WIZARDRY 8

WIZARDRY 8

Dojmy

Po pár rokoch tu máme ďalšie pokračovanie legendárnej RPG série Wizardry. Tentoraz je to už 8 pokračovanie, a ako na to pozerám 3 cdéčkový kolos zaujme určite väčšinu ľudí.

Wizardry 8 je niečo ako sci-fi fantasy RPGéčka s ťahovými súbojmi. V hre ide o tri artefakty univerza ktorými bolo kedysi dávno stvorené. Artefakty však zmizli a roztratili sa po celom vesmíre. Pokračujete tu v príbehu kde Wizardry 7: Crusaders of the Dark Savant skončil, kedy Dark Savant letí preč s artefaktom Astral Dominae, silným artefaktom ktorý obsahuje tajomstvo života. Prenasledujú ho dve mocné rasy TRangovia a Umpani a takisto aj tvoja skupinka dobrodruhov. Smerujete na planétu, Dominus svet v ktorom bol Astral Dominae stvorený, planéta kozmických Lordov,  planéta mágie a starých skrytých tajomstiev. 

V hre si vyberate na začiatku svoju skupinku bojovníkov, celkovo ich môžete mať 6 a vyberáte si z 11 rás a 15 typov postáv neskôr v priebehu hry sa ich počet ešte rozšíri na 8. Čo som si všimol hlavné rozdiely medzi postavami pri útokoch, je veľmi dobré vybrať si pár bojovníkov s ďalekonosnými zbraňami ako pištoľ, luk a pár s mečmi alebo palicami. Ide o to že v ťahových bojoch si potom môžete si vyberať kto bude útočiť prvý kým je nepriateľ ešte ďaleko, a kto potom keď sa k vám priblíži.  S touto skupinkou sa potom vyberiete na dlhú cestu krížom cez túto opustenú planétu. Budete blúdiť v temných chodbách, skúmať staré knižnice a opustené chrámy, čarovať a snažiť sa prežiť dovtedy kým neodhalíte tajomstvo celého vesmíru.

Grafika v hre nie je najlepšia a myslím že kvalitou sa dá porovnať tak s niečím s pred dvoch troch rokov, málo polygónov, jednoduché objekty a aj menej rôznych textúr.  Engine je však vďaka tomu rýchly a tak sa hry budú môcť zahrať všetci a stačí vám na to aj 266mb pentium. Podobne mi pripadalo aj intro, je kreslené a veľmi jednoducho animované, hlavnou jeho zložkou je však príbeh ktorý vás uvedie do tohoto sveta. Ale neviem mohli ho kľudne spraviť v 3D engine mali by to jednoduchšie a aj krajšie.

Čo sa týka hrateľnosti tá je na vysokej úrovni, jednoduché ovládanie, interakcia vašich postáv ktoré vám počas hry radia a komentujú všetko naokolo, dobre spravené boje a aj používanie mágie s množstvom rôznych typov kúziel.

Celkovo pekná hra a fanúšikov série určite poteší, a možno niektorých priaznivcov kvalitnej 3D grafiky a najnovších technológií sklame. Ale v každom prípade je to RPGéčka ako má byť. Stará klasika nesklamala.

Wizardry 8
Wizardry 8
Wizardry 8


Wizardry 8
Wizardry 8
Wizardry 8


Wizardry 8
Wizardry 8
Wizardry 8



napísal saver 18.11.2001
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
WIZARDRY 8


Wizardry 8

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20256)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk