BATTLERITE ROYALE

BATTLERITE ROYALE

Magické súboje do posledného hrdinu

Dojmy

Ak neviete, čo je to Battle Royale, nemáte prehľad v oblasti videohier a asi sa im často nevenujete. To však neprekáža, pretože titul Battlerite Royale je ľahko prístupný hardcore aj príležitostným hráčom a momentálne zrejme najpopulárnejší multiplayerový režim nazvaný podľa japonského filmu si tam rýchlo osvojíte. Zatiaľ vo verzii s predbežným prístupom, ktorá však už v prvých dňoch ponúka veľmi komplexný obsah.

O čom to teda je? Vyberiete si postavu a po vyskočení z lietadla (v tomto prípade z lietajúceho monštra) pomaly dopadnete niekde na ostrove a snažíte sa zostať posledným preživším hráčom. Všetci účastníci, ktorí sa dostali na pevninu rovnako ako vy, si totiž idú vzájomne po krku a na konci môže zostať len jeden. Odmeny vo forme peňazí a truhlíc so skinmi postáv, ikonami avatarov pre hráča a novými pojazdnými zvieratami však pribúdajú aj menej úspešným hráčom. A to podľa toho,  koľkí v poradí skončili a aký počet súperov stihli zabiť. Na základe výsledkov pribúdajú aj skúsenosti a levely jednak avatarovi hráča, ale aj používanej postave a hra vás zaradí do patričnej výkonnostnej ligy.

To všetko plus achievementy a plnenie denných úloh, ako je napríklad odohranie šiestich zápasov, umiestnenie v prvej päťke či vyskúšanie dvoch hrdinov, prináša hráčovi odmeny a kopu doplnkov. Treba však zdôrazniť, že všetko sú to len kozmetické súčasti, ktoré nijako a nikoho nezvýhodnia v boji. Musíte sa teda spoliehať len na svoje schopnosti a vybrať si postavu, s ktorou vám to ide najlepšie. Tu treba povedať, že sa hrdinovia v ponuke delia na útočníkov zblízka a na tých, ktorí pália z diaľky a sú zatiaľ trochu nevyvážení. Niektorí sú skrátka efektívnejší a iní menej, čo sa prejavuje najmä v prvých súbojoch po vysadení na ostrove, kým vašu postavu patrične nevystrojíte. Ale ak prežijete dostatočne dlho, už sa môžete vhodne posilniť.


Na začiatku vám všetko vysvetlí zrozumiteľný tutoriál a potom nie je zlé skúsiť si to proti AI a botom. Sú síce nepomerne slabší ako živí hráči, ale je to priestor na otestovanie rôznych kúzel a schopností postáv. Prípadne sa hodia, ak sa vám nedarí pripojiť do online hry, čo ale zatiaľ nie je problém. Uvidíme, ako to bude neskôr po opadnutí úvodného ošiaľu.

V plnohodnotnom PvP režime s free for all elimináciou sa najskôr ocitnete pri ostrovnom obchodníkovi, kde môžete za úvodné mince kúpiť postave nejakú schopnosť a konzumovateľný predmet. Naokolo sa objavujú ostatní hráči a môžete na seba útočiť, ale zatiaľ je to bez zranení. Nemusíte tak nečinne čakať v lobby, kým sa nazbiera dostatok súperov, ale máte krátky čas na prípravu.
 
Potom už naozaj poletíte voľným pádom z neba a vyskočíte tam, kde sa vám to najviac hodí. Ak je nablízku iný hráč, môžete hneď bojovať alebo zutekať, respektíve si vyvolať svoje pojazdné zviera a odbehnúť preč, kým sa nepripravíte na konfrontáciu so súpermi. V ideálnom prípade prekutáte okolie a získate čo najviac koristi z gúľ, ktorých je naokolo habadej. Niektoré treba rozbiť, iné aktivovať, keď pri nich chvíľu postojíte. Vypadávajú z nich mince, rôzne predmety a hlavne schopnosti. Všetko z toho má svoj význam, ibaže si niekedy musíte vyberať.

Vaša postava má tri sloty na konzumovateľné predmety, čiže liečivé odvary a ďalšie jednorazové doplnky. Ale napríklad môžete takto vytvoriť aj obrannú vežičku. V ďalších štyroch slotoch sa ukladá výstroj, ktorý posilní vašu odolnosť, zvýši rýchlosť či účinok zbraní. Obzvlášť poteší získanie schopností. Každý hrdina síce má tie svoje  vopred určené, ale v boji začína len s jednou - základným útokom, ktorý aktivujete ľavým tlačidlom myši. Ostatné schopnosti si najprv treba nájsť a pozbierať na ostrove (alebo kúpiť), prípadne aj s ich vylepšením. Sú pritom automaticky, podľa predvoleného poradia, priradené pravému tlačidlu myši, space a ďalším klávesom. Schopnosti  môžete používať neobmedzene, ale vyžadujú určitý čas na regeneráciu. A keď sa vám darí, dobije sa vám jedna špeciálna s mimoriadnym účinkom. Napríklad zmrazíte všetkých nepriateľov naokolo.

Keď sa teda nabalíte a zozbierate dostatok vecí aj útokov, máte už väčšiu šancu na prežitie a viac možností v boji. Hra zatiaľ ponúka len jednu, ale dosť rozsiahlu mapu pre 30 účastníkov. Platia tu však osvedčené zákonitosti Battle Royale hier, takže s kempovaním neobstojíte, pretože sa postupne zmenšuje hrateľná zóna. Aby hráčov nezabili jedovaté výpary, sú nútení postupovať na čoraz menšie územie, kde sa už nevyhnú vzájomnej konfrontácii. O víťazovi sa tak spravidla rozhodne zhruba do desiatich minút, čiže si bez problémov odohráte partičku aj v prípade, ak nemáte veľa času. Prirodzene, môžete zahynúť aj skôr a tým to pre vás končí, pretože nie je žiadny respawn.

Okrem toho sa na ostrove priebežne odohrá nejaká udalosť, čo znamená, že sa na vybraných miestach zjavia bonusové truhlice alebo môžete vyhľadať zásoby zhodené zo vzduchu. Samozrejme, sú to miesta, kde hrozí väčšia koncentrácia nepriateľov, ktorí si chcú prilepšiť rovnako ako vy. V teréne nájdete aj teleporty, objekty, čo vás na chvíľu vyhodia do vzduchu, a tak sa môžete premiestniť, ale aj spozorovať iných hráčov. Len je škoda, že hoci je tu terén s rôznym povrchom, otvorenou krajinou aj budovami, povrch sa nedeformuje a bežné objekty, napríklad sudy, sú nezničiteľné. Vhodnou pomôckou je minimapa a zväčšená mapka, kde vidíte terén a červené krížiky na miestach, kde niekto zahynul. Podľa toho môžete odhadovať polohu zvyšných hráčov.


Battle Royale poznáme predovšetkým z tradičných online akcií z pohľadu prvej alebo tretej osoby. V tomto prípade je to však pohľad zhora na fantasy postavy v štýle tradičných MOBA stratégií. A ako sa ukázalo, aj v takomto prevedení to spoľahlivo funguje. Battlerite Royale si skutočne rýchlo osvojí aj absolútny laik a potom si už len treba nájsť vhodnú taktiku, napríklad sa niekedy aj skrývať a v správnej chvíli  bojovať o prežitie zubami-nechtami. Po kúpe hry už za nič iné neplatíte (iba ak chcete kryštály na rýchle získanie určitých vecí) a skutočne jej ani v čerstvej verzii s predbežným prístupom prakticky nič nechýba. A priaznivcom žánru, ktorí chcú svoj obľúbený režim zažiť v trochu inom prevedení, ju jednoznačne odporúčame. A aby sme nezabudli, môžete to skúsiť aj v tíme s kamarátom v Duo móde.


napísal uni 28.9.2018
Páči sa mi!
BATTLERITE ROYALE


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (8)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18377)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk