HARRY POTTER QUIDDITCH WORLD CUP

HARRY POTTER QUIDDITCH WORLD CUP

Dojmy

Harry Potter sa znovu vracia na obrazovky našich monitorov a na rozdiel od minulých hier, tentoraz čisto v športovej podobe. Hra Harry Potter Quidditch World Cup vás totiž vtiahne priamo do svetového pohára v Metlobale. Čakajú na vás tu všetky konkurenčné čarodejnícke školy sveta, ktoré vám chcú ukázať kto je pravým majstrom v Metlobale.

No predtým ako sa dostanete na svetový pohár, budete si musieť poradiť so školskou ligou v Rokforde.  Tu si vyberiete jeden z fakultných tímov, teda buď Bystrohlav, Chrabromil, Bifľomor alebo Slizolin. Následne na vás čakajú tri zápasy proti fakultám v ktorých si všetko precvičíte a naučíte sa ovládať všetkých hráčov (útočníkov, odrážačov, strážcu a stíhača, teda v každom zápase budete môcť hrať za všetky typy hráčov) a objavíte aj niektoré špeciálne triky.  Zo začiatku sú to ľahšie zápasy a nebude problém ich vyhrať a postúpiť na svetový pohár.  Tam to už bude ťažšie a presvedčíte sa tam, že Metlobal je naozaj tvrdý šport. V profesionálnej svetovej lige však už nebudete hrať za tím z Rokfortu, ale si musíte hrať za tým jednej z krajín. Sú tu štáty ako Anglicko, USA, Francúzsko, Nemecko, Japonsko, Austrália, Nórsko, silné Bulharsko a ďalšie. Každý team má vlastnú taktiku, vlastné špeciálne ťahy a aj vlastný Metlobalový štadión. Takže sa máte naozaj na čo tešiť.

Ak neviete pravidlá Metlobalu môžeme si ich trochu popísať. Oni sú trochu zložitejšie ako pri ostatných športoch. Totiž okrem toho, že sa lieta na metlách, triafa sa na tri protivníkove koše a používajú sa celkovo 4 lopty. Jedna prehadzovačka, dve dorážačky a posledná malá lietajúca ohnivá strela. Rovnako aj 7 členné mužstvo sa delí na niekoľko skupín. Prvú skupinu tvoria 3 triafači, vlastne sú to útočníci, lietajú pohromade a hádžu si prehadzovačku aby nakoniec skórovali. Ďalšiu skupinu tvoria odrážači, tí chránia svojich triafačov pred loptami dorážačkami, respektíve môžu dorážačku vystreliť po protivníkoch. Nakoniec je tu jeden strážca, teda brankár ktorý má za úlohu blokovať strely do košov a jeden stíhač, ktorý celú hru čaká na objavenie sa ohnivej strely a snaží sa ju chytiť. Samotný zápas nemá časové obmedzenie a končí sa iba chytením ohnivej strely.  Bodovanie je jednoduché, prehod cez hociktorý z troch košov je za 10 bodov a chytenie ohnivej strely je za 150.

Ovládanie hry nie je komplikované. Síce lietate na metle čo pridáva hre tretí rozmer, ale ovládanie sa prakticky nelíši od ovládania futbalu alebo hokeja na počítači. Teda dostávate pod kontrolu vždy postavu ktorá má loptu, prípadne tú ktorá je najbližšie k protivníkovi s loptou. Potom je už na vás či loptu od nepriateľa získate kopnutím do neho, alebo špeciálnym kúzlom a je aj na vás či zvolíte taktické útoky, špeciálne tímové ťahy, alebo len jednoduché kľučky pomedzi nepriateľov a spravíte sólový hod.  Špeciálne ťahy sa tu dosť cenia a za efektívne prevedenia sa vám pridávajú kartičky za ktoré sa vám odomkýňajú nové možnosti hry a nové silnejšie tímy. Kartičky sa vám pridávajú aj za vyhrané zápasy.

Grafika v hre je veľmi pekná, sú tu dokonale prepracované známe postavy z Rokfortu, pekné efekty kúziel a hlavne rozmanité arény, ktoré si užijete v každom štáte iné. Inak je dosť nenáročná na hardware takže na hru nepotrebujete až taký rýchly počítač.  Nakoniec spomeniem ešte že hra ponúka aj hru dvoch hráčov na jednom počítači takže si môžete zahrať aj proti priateľovi.

Musím povedať, že Harry Potter Quidditch World Cup vyzerá na zaujímavú hru, ktorá určite fanúšikom Harry Pottera skráti ešte dlhé čakanie na ďalšiu filmovú a hernú časť série, respektíve počas Vianoc spríjemní prestávky pri čítaní piatej knihy Harry Potter a Fénixov rád.  Hra by mala u nás vyjsť v Novembri (už si ju môžete kúpiť tu), kniha začiatkom Decembra.

Harry Potter Quidditch World Cup
Harry Potter Quidditch World Cup
Harry Potter Quidditch World Cup


Harry Potter Quidditch World Cup
Harry Potter Quidditch World Cup
Harry Potter Quidditch World Cup


Harry Potter Quidditch World Cup
Harry Potter Quidditch World Cup
Harry Potter Quidditch World Cup



napísal saver 31.10.2003
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
HARRY POTTER QUIDDITCH WORLD CUP


Harry Potter Quidditch World Cup

Vývoj: EA / EA UK
Štýl: šport
Dátum vydania:  2003
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19974)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk