JEDI KNIGHT: JEDI ACADEMY

JEDI KNIGHT: JEDI ACADEMY

Dojmy

Hra Jedi Academy síce patrí do série Jedi Knight, ale tentoraz už nebudete ovládať postavu Kyla Katrana hrdinu prvých častí, a jedného z významných rytierov Jedi. Ale dostanete sa do postavy mladého Jedi učňa, ktorý prichádza do práve založenej Jedi akadémie hrdinami ako Luke Skywalker a Kyle Katran. Chcú upustiť o tradície kde mal každý majster Jedi len jedného padawana, ktorého učil a za ktorého bol zodpovedný. Jediov je však teraz po vojne málo a rýchlo treba získať novú krv. A tak ste tu spolu s ďalšími 14. žiakmi a snažíte sa, aby sa z vás stali praví Jediovia.

Ešte predtým si však budete môcť podrobne nadefinovať rasu, postavu, tvár, oblečenie vášho hrdinu a vybrať si aj váš prvý svetelný meč. Vyberajte si však dobre, pretože s postavou sa budete musieť pohybovať celou hrou a nie každý mimozemšťan vyzerá práve príjemne :)  Môžete si vybrať ženu, alebo muža v oboch prípadoch sa však budete volať Jaden Korr (zjavne dosť unisex a unirace meno). 

Po vašom príchode a úvodom krátkom výcviku a boji o prežitie, vám učitelia začnú zadávať rôzne úlohy na planétach v celej galaxii. Vy ich budete musieť splniť. Zo začiatku bude s vami chodiť ako dozor Kyle Katran, no neskôr keď zistí, že to zvládate aj sám, ostane splnenie misie len na vás. Misie budú naozaj rôznorodé, niektoré budú zapadať do hlavného príbehu, iné budú len okrajové kde budete niekoho zachraňovať, zneškodňovať rôzne zariadenia impéria a hlavne hľadať stopy stále rozrastajúceho sa kultu Ragnos, ktorého členovia chcú oživiť najsilnejšieho Sitha starého niekoľko tisíc rokov. Samozrejme temná stránka sily láka a musíte si dávať pozor, aby nezlákala aj vás. Počas hry sa budete postupne rozhodovať na ktorú stranu sa prikloníte a pár misií pred koncom si už svoju cestu definitívne spečatíte. Bude len na vás či sa stanete dobrým Jedim, alebo zlým Sithom.

Celkovo bude v hre okolo 20 misií . A môžete sa tešiť na rozsiahlu zmes štýlov misií, ako aj ich lokácií kde sa dostanete na množstvo známych planét (Hoth, Tatooine, Yavin, Endor a ďalšie) a stretnete aj známe postavy zo starších Star Wars filmov. Potešia aj malé medzihry kde si zajazdíte na hover bikoch, alebo zastrieľate z dela na vesmírne lode.  Misie budú rozdelené do troch celkov po 5 misií. Budete si môcť voľne vybrať na ktorú misiu prejdete prvú a kam pôjdete až neskôr. Prejsť však musíte vždy aspoň 4 a potom môžete pokračovať ďalej. Po ich prejdení vás čaká ďalší vývoj udalostí s ohľadom na hlavný príbeh, ďalšia misia priamo súvisiaca s postupom ďalej. Dostanete nový upgrade svetelného meča, kde dostanete silnejší meč, a neskôr si vyberiete dva meče, alebo jeden dvojmeč. Samozrejme každý z nich má svoje výhody a nevýhody. Napríklad klasický meč sa dá pekne hádzať, dvojmeč má zase väčší rozsah a je silnejší. Dva meče sú dobré na obranu, alebo aj na útok proti viacerým nepriateľom.

Pred každou misiou si vyberáte arzenál s ktorým sa pustíte do boja, kde máte základné vybavenie meč a pištoľ, ďalej si môžete vybrať dve ťažké zbrane ako napríklad laserový samopal, alebo wookie kušu a nakoniec je tu ešte jedno miesto na granáty, alebo míny. Je väčšinou dosť jedno čo si vyberiete, cez misiu aj tak nájdete desiatky zbraní po padlých nepriateľoch a doplníte si arzenál ešte viac. A nakoniec aj tak 70% hry budete hrať so svetelným mečom s ktorým budete stále lepší a lepší. Podobne sa budú postupne s misiami vylepšovať aj vaše Sily. Po každej misii si budete môcť totiž upgradnúť jednu z 16 síl, 8 je základných (push, pull, jump..) 4 sú dobré (napríklad heal, protect..) a 4 sú temné sily (grip, lighting...). Základné sa vám dopĺňajú vždy po prejdení série misií, no ostatné si môžete vždy po misiách dopĺňať, a zdokonaľovať si tie ktoré najviac používate.

Keďže hra sa sústreďuje hlavne na používanie svetelného meča, čakajte množstvo špeciálnych útokom, komb, obrán, výskokov a rôznych fínt ako zničiť nepriateľa.  A to ešte pri každom type meča sú útoky mierne odlišné a rovnako aj pri každej úrovni vašej znalostí sa stále zdokonaľujú. Okrem použití meča tu samozrejme nechýbajú veci ako beh po stene, salto o stenu, salto dozadu, do bokov atď. Inak väčšina týchto špeciálnych úderov potrebuje vašu Force energiu, ktorá sa pri týchto srandičkách dosť rýchlo vyčerpá a potom musíte čakať kým sa vám zase sama doplní. Okrem force energie tu máte energiu do zbraní, energiu vášho shieldu a nakoniec vaše samotné zdravie. Našťastie zdravie si viete ako správny Jedi sám dopĺňať, ale zase je to na úkor vaše Force energie.

Grafika v hre bude už trochu poslabšia, predsa stále je to len starší Quake 3 engine. Myslím že celé to je tak na úrovni staršieho Jediho. Ak by sme to však porovnali s posledným Star Trekom, tak ten bol výrazne lepší. Ale musím povedať že niektoré levely sú pekné, iné dosť odfláknuté, hranaté so slabými textúrami alebo designom. Na druhej strane bude tu slušná rýchlosť a malo by to ísť ja na pomalších 800mhz procesoroch a Geforce 2 mx kartách. Ale verzia ktorú som hra nebola, final tak možno ešte do konečnej verzie ešte dosť vecí upravia, aj keď nemajú na to už veľa času .

Hra prinesie aj multiplayer a to v niekoľkých módoch. Bude tu klasický DM, TDM, CTF a dva typy duelov so svetelným mečom, jeden klasický duel a druhý power duel kde hrajú štyria pričom jeden je najsilnejší a všetci idú po ňom. Nakoniec je tu najzaujímavejší Siege mód v ktorom sa dobrý Jediovia postavia proti Dark Jediom, a samozrejme každá strana má svoje teda buď niečo ničiť alebo obraňovať. Plus v multiplayer móde si môžete nadefinovať postavu rovnako v single, teda kompletne celý design, alebo si vyberiete jednu z preddefinovaných postáv či už priateľovm alebo nepriateľov zo single playeru. A to najlepšie, hra bude mať aj botov takže sa budete môcť precvičovať a bojovať s rôznymi nepriateľmi koľko budete chcieť.

Celkovo hra vyzerá na peknú záležitosť, trochu iný štýl ako predošlí Jediovia, ale dobré a určite vás to zaujme a nedovolí sa odtrhnúť. Hlavne potešia boje so svetlným mečom a možnosť dvoch rozličných koncov hry.  Hra by mala vyjsť v polovičke Septembra ale celkovo myslím, že to bude len taká chuťovka pred Star Wars The Knights of the Old Republic, ktorá vyjde o mesiac neskôr. Aj keď Knights už bude viac menej akčná RPGéčka, recenzie na X-box verziu neklesajú pod 90% a priemer všetkých recenzií sa pohybuje okolo 95%.

Jedi Knight: Jedi Academy
Jedi Knight: Jedi Academy
Jedi Knight: Jedi Academy


Jedi Knight: Jedi Academy
Jedi Knight: Jedi Academy
Jedi Knight: Jedi Academy


Jedi Knight: Jedi Academy
Jedi Knight: Jedi Academy
Jedi Knight: Jedi Academy

   


napísal saver 12.8.2003
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
JEDI KNIGHT: JEDI ACADEMY


Jedi Knight: Jedi Academy

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20137)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk