AGE OF MYTHOLOGY

AGE OF MYTHOLOGY

Dojmy

Pripravil som zbežné preview na prichádzajúce Age of Mythology, 3d realtimeovú záležitosť od autorov kvalitnej série Age of Empires. Tentoraz nás však hra zavedie do legiend starých národov a ich nemilosrdných bohov.

Konkrétne hra ponúka tri staré národy a to Severanov, Egypťanov a Grékov. Každý národ má vlastných bohov vlastné stavby, spôsob ťažby a možnosti boja. V podstate je hra niečo veľmi podobné ako posledný Warcraft len v bledoružovom, teda máme tu veľmi rozdielne národy, 3D grafiky,   stratégiu stavieb a ťaženia na klasický štýl AoE. Jedine je tu trochu jemnejšia grafika ako vo W3 a aj viac možností v priebehu hry, ako uctievanie bohov alebo postup v Érach. Hra však nebude ničím svetoborným a snaží sa držať starých osvedčených zásad stratégie.

Hra je rozdelená na kampaň, scenáriá a multiplayer, kde si v kampani zahráte rozsiahly mytologický príbeh v ktorom povediete vaše vojsko cez sériu 36 misií a postupne prejdete Grécko, Egypt a Serverské územia, podsvetie. Misie budú rôzne koncipované a budete mať vždy iné úlohy, chrániť pobrežie pre útokom námornej flotily, ničiť mytologické kreatúry, dobíjať Tróju v drevenom koni, zabojujete si medzi pyramídami a sa dostanete aj do lávou pokrytého podsvetia. Všetko je samozrejme pospájané príbehom s peknými medzilevelovými scénami podobnými Warcraftovi. V hre ostávajú aj náhodne generované scenária v single a multiplayer, tu si vyberiete povrch na ktorom budete bojovať, počet nepriateľov, a nakoniec váš národ, alebo konkrétneho boha.

Čo sa týka samotnej stratégie, základy sú rovnaké ako všade, budete stavať domy, ťažiť, trénovať vojakov, vyrábať jednotky, upgradovať a bojovať. Národy sú značne rozdielne. Spomeňme si prvých Grékov. Podobne máte základňu budovu mesta v ktorej vyrábate workerov. Tých môžete použiť na ťažbu dreva, zlata a potravín, prípadne na modlenie sa k bohovi. Maximum ľudí vám zvyšuje počet domov. Z dôležitých budov tu sú ešte baraky kde trénujete vojakov, chrám kde sa modlíte k bohom, dielňa na vývoj nových zbraní, sýpky. Pričom ak si dostatok workerov uctilo a pomodlilo sa k bohu dostanete špeciálnu božskú zbraň na jedno použitie (meteority, zemetrasenie). Tu má každý národ iné možnosti, pretože majú iného boha s inými schopnosťami. Ďalej pri budovaní chrámov ich môžete zasvätiť jednému z vašich bohov čím získate iné upgrady na silu, rýchlosť ťažby, a rozdielnych mytologických bojovníkov. Gréci majú napríklad Minotaura, alebo Medúzu. Ich základný bohovia sú Zeus, Poseidon a Hades.

Pri ostatných národoch sa niektoré veci líšia, napríklad Severani nenosia vyťažené suroviny domov ale ukladajú ich v pojazdných vozoch, a bohov si neuctievajú pri modlení ale automaticky pri boji. Ďalej u nich budovy nestavajú workery ale bojovníci takže si musíte rozmyslieť koľko ich pošlete do boja a koľko necháte doma stavať. Bohov majú svojho Odina, Thora a Lokiho, kreatúry Trolla alebo niekoľko typov Obra. Zo špeciálnych útokov majú napríklad ľadovú búrku. Egypťania majú zase jednu špeciálnu postavu a to Faraóna, ktorý môže dozerať a pomáhať svojimi silami pri bojoch, stavbách alebo ťažení. Bohov majú boha slnka Ra, Isis kráľovnú mágie, a Seta boha zla. Zo špeciálnych kreatúr majú Wedjata gigantickú kobru, alebo gigantického Scaraba.

Čo sa týka grafického prevedenia, myslím že je prijateľné. Grafika je lepšia a detailnejšia ako napríklad vo Warcraftovi. Jednotky sú detailné a celkom pekne rozanimované. Čo sa týka špeciálnych efektov najlepšie sú tu jednoznačné božské sily, kde si napríklad užijete kvalitných meteorických dážď doprevádzaný množstvom efektov, tornádo, púštnu búrku. Z  vecí dotvárajúcich prostredie sú napríklad aj vlnky mora pekne rozanimovaný. Čo sa týka povrchu máp, uvidíte tu všetko od pieskových púští, zelených plání, lesov až po severské zasnežené svahy.  K rýchlosti by som povedal akurát toľko že na plných detailoch s tým v 1024x768 neboli žiadne problémy na ATI8500 a 1Ghz .

Celkovo myslím že hra bude pre stratégov príjemným spestrením vianoc, a poteší podobne ako potešil cez leto Warcraft. Aj keď myslím že tam mohli trochu viac vecí  vylepšiť a popridávať, lebo to stále nevychádza zo starého zabehnutého štýlu stratégií.

Age of Mythology
Age of Mythology
Age of Mythology


Age of Mythology
Age of Mythology
Age of Mythology


Age of Mythology
Age of Mythology
Age of Mythology

   

    
 


napísal saver 24.10.2002
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
AGE OF MYTHOLOGY


Age of Mythology

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20951)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk