call of Duty Warzone Mobile
Call of Duty Warzone Mobile Módov je teraz na rozbeh dostatok.
Módov je teraz na rozbeh dostatok.


Call of Duty Warzone Mobile Zbrane a ich možnosti sú prebrané z veľkého Warzone.
Zbrane a ich možnosti sú prebrané z veľkého Warzone.


Call of Duty Warzone Mobile Skiny si môžete kupovať samostatne, alebo odomkýnať cez battle pass.
Skiny si môžete kupovať samostatne, alebo odomkýnať cez battle pass.





Oproti nastaveniam grafiky je nastavenie prvkov na displeji a aj samotné ovládanie veľmi hlboko nastaviteľné. Viete si ovládacie prvky na obrazovke ľubovoľne presúvať, zväčšovať alebo vypínať a nastaviť aj typy reakcií tlačidiel a aj vybrať množstvo automatizácie. Teda či budete automaticky zbierať zbrane, automaticky vymieňať zbraň a všetko na čo si spomeniete.

Dôležité je, že hra podporuje aj spomínané gamepadové ovládanie, a to ako Backbone One controller, ktorý nasadíte na mobil, tak aj všetky bežné Bluetooth gamepadové ovládače. Viete si tak zahrať aj pohodlnejšie bez toho, aby ste si zakrývali celú obrazovku prstami, alebo ju prekrývali touch ikonami. Zároveň, ak chcete byť lepší, gamepad vám to v hre zaistí.

Hra je zadarmo, rovnako ako veľká verzia, a tak sa spolieha na platby za skiny a battle passy. Nakoniec je to rovnaké ako pri veľkej verzii. Ceny sú rovnaké a môžete kupovať skiny naraz do všetkých troch verzií hry, ale sledujte označenia, lebo niektoré skiny sú exkluzívne pre veľké hry, niektoré sú už teraz exkluzívne pre mobilnú verziu. Práve tam bol v ponuke aj  dinosaurí skin. Zrejme v hre postupne uvidíme pekný cirkus skinov, ale to už k týmto hrám patrí, keďže autori musia predávať skiny a musia ich prinášať čo najrozmanitejšie, aby zarobili.

Call of Duty Warzone Mobile
Call of Duty Warzone Mobile Výkonovo ide miestami hra slušne
Výkonovo ide miestami hra slušne


Call of Duty Warzone Mobile Deathmatch dosiahne aj 70 fps, väčšinou však 50 fps
Deathmatch dosiahne aj 70 fps, väčšinou však 50 fps


Call of Duty Warzone Mobile Stará známa mapa.
Stará známa mapa.




Celkovo je Warzone mobile decentným prírastkom do mobilnej ponuky Battle Royale hier a zároveň dobrou ponukou pre hráčov Call of Duty, ktorí si takto môžu rozšíriť svoj zážitok zo značky aj na cesty. Je to prakticky len mierne upravená obdoba veľkého Warzone bez výrazných orezaní, ale zato rýchlejšia a dynamickejšia. Dobre sa to ovláda, decentne sa hrá a aj atmosféru tam cítiť. Možno škoda absencie hlbších nastavení grafiky a prakticky minimálnej podpory nižších mobilov, respektíve zatiaľ sú vynechané aj niektoré vyššie verzie. Na začiatok to nie je zlá ponuka.


napísal saver 26.4.2024
Páči sa mi!
8.0
Vo svete
7.6
Ohodnotiť
CALL OF DUTY WARZONE MOBILE
+ dynamickejší a rýchlejší mobilný Warzone
+ prepojenie na sezóny veľkých hier cez cross progression a battle pass
+ dostatočná ponuka režimov
+ decentný vizuál
- chýbajú hlbšie nastavenia grafiky
- zbytočne nanútený tutoriál
- chýba širšia kompatibilita s menej výkonnými mobilmi


RECENZIE HRÁČOV
Mobil

Vývoj: Activision / Activision
Štýl: Akcia / Multiplayer
Dátum vydania:  2022
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (1)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20365)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk