ROBIN HOOD DEFENDER OF THE CROWN

ROBIN HOOD DEFENDER OF THE CROWN

Dojmy

Robin Hood: Defender of the Crown, k nám znovu prichádza tentoraz plne v 3D a značne vylepšený. Celkovo sa však hra neodlišuje od starej verzie, nájdete tu klasické dobíjanie územií, rovnaké nakupovanie armád a ostali aj turnaje a prepady hradov. Tentoraz je však všetko prepracovanejšie a hlavne trochu iné. Nečakajte od hry žiadnu hardcore stratégiu, je to zvláštna kombinácia arkády a stratégie v ktorej ľahko môžete prehrať aj keď ste silnejší. Vývoj bojov nebude závisieť len od vašich strategických schopností, ale aj od šikovnosti.

Hra má dve kampane. Prvá je ľahšia a obsahuje boj o územia v Sherwoodskom lese a slúži aj ako tutorial. Musíte s vašou slabou armádou dobiť Nottingham a tak ponížiť Princa Johna, ktorý si robí nárok na anglický trón, zatiaľ čo kráľ je v zajatí. Do druhej kampane sa dostávate hneď ako obsadíte Nottingham. Mapa sa vám rozšíri a čaká vás boj o celé Anglicko o ktoré spolu s vami začína bojovať niekoľko ďalších Lordov. Vašou úlohou je vyhrať a nazbierať dostatok výkupného za kráľa. Presne ako v Robin Hood Legend of Sherwood. Mimochodom aj tu celu hráte ako legendárny Robin. Pomáhať v rôznych úlohách vám budú členovia vašej družiny a do spolku sa pridá aj známy Ivanhoe.

Robin Hood Defender of the Crown
Robin Hood Defender of the Crown
Robin Hood Defender of the Crown

Hrá sa na ťahy, pričom za každý ťah môžete urobiť jednu z činností a to buď prepad nepriateľov, rabovanie, samotné dobíjanie nových území, útoky kapapultom na hrady, alebo usporiadavanie turnajov. K tomu môžete každý ťah doplniť jednotky do armád, alebo si nechať postaviť ďalšiu pevnosť.  To však už stojí peniaze. Tie sa vám dopĺňajú podľa počtu vašich území a z vyhraných prepadov, rabovania alebo turnajov. Musíte si ich vážiť a rozmýšľať kam ich investujete pretože nepriatelia postupujú, útočia a stále vám ničia armády. A ak sa k tomu pridá aj vaše vyrabovanie môžete často skončiť aj na nule.

Tu je malý opis činností ktoré môžete vykonávať:

Prepady - trochu ťažší arkádový medzilevel v ktorom šípmi zostreľujete nepriateľov prechádzajúcich po ceste. Pekne prepracované, ale ťažko sa zameriava a zabíja nepriateľov. Musíte ich trafiť úplne presne, nie je tu žiadny arkádový rozptyl pre slabších strelcov. A najhoršie je to, že za každého mŕtveho získavate len nejaké drobné, kvôli ktorým sa ani neoplatí míňať šípy. Jedine za zbrojnošov s kapsami alebo za vystrieľanie celých vozov dostanete viac.

Rabovanie - asi najkrajšie prepracovaná časť z celej hry. Vašou úlohou je prejsť nepriateľským zámkom, a cestou odrovnávať nepriateľov. Čím je hrad väčší alebo významnejší tým je to ťažšie a tým viac izieb musíte prejsť a viac nepriateľov musíte zabiť. Samozrejme nepriatelia sú potom aj odolnejší. Čo sa týka ovládania to sa skladá z útoky, krytia, vyskakovania a skrčenia. Vašou úlohou je trafiť nepriateľa keď sa nekryje a kryť sa keď na vás útočí. Zo začiatku sa to zdá  celkom ľahké, ale neskôr budete radi ak prežijete prvých dvoch silnejších nepriateľov .

Robin Hood Defender of the Crown
Robin Hood Defender of the Crown
Robin Hood Defender of the Crown

Strategické boje - veľmi zaujímavá časť, rovnako ako rabovanie sa mi páčilo. Aspoň zo začiatku. V boji sa vám zobrazí strategický pohľad na niečo ako šachové figúrky s označením vašich vojsk a počtom jednotiek v nich. Máte tu všetky vaše katapulty, rytierov, obyčajných bojovníkov, jazdcov, a lukostrelcov. Tie postupne vysielate do útoku na jeden z frontov podľa ťahov protivníka. Vyzerá to jednoducho, ale keďže je to realtimeové  musíte konať rýchlo a nesmiete robiť chyby. Ak spravíte chyby môžete prísť aj o polovicu armády a ani nebudete vedieť ako.

Katapult - graficky pekné obstreľovanie nepriateľského hradu kameňmi. Celkom fajn ale dostanete sa k nemu len pri útoku armádou na nepriateľské hrady.

Turnaje - jednoduché rytierske turnaje. Bojujete ako známy Ivanhoe a vašou úlohou je čo najrýchlejšie sa s koňom rozbehnúť a kópiou presne trafiť nepriateľa. Dosť triviálne a najlepšie je že sa vyhraný turnaj získate niektoré z území nepriateľa.

Nakoniec, sú tu ešte možnosti špiónovania kedy Lady Marion pošlete do niektorej krajiny preskúmať koľko má vojakov, a ešte je tu Brat Tuck vám umožní zaplatiť výkupné za kráľa. 

Robin Hood Defender of the Crown
Robin Hood Defender of the Crown
Robin Hood Defender of the Crown

Grafika v hre je pekná, taká jednoduchšia, ale kvalitná a hlavne pekne rozanimovaná. Prostredia sú úplne super v každej medzihre a celou hrou sú ešte poprepletané veľmi kvalitné predrenderované animácie.  Celková rýchlosť sa dá a stačí na to aj 800mhz a slabšia karta ako Geforce 2MX, alebo ATI7500. 

Hrateľnosť je už vec, ktorá tu asi nebude sedieť každému. Stratégom asi nebudú vyhovovať akčné medzihry, ktorú sú dosť často až moc arkádové bez najmenšej taktiky a akčným hráčom zase budú hru kaziť strategické dobíjania území.


napísal saver 24.10.2003
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
ROBIN HOOD DEFENDER OF THE CROWN


Robin Hood Defender of the Crown

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ps4 dualshock poradte ako opra... (4)
Ahojte, moj novy dualshock cca 3 mesiace standardn...
|Poraďte dobré sci-fi (13)
Zdar nevie niekto poradiť dobrú Sci-fi knižnú séri...
|Problém s asus fa507nv a huawe... (7)
Dobrý deň, Na stránku chodím už dlhšie, no bez ...
|Predam msi 3070ti gaming x tri... (0)
https://pc.bazos.sk/inzerat/165541838/msi-rtx3070t...
|Procesor na notebooku - vysoké... (14)
Zdar mám tento procesor na notebooku: intel core i...
|Svet, ukrajina, vojny ... (22052)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk