SYBERIA - DEMO

SYBERIA - DEMO

Dojmy

Kate Walker mladá právnička, zástupujúca monopol na výrobu hračiek Universal Toys prichádza do alpskej dedinky Valadilene aby dohliadla na podpisaní zmluvy o odkupeni továrne na mechanické hračky tzv. automatony.

Hneď po  príchode do Valadilene je Kate svedkom zástupu ľudi (automatonov) kráčajúcimi za záprahom koní, doprevádzaného mechanickým bubeníkom smerujúcim na miestny cintorín.

Vonku prší, klasické jesenné počasie, ju donúti zájsť do hotela, ubytovať sa. Konečne sa natiahnem, oddýchnem si po namáhavej ceste a hneď zajtra dokončím ten obchod. A potom hurá do New Yourku.

Recepčný v hoteli Kate privíta a postažuje si na slabú návštevnosť, dokonca zabudol, čo je to slušnosť, ale nakoniec pomohol Kate s batožinou. Cestou do svojej izby sa dozvedá, že Anna Voralberg, jediný žijúci vlastnik továrne zomrel. Ten pochod, ktorý videla pri príchode bol vlastne Annin pohreb. Podpísanie zmluvy malo trvať maximálne jeden deň, teraz sa to komplikuje a jej pobyt sa nechcene predlžuje.

 

Vonku pomaly prestáva pršať, je čas sa tu trochu poobzerať, alebo keď demo začína

 

Smrťou pani Voralbergovej by to mohla Kate zabaliťa vrátiť sa naspať do NY. Ale a to s velkými písamenami ALE. To by tu nemohol byť ten malý chalpec, ktorý niečo spomínal o Hansovi Anninom bratovi, ktorý už dlhé roky nežije. Kate to nedá a vydáva sa za právnym zástupcom ... , ktorý ju už očakáva. Ukáže jej poslednú vôlu pani Voralberg, v ktorej sa zmieňuje aj o stratenom bratovi, o ktorom si každý myslel, že je už dávno mŕtvy (vlastný hrob na cintoríne). Hans Voralberg bol vynikajúcim designérom hračiek, ktorý zmizol z Valadilene a z cudziny zásoboval svoju sestru Annu svojimi bláznivými návrhmi hračiek, ktoré mali po vyrobení prekvapivo veľký úspech. Posledné riadky testamentu nasmerujú Kate do krajiny Syberia odkiaľ prišla posledná zmienka o Hansovi. Notár ešte dá Kate kľuč od zavretej továrne a rozlúči sa s ňou.

 

Vonku svieti slnko a továreň je hneď oproti tak čo tu robí tá hnusná obrazovka To Be Continued ... ? alebo

keď demo nečakane skončí

 

Tak na tomto mieste sa končí (prekvapujúco) demo. Naozaj pútavy príbeh čo poviete ? Na adventúru ako stvorený. Za celým scenárom stojí Benoit Sokal, belgický spisovateľ , ktorý má už na svedomí v spolupráci s Microids adventúru Amerzone.

Syberia sa uberá iným smerom, pohľad z prvej osoby ala Atlantis vystriedali polygónové postavy a renderované backgroundy. Podobne ako sme mohli vidieť v AITD4, Hitchcock, ale Syberia ide s kvalitou ešte ďalej. Jednotlivé lokácie nie sú statické, nemyslím tým animácie na pozadiach, ale niektoré dokonca scrollujú do strán!

V deme je to hlavná ulica Valadilene. Nie je to viac úrovňový scrolling, ale poteší. Hra sa ovláda kompletne myšou, ľavé myšítko skúma, berie, používa predmety, pravé vyvoláva invertár. Z neho sa dá jednoducho vybrať predmet, ktorý sa stáva aktívnym. V invertári sa nachádza aj mobilný telefón na kontakt so šéfom, rodinou, kamošmi. Je rozdelený na klasické predmety a papierové dokumenty.

 

Grafická stránka je jedným slovom užasná, demo sleduje príchod kate do alpského mestečka Valadilene, ktoré je zmietané búrkov, po daždi vychádza slnko, prostriedie je ešte v miernom opare, v mlákach sa odrážaju budovy, stromi, vtáci vyšli zo svojich úkrytov a dávaju o sebe vedieť štebotom. Na lavičke sedí starček pofajčievajúc svoju obľúbenú fajku, spomínajúc na slávu mestečka, keď ešte továreň v plnom prúde chŕlila automatony.

Prakticky každá lokácia, má svojho automatona (robot nie je na mieste, ako obyvatelia Valadilene tvrdia).

Recepčný má zvonček, na ktorý udiera vojak s kladivom. Všetky automatony boli mechanické bez použitia elektroniky (pamätáte sa na zotrvačníkove autíčka, naťahovacie hračky ?), bez natočenia vojačika si neprivoláte recepčného, podobne je to aj u notára, ktorý má zdravotné problémy a preto mu Anna nainštalovala kukátko, ktoré pri dverách reprezentuju hlava a ruky akéhosi vrátneho, cez ktorého môže notár presne vedieť (vlastne vidieť) koho to čerti nesú bez toho aby vstával z kresla.

 

Demo je síce kratučké, ale veľa prezrádza. Z grafiky sa môžeme tešiť na scrollovacie lokácie, striktne logické puzzle plné automatonov, akcelerované postavičky s kvalitným dabingom. Anglický dabing sa mi zdal o trochu slabší než francúzsky. V deme zaznie iba jeden hudobný motív, ale vynikajúco dokresluje priam rozprávkové prostredie. Zvukové efekty sú na vysokej úrovni, spev vtákov, dážď, búrka, kroky...

Napriek tomu, že demo je ukrutne krátke (nezabudnuteľný nápis na obrazovke To be continued...:-)), zanechalo vo mne silné dojmy. Keď to vyjde bude to bomba.

 

Francúzi opať ukázali kto hraje prim v oblasti adventúr.

 

Klávesa „`” obyčajne využívaná v 3d-čkach na vyvolanie konzoly, v Syberii zapína počet obrázkov za sekundu FPS.

 

Demo nájdete tu download 103mb


Syberia - demo
Syberia - demo
Syberia - demo

Syberia - demo
Syberia - demo
Syberia - demo

Syberia - demo
Syberia - demo
Syberia - demo


napísal SpaceJunker 17.6.2002
Páči sa mi!
SYBERIA - DEMO


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk